Aktuellt datum och tid: lör feb 27, 2021 2:31 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Britney Spears
InläggPostat: sön nov 27, 2011 4:07 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till "Veckans profil"!

Den amerikanska popikonen och tonårsidolen Britney Spears föddes i McComb i Mississippi den 2 december 1981, men kom att växa upp i Kentwood i Louisiana. Redan som liten flicka började hon uppträda med sång och dans och snart var hon – med moderns hjälp – en professionell barnartist.

Efter att hon skrivit kontrakt med ett skivbolag vid 17 års ålder kom debutskivan 1998, ”Baby One More Time”, som blev en omedelbar storsäljare. Snart var hon etablerad som tonårsidol. Den första skivan följdes av en turné och en rad utmärkelser och snart kom nästa skiva (år 2000): ”Oops I Did It Again”, följd av en bejublad världsturné.

Bild

Karriären har sedan rusat på i samma expressfart och megastjärnan har kunnat sola sig i all berömmelse hon kan önska sig. Redan från början har modern spelat en ledande roll i att backa upp sin dotters karriär och de båda har också skrivit och gett ut ett par böcker tillsammans. Enligt modern, Lynne Spears, var Britney mycket tidig med att tala, sjunga och dansa och hon var full av energi och duktig i gymnastik – begåvningar som hon (till stor del med moderns hjälp) redan tidigt kunde utveckla och förvandla till en framgångsrik megakarriär inom den amerikanska nöjesindustrin.

Men framgången har också haft ett förödande pris i form av svåra kriser och mentala sammanbrott, då hon fått söka vård och hjälp. Hon kom också att förlora vårdnaden om sina båda söner efter en skilsmässa.


Britney Spears horoskop:


Bild

Britney Spears, 2 december 1981, 01:30, McComb, Mississippi, USA

(Källa: Astro DataBank)


Mest framträdande tecken är Venus-styrda Vågen (Ascendenten och Saturnus/Pluto i det första huset) och Jupiter-styrda Skytten (med Solen, Merkurius och Neptunus i tredje huset plus Uranus precis på husspetsen). Solen i tredje huset för kommunikation och media och Månen i Vattumannen i det femte huset för kreativitet och artisteri ger en bra första beskrivning av artisten. De flesta planeterna i hennes horoskop är i den norra hemisfären (under horisonten) och visar på den egna identitetens och de personliga resursernas roll och betydelse för de yttre framgångarna.

Månen är i växande fas och antyder en framåtsträvande person som tror på den egna förmågan. Månen står också för modern, som i Britneys fall betytt oerhört mycket för karriären och den tidiga lanseringen som tonårsstjärna. Det speglas i horoskopet av Månens placering i det femte huset för kreativitet liksom av att tionde huset för karriär och framgång är i Mån-styrda Kräftan, där vi också hittar den Norra månnoden.

Ascendenten i Vågen visar på yttre charm och skönhet. Ascendentstyraren Venus är i det fjärde huset för hem och familj och antyder åter moderns viktiga roll. Venus är i ömsesidig reception med Saturnus i det första huset, dvs. de är i varandras tecken och stöder varandra. Saturnus/Pluto-konjunktionen i första huset visar på stor ambition och kraftfullhet bakom den yttre charmen. Saturnus styr det fjärde huset (själva grunden) medan Pluto styr det andra huset för tillgångar, resurser och talanger, och här har vi dessutom optimistiska och framgångsrika Jupiter på husspetsen. Konjunktionen mellan Pluto och Jupiter visar på det storvulna i hennes framträdande och hur hon ständigt går till ytterlighet. Det antyder också att hon behöver hålla sitt ego i schack.

Uranus i Skytten ligger exakt på den tredje husspetsen och det är i det här Jupiter-styrda huset vi återfinner såväl Solen som Merkurius och Neptunus. Det speglar på ett tydligt sätt hur Britney Spears genom sin megakarriär framför allt är ett mediafenomen, hur hennes artisteri och kändisskap i första hand förmedlas via elektroniska media (tredje huset). Uranus på husspetsen garanterar att det ständigt rör på sig och visar också på de olika kriserna och ”skandalerna”. Uranus styr även det femte huset där den disponerar Månen.

Neptunus – planeten för musik, dans och kändisskap – i tredje huset kan också spegla något av de mentala sammanbrotten när allting gått överstyr. Kvadraturen till Mars i Merkurius-styrda Jungfrun i det tolfte huset visar på en stor kreativ potential men också på risk för emotionella utbrott liksom även tillflykt till alkohol och droger.

Saturnus och Pluto i första huset – den kraftfulla personligheten – bildar ett T-kors med Månnoderna i Kräftan/tionde huset och i Stenbocken/fjärde huset. Det speglar mycket av hennes karriär och livsväg. Ascendenthärskaren Venus – kvinnligheten, det sexiga utspelet och den vänliga charmen – i Stenbocken i ömsesidig reception med Saturnus i Vågen, bildar konjunktion med den Södra månnoden i fjärde huset och ligger – tillsammans med Månen – till grund för karriären och framgångarna i det tionde huset. Där ser vi också Pars Fortunae (”Lyckopunkten”) i Sol-styrda Lejonet – artisten och idolen som en lysande förebild för all världens tonårstjejer. Lyckan och glädjen och självförverkligandet tycks för Britney Spears ligga i den stora yttre framgången med allt vad den innebär i hennes liv.


Välkommen att kommentera horoskopet!


Ett videoklipp med låten ”Oops I Did It Again”: http://www.youtube.com/watch?v=mvtDHH_IfP8


"Veckans profil"-tolkningarna finns numera samlade på Kända personers horoskop: https://sites.google.com/site/kaendapersonershoroskop/


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron