Aktuellt datum och tid: tis aug 03, 2021 10:40 pm

 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Julbocken i Gävle
InläggPostat: tor dec 24, 2009 11:16 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Så har det då hänt igen. Inte för femtielfte men väl för tjugofjärde gången har den berömda julbocken i Gävle bränts ner.

Horoskopet för branden visar med all tydlighet att det rör sig om en brand på offentlig plats. Mars i eldtecknet Lejonet är i konjunktion med MC. Dessutom tycks någon roa sig på polisens och brandkårens bekostnad eftersom Lyckopunkten är i exakt konjunktion med den eldfängde Mars. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse.


Bild

Julbocksbranden, 23 december 2009, 03:10, Gävle

GOD JUL! :D

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Fler julbockar
InläggPostat: ons dec 30, 2009 6:09 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej igen!

På Wikipedia har man klockat några av de senaste julbocksbränderna i Gävle: http://sv.wikipedia.org/wiki/G%C3%A4vlebocken

Går vi till den 3 december 2005, så finner vi att det årets julbock sattes i brand på kvällen den dagen, kl. 21:08, av två förövare som var utklädda till jultomte och pepparkaksgubbe. De lär ha antänt bocken genom att skjuta brinnande pilar mot den.


Bild

Julbocksbranden, 3 december 2005, 21:08, Gävle

Horoskopet, med eldtecknet Lejonet på Ascendenten, har återigen eldplaneten Mars högst på himlen, i konjunktion med MC i Oxen. Solen, Pluto och femte husspetsen är i eldtecknet Skytten (brinnande pilar).

Året därpå, den 15 december 2006, gjordes ett försök att tända eld på bocken kl. 03:26 på natten, men elden ville inte ta sig riktigt eftersom bocken var impregnerad med brandskyddsmedel. Branden självslocknade och julbocken klarade sig med endast lätta brännskador.


Bild

Självslocknad julbocksbrand, 15 december, 03:26, Gävle

Intressant nog har horoskopet för det misslyckade antändningsförsöket visserligen MC i eldtecknet Lejonet och en hel rad planeter i eldtecknet Skytten i andra huset, men högst på himlen, i tionde huset, står denna gång Saturnus i Lejonet - begränsning av elden!

2007 hände ingenting för ovanlighets skull, dvs. bocken kom att stå kvar.

2008, däremot, dök tomten och pepparkaksgubben upp igen och satte fyr på det årets julbock. Först gjordes ett misslyckat försök natten till 26 december. Följande natt, kl. 03:50, lyckades det bättre och bocken brann ner.


Bild

Julbocksbranden, 27 december 2008, 03:50, Gävle

Horoskopet har visserligen återigen Saturnus i tionde huset, men också Mars i eldtecknet Skytten (i konjunktion med Pluto, Månen och Solen i Stenbocken) i trigon till MC. Ascendenten är i Skorpionen (förstörelse) och femte huset (händelsens uttryck eller karaktär) är i eldfängda Väduren.

Nog är det märkligt ändå, denna envishet från båda håll, att man från stadens sida envist fortsätter att sätta upp en ny bock varje år och att man från vandalernas sida är lika envisa med att bränna ner dem!

Här i Skövde, där jag bor, kör man lite mer i Bror Duktigs linje och sätter upp en julbock på torget som är gjord av oantändlig stenull! Kolla: http://www.projektnytt.se/Artikel.aspx?id=4160

Går vi slutligen till den allra första julbocken i Gävle, själva urbocken från 1966, så sattes den i brand vid tolvslaget på nyårsnatten. Horoskopet har Jupiter i eldtecknet Lejonet i tionde huset och eldplaneten Mars är i uppstigande vid Ascendenten samtidigt som Descendenten är i Mars-styrda eldtecknet Väduren:


Bild

Julbocksbranden, 1 januari 1967, 00:00, Gävle

Gott Nytt År! :D

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron