Aktuellt datum och tid: fre feb 26, 2021 2:49 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Hur speglas höstens nyhetsflöde i Vågen-ingressen?
InläggPostat: tis nov 09, 2010 7:41 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Vågen-ingressen är ju horoskopet för höstdagjämningen vid Solens inträde i det kardinala lufttecknet Vågen. Varje land får sitt särskilda ingresshoroskop, ställt för landets huvudstad. Planetpositionerna och -aspekterna är desamma över hela världen, men husen och därmed Ascendenten och MC växlar från land till land. Horoskopet speglar mundana händelser under årets sista kvartal, fram till Solens inträde i nästa kardinala - igångsättande - tecken, Stenbocken.

Sveriges Vågen-ingress för 2010 har Ascendenten i Jungfrun och MC i Tvillingarna. Solen, som ju är försvagad i Vågen, befinner sig i det första huset i opposition till retrograda Uranus och Jupiter i konjunktion med Månen i Fiskarna i sjunde huset. Oppositionen bildar en T-kors formation med Pluto i Stenbocken i fjärde huset som fokalplanet.


Bild

Sveriges Vågen-ingress, 23 september 2010, 05:09:02, Stockholm


Ascendent- och MC-styraren Merkurius stiger just över horisonten i öster och Solen är i konjunktion med en i Vågen upphöjd Saturnus. Tredje huset - som bland annat representerar nyhetsförmedlingen - är i Skorpionen med Mars och Venus i konjunktion. I sjätte huset återfinns Neptunus i Vattumannen i konjunktion med Kiron, båda retrograda.

Nyhetsflödet hittills i höst har bjudit på en hel del laddade händelser och det kan vara intressant att se om och hur händelserna speglas i vårt Vågen-ingress horoskop!

Till de mer uppseendeväckande "nyhetshändelserna" under början av oktober hör det plötsliga avslöjandet om USA-ambassadens (sedan lång tid pågående) övervakning och registrering av "alltför nyfikna" personer i syfte att förebygga terrorangrepp. Är regeringen och Säpo verkligen så oskyldigt ovetande som de ger sken av? Vi har också de diffusa och förvirrande varningarna och den höjda beredskapen kring ett terrorhot mot staden Göteborg och de tvivelaktigt utförda och starkt kritiserade polisaktionerna i samband med det. I Malmö har jakten på den fruktade "serieskytten" lett fram till ett gripande. Och slutligen har publiceringen av en bok med rykten om kungens påstådda vilda utsvävningar fått uppmärksamhet.

Kan vi se något av de här händelserna - eller andra händelser - återspeglade i Vågen-ingressen?

Jag låter frågan tills vidare stå obesvarad, så får vi se vilka tolkningsförslag som eventuellt och föhoppningsvis dyker upp...

Välkomna alltså med era tolkningar! :D

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron