Aktuellt datum och tid: lör feb 27, 2021 2:40 am

 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Mia Farrow
InläggPostat: sön feb 05, 2012 6:19 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till Veckans Profil!

Den amerikanska skådespelerskan, humanitära aktivisten och UNICEF-ambassadören Mia Farrow föddes i Los Angeles i Kalifornien den 9 februari 1945 som det tredje barnet av sju till regissören John Farrow och skådespelerskan Maureen O´Sullivan – känd som Jane i Tarzanfilmerna med Johnny Weissmüller.

Den unga Maria – som är det egentliga födelsenamnet – växte upp med familjen i Beverly Hills, men reste ofta runt med föräldrarna under deras många filminspelningar. Sin filmdebut gjorde hon tillsammans med sin mor redan under sitt tredje levnadsår. Som barn drabbades hon av sjukdomen polio, en svår upplevelse som nog satte sina spår.

Efter skolår i England och teaterlektioner i New York kom hon så småningom att bli känd genom sin medverkan i den succéartade TV-serien Peyton Place, men framför allt genom ett tidigt och kortvarigt äktenskap med den 30 år äldre sångaren Frank Sinatra 1966. Sitt stora genombrott som skådespelerska fick hon två år senare genom huvudrollen i Roman Polanskis uppmärksammade skräckfilm Rosemary´s Baby.

Bild

Mia Farrow i unga år med den kortvarige maken Frank Sinatra

Samma år – 1968 – begav hon sig också till Indien där hon – i likhet med bland andra medlemmarna av The Beatles och Donovan – studerade transcendental meditation för Maharishi Mahesh Yogi.

1970 gifte sig Mia Farrow med musikern, kompositören och dirigenten André Previn, tillsammans med vilken hon fick tre biologiska barn och dessutom adopterade tre barn från Vietnam och Korea. Äktenskapet varade till 1979.

Året därpå träffade hon regissören Woody Allen, tillsammans med vilken hon fick ännu ett barn och dessutom adopterade ytterligare två. Mia Farrow spelade med i ett flertal av Woody Allens filmer. Relationen med Allen fick dock ett abrupt slut, då det uppdagades att denne hade en sexuell relation med en av hennes adopterade döttrar.

Mellan åren 1992 och 1995 kom Mia Farrow att adoptera ytterligare sex barn. Så det råder inget tvivel om att barn är ett framträdande tema i hennes liv. På senare år har hon dessutom som UNICEF-ambassadör kommit att engagera sig djupt för barn i konfliktdrabbade länder, främst i Afrika, i områden som Darfur, Chad och Centralafrikanska republiken.

Bild


Hennes horoskop ser ut så här:

Bild

Mia Farrow, 9 februari 1945, 11:27, Los Angeles, USA

(Källa: Astro DataBank)


Mia Farrows horoskop är märkligt på flera sätt. Det är en veritabel provkarta på olika aspektmönster: det innehåller en stortrigon, två drakformationer, ett ”kosmiskt kors”, en s.k. ”Tors hammare” och dessutom en "mystisk rektangel"! Märkligt är också att alla personliga, inre planeter är ovanför horisonten medan alla de yttre planeterna är under horisonten. Dessutom är alla de yttre planeterna retrograda. Ett annat utmärkande drag är att ovanligt många planeter ligger på husspetsar (Solen på elfte, Mars på tionde, Uranus på andra, Saturnus på tredje och Jupiter på sjätte). Vi anar att vi har att göra med en ovanlig och speciell person.

De två mest framträdande tecknen befinner sig högst på himlen: Vattumannen (med Solen och Merkurius) och Stenbocken (med Månen, Mars, Södra månnoden och MC). Vi får känslan av att det är en progressiv, medmänsklig och samtidigt ansvarsfull, pålitlig, arbetsam och praktisk person. Jordelementet överväger följt av luftelementet. De kardinala tecknen dominerar – en igångsättare. Av husen framträder särskilt det nionde och tionde – de vidgade horisonterna och det offentliga livet. Fjärde kvadranten och de östra och södra hemisfärerna dominerar. Vi får bilden av en självständig och självmotiverad person för vilken det yttre, offentliga livet spelar en avgörande roll, en person som vill vara med och påverka sin omvärld.

Ascendenten i Venus-tecknet Oxen antyder att hon är stabil och pålitlig, sensuell och praktisk. Månen, som bildar en trigon till Ascendenten, styr de tredje och fjärde husen i moderliga Kräftan och Solen i Vattumannen styr det kreativa femte huset via Lejonet. Häri speglas barnens stora betydelse i hennes liv. Jupiter i Jungfrun är i det femte huset men befinner sig på den sjätte husspetsen. De många barnen – egna och adopterade – kom att bli en del av hennes vardag, hur i all sin dar hon nu kunde kombinera detta med skådespelaryrket. Neptunus – filmkonstens planet – befinner sig i det sjätte huset tillsammans med Kiron, båda i Venus-tecknet Vågen. Där finns en stor känslighet och empati. Neptunus sextil med Lejon-Pluto i det fjärde huset för familj och hem tycks spegla det starka engagemanget för världens utsatta barn.

Månen och Saturnus är i varandras tecken och understödjer på så vis varandra. Med Månen i nionde huset i konjunktion med den Södra månnoden, och Saturnus och Norra månnoden i Mån-tecknet Kräftan i det tredje huset får vi bilden av det moderliga (Månen, Kräftan) ansvarstagandet (Saturnus, Stenbocken) inte bara för de egna utan som det tycks för all världens barn (nionde huset: de vidgade vyerna, den globala bilden). Nionde och tionde husen i Saturnus-tecknet Stenbocken visar på en ansvarsfull syn på vad som försiggår i världen.

Genom sitt starka engagemang som UNICEF-ambassadör för världens alla utsatta barn framstår Mia Farrow som en mycket stark kraft, uttryckt genom en upphöjd och stark Mars i Stenbocken i nära konjunktion med hennes MC (livsmål och strävanden). Vi ser hennes målmedvetna, ansvarsfulla, ambitiösa och metodiska strävan och kamp för att göra livet bättre för de utsatta barnen. Den redan i sig starka Mars formar dessutom trigoner till Jupiter i Jungfrun på den sjätte husspetsen (entusiasm, optimism och oerhörd energi) och till Kiron i Vågen i det sjätte huset (medkänslan med de utsatta barnen och förmågan att kunna stå upp för dem och föra deras talan). Det ligger en oerhörd styrka i Mars/Kiron-trigonen, som ger henne viljan och kraften att konfrontera de gigantiska problem hon möter i sin verksamhet.

Här kommer också de många märkliga aspektmönstren i hennes horoskop in i bilden. Stortrigonen, de båda drakformationerna, storkorset, den "mystiska rektangeln" och torshammaren – tillsammans visar de på en enorm kraft och styrka, på vilja och mod – och förmåga – att ta itu med det till synes omöjliga!

Ascendenthärskaren Venus är i Väduren i det tolfte huset och ingår i den ena av drakformationerna och även i det stora ”kosmiska korset” och den "mystiska rektangeln". Dessutom bildar den en trigon till Pluto i Lejonet i det fjärde huset. Jag får bilden av lejoninnan som samlar ihop och värnar om sina ungar och själv uppoffrar sig till det yttersta. Vattumannen-Solen, i tionde huset men på den elfte husspetsen, är ”ptolemaiskt” oaspekterad – lever sitt eget liv – men ingår också i torshammarmönstret tillsammans med Saturnus i Kräftan och Neptunus i Vågen. Återigen, hon väjer inte för det ”omöjliga” utan möjliggör det genom att satsa allt, genom att – likt Tor – slunga hammaren mot jättarna, det må bära eller brista!

Pars Fortunae – denna lyckobringande syntes mellan Solens, Månens och Ascendentens placeringar – befinner sig i konjunktion med horoskophärskaren Venus i Väduren i det tolfte huset. Säkerligen upplever Mia Farrow sin glädje och sitt självförverkligande i att följa med i det energiflöde hon själv satt igång (Väduren), i att använda sin egen viljekraft för att nå sina mål, inte bara i yttre mening utan också i det inre, i den egna inre verkligheten (tolfte huset).

Ett märkligt horoskop och en lika märklig kvinna, denna Mia Farrow!

Ha gärna synpunkter på horoskopet!


Ett par videoklipp:

http://www.youtube.com/watch?v=rmrfdpti ... re=related (om barns rättigheter)

http://www.youtube.com/watch?v=doVKxvfv ... re=related (från den amerikanska TV-showen What´s My Line?)


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Mia Farrow
InläggPostat: lör jun 23, 2012 7:18 pm 

Blev medlem: mån mar 05, 2012 6:42 pm
Inlägg: 17
Intressant tolkning, Mats!

Jag blev förvånad av insikten att Mias horoskop har flera likheter med mitt eget. Dels har vi båda en oaspekterad Sol i lufttecken, samt Ascendenten i jordtecken (jag har rörliga och M fasta). Sedan känner jag igen mitt horoskop när det gäller inre/direkta och yttre/retrograda planeter i de olika hemisfärerna, med undantaget att min Jupiter är direkt och i den södra hemisfären.

Jag har även för mig att jag har en mystisk rektangel i mitt horoskop?

Kanske kan jag inte förvänta mig Mia Farrow's livsöde, men det var intressant att se :)


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Mia Farrow
InläggPostat: mån jun 25, 2012 6:22 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Hamster!

Ja, visst är det roligt - och lärorikt - att hitta likheter och olikheter med kända personers horoskop! Du är, kan man säga, snubblande nära att ha en "mystisk rektangel" i ditt horoskop. Oppositionerna Mars-Neptunus och Venus-Pluto är mycket nära att bilda en sådan, men lyckas inte riktigt. Båda har ändå stöd av var sin trigon och sextil, men Mars och Venus är lite för nära varandra för att bilda en sextil.

Intressanta och skarpögda iakttagelser du gör, att ni båda har Ascendenten i jordtecken och samtidigt Solen oaspekterad i lufttecken! Och dessutom nästan samma mönster när det gäller inre och yttre planeter.

Alla livsöden är väl egentligen intressanta på sitt sätt, även om kändisarnas kan tyckas mer "glamorösa". Det intressanta med dem är väl just att deras liv i stora drag är kända, så att man kan använda deras horoskop som tolkningsexempel.

Allt gott!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron