Aktuellt datum och tid: sön mar 07, 2021 1:06 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Indira Gandhi
InläggPostat: sön nov 13, 2011 11:18 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till "Veckans profil"!


Den indiska premiärministern Indira Gandhi föddes den 19 november 1917 i Allahabad i Indien. Hon föddes in i en politiskt inflytelserik familj, där fadern Jawaharlal Nehru kom att bli det fria Indiens förste premiärminister.

Bild

Den unga Indira Gandhi tillsammans med maken, Feroze Gandhi

Under studier i England träffade hon blivande maken, Feroze Gandhi, även han från Allahabad. Indira kom att verka inofficiellt som faderns, premiärministern Nehrus, personliga assistent fram till dennes död, 1964. Två år senare valdes hon själv till Indiens premiärminister. Hon tillhörde, liksom tidigare fadern, Kongresspartiet, där hon företrädde en socialistiskt inriktad politik. Internationellt allierade hon sig med dåvarande Sovjetunionen. I Indien kom hon omsider att bli en kontroversiell politiker. Hon innehade premiärministerposten i två omgångar, först 1966-77, sedan 1980-84.

Bild

Sedan hennes yngste son, Sanjay Gandhi, omkommit i en flygolycka, inriktade hon sig istället på att föra fram sin äldste son, Rajiv Gandhi, som sin politiske ”arvtagare” (se tolkningen av Rajiv Gandhis horoskop).

Efter stora motsättningar och inre stridigheter i landet – framför allt efter den s.k. Massakern i Gyllene templet i maj 1984, då 450 sikher dödades – sköts Indira Gandhi till döds av sina egna sikhiska livvakter, den 31 oktober 1984. Dådet utlöste en serie upplopp och våldsdåd, där tusentals sikher dödades som hämnd för mordet på premiärministern.

Indira Gandhi blev 66 år. Hon efterträddes av sonen Rajiv Gandhi.

Bild


Indira Gandhis horoskop:


Bild

Indira Gandhi, 19 november 1917, 23:11, Allahabad, Indien

(Källa: Astro DataBank)


Två tecken dominerar horoskopet – Lejonet (Ascendenten, Saturnus och Neptunus i tolfte huset) och Stenbocken (Månen i sjätte huset och Venus och Norra månnoden i femte). Det visar på Indira Gandhi som en självsäker, kraftfull, stolt och även dramatisk ledare (Lejonascendenten), disciplinerad, ansvarsfull, pålitlig och arbetsam (Stenbocken).

Elementet jord är framträdande och visar på en praktisk, jordnära person med sunt förnuft och envishet. Även de fasta tecknen överväger.

Solen, i Skorpionen, är i fjärde huset, tillsammans med Merkurius i Skytten. Månen i Stenbocken är i det sjätte huset. Det speglar betydelsen av familjen och traditionen (fjärde huset) och de dagliga rutinerna (sjätte huset).

Alla de personliga planeterna är i den norra hemisfären (horoskopets nedre del) vilket visar på betydelsen av den egna identiteten och de personliga resurserna som grund för de yttre framgångarna.

Månen i växande fas låter oss ana en bestämd och påstridig kvinna som vill lämna det förflutna bakom sig och ta itu med det som hör framtiden till, en som tror på den egna förmågan att möta utmaningar.

Med Ascendenten i Sol-tecknet Lejonet framträder ledaren, landsmodern, med stark utstrålning av makt och kraft att leda landet. Konjunktionen med Saturnus förstärker den respektingivande auktoriteten. Saturnus styr det sjätte huset och disponerar Månen i detta hus och likaså Venus och den Norra månnoden i det femte huset för självuttryck.

Solen i Skorpionen visar på en passionerad och dramatiskt intensiv person med mod att konfrontera när så behövs. Samma sak antyds av Mars i Jungfrun i det första huset. Hon möter livet direkt, ”rakt på”, utan att väja. Kvadraturerna till Jupiter i Tvillingarna i tionde huset och Merkurius i Skytten i det fjärde huset speglar behov av koncentration och självdisciplin och visar att impulsiviteten nog lätt kunde ta överhanden.

Merkurius och Jupiter är i ”ömsesidig reception”, dvs. de är i varandras tecken och stöder därigenom och influerar varandra. Oppositionen mellan dem – och kvadraturen till Mars i första huset – antyder svårigheter att vara balanserad, att det fanns risk för fanatism i hennes strävanden.

Jupiter i Oxen-styrda tionde huset visar naturligtvis på hennes stora framgång i det offentliga livet. Planeten styr det femte huset för kreativitet och självuttryck. Det var genom den politiska offentligheten som Indira Gandhi gav uttryck för sin person och egenart. Samtidigt disponeras Jupiter av – och disponerar – Merkurius i Skytten i det fjärde huset. Familjetillhörigheten var central för Indira Gandhis framgång som politiker och ledare för det stora landet Indien.

Hennes plötsliga och dramatiska död, då hon sköts ned av sin egen livvakt, kanske kan ses speglad redan i födelsehoroskopet, där åttonde huset för död är i Neptunus-styrda Fiskarna, samtidigt som Neptunus är i tolfte huset för dolda och försåtliga fiender (Indira Gandhis egna livvakter).


Kommentera gärna horoskopet!


Mats i det blå


"Veckans profil"-tolkningarna finns numera samlade på Kända personers horoskop: https://sites.google.com/site/kaendapersonershoroskop/_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron