Aktuellt datum och tid: sön mar 07, 2021 2:04 am

 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: IS - Det nya terrorhotet
InläggPostat: lör okt 04, 2014 1:34 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej! Här följer en kortfattad tolkning av horoskopet för den terroristorganisation - IS - som numera nästan dagligen omnämns i nyhetsmedia.

Den islamistiska terroristorganisationen IS - ”Islamiska staten” - har alltmer kommit att framstå som det nya stora terrorhotet i Mellanöstern. Framför allt i det försvagade Irak har den aggressiva sammanslutningen dragit fram och spridit skräck genom en utstuderad och osmaklig skrämseltaktik med brutala massavrättningar, videoinspelade mord på tillfångatagna västerländska journalister och mycket annat. I samband med inledningen av den islamiska fastemånaden Ramadan i slutet av juni i år utropade den expansiva terroristgruppen ett ”kalifat” - "Islamiska staten” - omfattande stora delar av Syrien och Irak. Stora flyktinggrupper, framför allt kurder, har tvingats fly från sina hem över gränsen till Turkiet. Så stort växte det här hotet på kort tid att USA med sina allierade valde att förklara krig mot organisationen som nu bekämpas med bombflyg från luften.

Det är inte helt klart exakt vid vilken tidpunkt ”kalifatet” (som inte erkänns i den muslimska världen) utropades. En del hävdar att det var vid middagstid den 29 juni, första dagen av månaden Ramadan medan andra menar att utropandet skedde i samband med inledningen av den heliga månaden, alltså redan på kvällen den 28 juni vid solnedgången. Månaderna i Mellanöstern inleds vid nymånen och dygnet börjar vid solnedgången.

Jag går på den senare linjen, att utropandet skedde i samband med inledningen av månaden Ramadan vid solnedgången den 28 juni. Utropandet skedde i staden Ar-Raqqah i Syrien. Det ger följande horoskop för IS:

Bild

”Islamiska staten”, 28 juni 2014, 19:43 EEST, Ar-Raqqah, Syrien

Solen har just gått ned. En första tunn månskära är synlig i skymningen. På dessa breddgrader har månskäran en annan position än den vi kan se här i Norden. Den framträder där liggande, som en båt eller ett par horn, symboler som därför ofta förknippas med Månen. Den första synliga månskäran (Nymånen) efter dagarna av ”mörkmåne” (då Solens ljus döljer Månen helt) markerar i de semitiska kalendrarna (den muslimska och hebreiska) en ny månads inledning, i det här fallet den heliga fastemånaden Ramadan.

Månen är i Kräftans tecken tillsammans med den expansiva planeten Jupiter, giganten i solsystemet. Redan här anar vi terroristorganisationens expansiva karaktär. På kort tid har den vällt fram över stora delar av både det krigsdrabbade Syrien och det försvagade Irak. Jupiter visar också på storvulna idéer. Normalt skulle konjunktionen mellan Månen och Jupiter kunna vara en mycket positiv aspekt, men inte här. Månen är nämligen i kvadratur med både Mars och Uranus, vilket inte bådar gott. Kvadraturen med Mars speglar otålighet, lättretlighet och intolerans medan den med Uranus antyder oberäknelighet och oförutsägbarhet. Allt detta förstärks genom konjunktionen med Jupiter. Oppositionen mellan Mars och Uranus visar på arrogans och impulsivitet. Man välkomnar och drar till sig konflikter och utmaningar.

Också Solen är i Kräftans tecken, vilket speglar en emotionell läggning knuten till den egna ”nationen”. Oppositionen till Pluto i Stenbocken i det första huset visar på stark vilja och envishet. Man lyssnar inte på någon utan ger sig i krig med hela omvärlden för att lägga allt och alla under sig. Solens opposition med Pluto antyder dessutom att man är underställd en mäktig och allt kuvande auktoritet – den gud man gör till sin egen och så fanatiskt tillber och lyder. Solen bildar även en trigon med Neptunus i Fiskarna i det andra huset. Det är de religiöst färgade värderingarna som styr. Plutos kvadratur med Uranus i Väduren i det tredje huset speglar hur man använder makt och våld för att vilja ”ställa till rätta” allt det man uppfattar som fel i sin omgivning.

Merkurius, som är retrograd i det egna tecknet Tvillingarna, visar på gruppens kommunikativa sida. Man är ju noga med att sända ut sin skrämselpropaganda via videoinspelningar och internet. Också Venus, i kvadratur med Neptunus, är i Tvillingarna och kan kanske sägas spegla organisationens många sätt att finansiera sin verksamhet (maffialiknande utpressning, bank- och guldrån, donationer från rika privatpersoner i gulfstaterna). Venus styr också MC i Vågen konjunktion med den Norra månnoden. Syftet är att ”skipa rättvisa” (Vågen) efter eget huvud och enligt de stränga ”sharia-lagarna”. Också Mars är i Vågens tecken i det nionde huset för religion. Det är med aggressivitet och våld den ”Islamiska staten” vill styra. Strängheten i framträdandet visas av att Ascendenten är i Saturnus-styrda Stenbocken och att Saturnus själv befinner sig i Skorpionen i det tionde huset för det yttre offentliga livet. Också Saturnus är retrograd. Disponerad av Pluto representerar Saturnus här stor beslutsamhet och ett intensivt åtagande. En trigon formas med Månen, vilket speglar organisationens självsäkerhet och stränghet.

Att MC (mål och strävan) är i Vågen betyder samtidigt att IC (den inre grunden eller ursprunget) är i aggressiva, ”omogna” och Mars-styrda Väduren. Organistationen har växt fram ur de olika krigen i Mellanöstern och ur den aggressivitet och våldsmentalitet som frodas i en sådan miljö. Det är på den olyckliga grunden man nu strävar efter att ”skipa rättvisa” (MC i Vågen) enligt eget huvud. Men en sådan våldsmentalitet löser inte några problem utan föder bara mer av samma mynt. Det blir en ond cirkel eller våldsspiral som dessvärre tycks fortgå i det oändliga. Något annat behövs för att lösa mänskliga problem.

Kommentera gärna horoskopet eller tolkningen!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: IS - Det nya terrorhotet
InläggPostat: tis okt 07, 2014 7:43 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej Mats!

Det som slår mig med horoskopet du presenterar för utropandet av ”kalifatet”, är hur stora likheter det har med horoskopet för Islam som presenteras i Nick Campions Book of World Horscopes (16 juli 622, juliansk kalender, 18:45 LMT (solnedgång), Medina).

Bild

Oavsett vilken inställning IS har till astrologi, så är likheterna sådana att man frestas att tro att utropandet av ”kalifatet” inte är någon slump, vad man sedan väljer att se som slump.

Solen på Dsc (solnedgång), Månen i sin allra första fas efter nymånen, Solen i Kräftan, Asc i Stenbocken. Solen kvadratur Pluto i horoskopet för Islam, Solen opposition Pluto i horoskopet för ”kalifatet”. Jupiter i sitt eget tecken i horoskopet för Islam, exalterad i horoskopet för ”kalifatet”. Mån/Jupiter-konjunktionen i ”kalifatets” horoskop är konjunkt Islams Sol. Saturnus i ”kalifatets” horoskop är konjunkt Islams MC. Det finns också en lite dold beröringspunkt. Islam har en opposition mellan Jupiter och Neptunus, och cykeln dem emellan har visat sig vara viktig vid olika händelser i Islams historia. ”Kalifatet” har en bred trioktil mellan de två, men trioktilen med Månen är exakt. Dessutom befinner sig ”kalifatets” Neptunus konjunkt Islams Jupiter. Det finns fler beröringspunkter, men de här är kanske de viktigaste.

På grund av osäkerheten med klockslag och datum bör man helst se horoskopen som rent symboliska konstruktioner (snarare än som symboliska kartor), men det råder inga tvivel om att de är mäktiga symboliska konstruktioner, och att det dessvärre finns en rejäl samstämmighet mellan de två. Personligen är jag böjd att se den pågående Uranus/Pluto-kvadraturen som en viktig faktor i ”kalifatets” horoskop, inte minst eftersom det finns ett inte helt sammanhållet kardinalt kors i horoskopet. Jag tjatar ständigt om hur Uranus/Pluto-kvadraturen egentligen pekar på en mer djupgående konflikt mellan nytänkande och konservatism i snart sagt alla sammanhang, och detta är en konflikt som ständigt påverkar olika religioner, det är kristendomens historia ett bra exempel på. Fokuserar man för mycket på västvärldens roll i det som händer i mellanöstern, riskerar man att missa det att Islam som religion av naturliga skäl ständigt utsätts för en mer allmän samhällsutveckling som den måste förhålla sig till, precis som alla religioner. Konflikten mellan det gamla och det nya är också helt uppenbar i IS: Man använder toppmodern teknik för att skryta om sina illgärningar och värva vilseledda människor, men man värvar dem till en helt förlegad ideologi. Istället för att hantera spänningarna internt, så väljer man att projicera dem utåt.

Det finns såklart alltid en fara med sådana här horoskop att man tolkar dem efter sina egna åsikter, fördomar och rent önsketänkande. Det är väldigt svårt att förhålla sig opartisk och neutral till ”kalifatets” horoskop. Jag gillar inte alls Mån/Jupiter-konjunktionen i Kräftan, som under normala omständigheter är en framgångskonstellation. Jag skulle vilja tillägga att den också visar på faran med att betrakta Kräftan som enbart snäll och moderlig och omhändertagande. Som du så riktigt påpekar så visar konjunktionen på en våldsamt snabb expansion, men enligt min mening så visar den också på Kräftans svaga sida, som är en tendens att vara rätt provinsiell. Man vill gärna expandera, men projektet som sådant, om man ser till vad för slags samhälle man vill skapa, är egentligen litet och trångsynt. Precis som konflikten mellan nytt och gammalt är detta en inre självmotsägelse som kan skapa oerhörda spänningar inom IS på sikt.

Oppositionen mellan Mars och Uranus spelar såklart in här, eftersom den står i ett konfliktfyllt förhållande till Månen/Jupiter/Pluto i traditonsaxeln Kräftan/Stenbocken. Mars/Uranus kan såklart tolkas lite hur som helst i termer av uppror, en otillfredsställelse med det man ser som status quo, nya sätt att föra krig, osv, men samtidigt så är Mars den svaga länken i horoskopet. Mars i 9:e huset visar såklart på krigföring i religionens namn, men i exil i Vågen är Mars onekligen svag. Den är grälsjuk, och på sikt finns alltid risken (sett från IS horisont) att interna splittringar försvagar ”kalifatet” och förmågan att strida på ett effektivt och målmedvetet sätt. Under tiden är det dessvärre så att Mars/Pluto-kvadraturen samtidigt visar på den oerhörda brutaliteten i sammanhanget.

Saturnus i 10:e huset är också intressant. Eftersom det är ett solnedgångshoroskop, så befinner sig planeten på ”fel” sida om horisontlinjen. Den är redan från början mörk, och blir ännu mörkare av att skiljas från solljuset (här finns f.ö. en klar likhet med Hitlers horoskop). När Saturnus befinner sig i 10:e huset i ett natthoroskop och saknar någon direkt värdighet, så finns alltid en risk att den använder sin egen makt till mörka avsikter, eller helt enkelt har svårt att se auktoriteter av olika slag i annat än negativa termer.

Det finns naturligtvis hur mycket som helst att säga om det här, men det här var mina omedelbara tankar.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: IS - Det nya terrorhotet
InläggPostat: tor okt 09, 2014 3:12 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Mark!

Ja, där är många likheter med det horoskop som du presenterar för islam. Det finns lite olika varianter på det horoskopet eftersom det är en viss oklarhet om vilken dag som är den rätta. Tidpunkten är dock alltid solnedgången, då dygnet börjar enligt den muslimska kalendern. Det är intressant, tycker jag, att tideräkningen och kalendern inom såväl islam som judendomen är mer astrologiskt baserade än vad vår tideräkning och kalender är. Man följer ju Månens gång och varje ny månad börjar vid nymånen – men av tradition då den första lilla månskäran blir synlig över horisonten i skymningen. Också varje dygn börjar vid solnedgången.

Horoskopet som jag använder här är ju egentligen horoskopet för början av den islamiska månaden Ramadan i år. Det blir ett horoskop också för ”Islamiska staten” i den mån som denna kom till i samband med den här månadens början. Som du säger, så visar det på stora motsättningar och problem inom ”kalifatet”, inte minst oppositionerna mellan Solen och Pluto och mellan den i Vågen försvagade Mars och den oberäkneliga Uranus, samt kvadraturen mellan Pluto och Uranus, liksom T-korset mellan Månen och Mars-Uranus.

Intressant att du jämför Saturnus placering med placeringen i Hitlers horoskop! Jag tänkte faktiskt också på Hitlers Saturnus då jag såg hur den är placerad här. Hitlers horoskop: https://sites.google.com/site/galaktisk ... zityskland

Intressant horoskop det här i alla fall, tycker jag. Framtiden får väl utvisa hur det går med den ”Islamiska staten”, hur långvarig den blir och vad den hinner ställa till med.


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron