Aktuellt datum och tid: lör feb 27, 2021 3:12 am

 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Meteoritnedslag i Ryssland
InläggPostat: ons feb 20, 2013 7:15 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Plötsligt och oväntat drabbades i förra veckan ett område i ryska Uralbergen med miljonstaden Tjeljabinsk av ett kraftigt meteoritnedslag. Förödelsen var stor med över tusen människor skadade och flera hundra hus fick fönsterrutorna krossade och andra skador av den enorma tryckvågen. De flesta personskadorna var skärsår från splittrat glas och hjärnskakningar.

Rymdstenen uppskattas av amerikanska NASA till ca 17 meter i diameter och med en vikt av 10 000 ton. Sprängkraften när den exploderade i jordatmosfären på 30 till 50 kilometers höjd uppskattas till 500 kiloton, runt 40 gånger mer än Hiroshimabomben. Fragment av stenen har spridits över ett stort område och ett sex meter brett nedslagshål har hittats i isen i en sjö väster om Tjeljabinsk. Förödelsen hade naturligtvis kunnat bli än mycket värre om nedslaget hade skett direkt i tätbebyggt område. Som det nu var rapporteras inga dödsoffer.

Märkligt nog inträffade meteoritnedslaget - det största på över hundra år - samma dag som en asteroid passerade oroväckande nära Jorden, innanför Månens bana. Asteroiden var väntad och passerade som den "skulle" men meteoritnedslaget kom som en blixt från en klar himmel, helt oväntat.

Horoskopet för nedslaget, som inträffade 09:26 lokal tid, ser ut så här:

Bild
Meteoritexplosion, 15 februari 2013, 09:26, Tjeljabinsk, Ryssland

Explosioner, såväl som plötsliga och oväntade händelser, representeras astrologiskt av Uranus. Och vi finner lämpligt nog Uranus i Väduren i konjunktion med Ascendenten i samma tecken. Uranus disponerar Solen i Vattumannen och styr det tolfte huset med de många planeterna i Fiskarna, bland dem Mars, horoskophärskaren, i konjunktion med Kiron.

Mars, som står för olyckor och skador, disponerar Uranus på Ascendenten och även Månen i första huset. Astrologiskt sett representerar Månen också glas och de flesta personskador som inträffade till följd av den kraftiga tryckvågen var skärsår från glassplitter - i horoskopet visat genom Månen i Väduren. Marsdisponerade Månen bildar även en halvkvadratur med Mars och Kiron.

Tolfte huset som hyser så många planeter och som styrs av Uranus i Väduren på Ascendenten kan här sägas stå för den typ av oväntade olyckor som plötsligt är över en "som från ingenstans" och som i ett nu försätter de drabbade i ett hjälplöst tillstånd - en kaotisk situation "out of nowhere".

Mars representerar skador, projektiler, kraft, förstörelse, skärsår - allt det som meteoritnedslaget innebar. Att Mars styr Ascendenten utvisar händelsens karaktär. Händelsens omfattning och den stora förödelse den ledde till visas i horoskopet genom Pluto i det tionde huset i konjunktion med MC och i kvadratur till Ascendenten och Uranus. Pluto står för det slags förödelse och katastrof som det här var fråga om. Möjligen kan Saturnus i Skorpionen i det sjunde huset stå för att det rörde sig om en potentiellt mycket farlig (Skorpionen) stenbumling (Saturnus) som kom farande genom atmosfären i riktning mot Jorden. Jupiter i Tvillingarna i det andra huset medverkar till att beskriva händelsens magnitud.

Än en gång häpnar man över astrologin och att en händelse som denna visas så tydligt i sitt horoskop! Säkert finns mer att säga om det här horoskopet. Alla synpunkter och reflektioner är välkomna!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Meteoritnedslag i Ryssland
InläggPostat: ons feb 27, 2013 8:21 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Här är en länk till mer information om meteoritnedslaget: http://earthsky.org/space/what-exploded ... ew-answers


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron