Aktuellt datum och tid: tis jan 26, 2021 5:51 pm

 Sida 1 av 1 [ 5 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Tyda ett horoskop!
InläggPostat: lör jun 11, 2011 11:08 pm 

Blev medlem: mån feb 15, 2010 9:48 pm
Inlägg: 49
Hej Mats!

Det är så att min vän (som du analyserade sist som vi var osäkra på om tidzonen stämde) är intresserad av att veta mer om sig själv eftersom hon är bland annat tveksam om Väduren är rätt ascendent för henne och skulle vilja ha mer välutvecklade beskrivningar om alla hennes tecken i hennes planeter och hur hon fungerar som person osv. Skulle du kunna lägga upp en djup analys om hennes horoskop samt igen hur hennes horoskop och mitt har för förutsättningar med varandra. Det skulle uppskattas väldigt mycket och bekräfta mycket av våra tankar om våra horoskop!

Min vän:
930806 7:24 Kanchanaburi

Mitt:
910613 11:20 Bollnäs


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Tyda ett horoskop!
InläggPostat: sön jun 12, 2011 7:37 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Nemesis!

Med hennes tillåtelse kan jag kolla lite grand hur hon har sina planeter i tecken och hus, osv. Så väldigt djupgående analys kanske det inte blir. Men lite lagom ska jag väl kunna åstadkomma i alla fall. Och så kan jag jämföra era horoskop. Fast det har vi ju egentligen redan gjort. Men visst, vi kan kolla det igen.

Det kan ta lite tid - ett par dagar eller så kanske - men håll utkik, så kommer det så småningom.

Till dess, ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Tyda ett horoskop!
InläggPostat: sön jun 12, 2011 8:49 pm 

Blev medlem: mån feb 15, 2010 9:48 pm
Inlägg: 49
Hej!

Jag frågade igen och jag fick hennes tillåtelse så det borde inte vara några problem! Det behöver inte vara väldigt djupgående men helst så djupt som det går! Angående förut har du jämfört våra horoskop innan men jag skulle vilja veta mer om oss och hur vi går ihop om det inte blir till några besvär?

Ingen fara! Det får gärna ta sin tid

Detsamma! Och tack för hjälpen.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Tyda ett horoskop!
InläggPostat: tis jun 14, 2011 11:42 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Nemesis!

Din vän – liksom du själv – har ascendenten i Jungfrun. Solen är i Lejonet och Månen i Fiskarna. MC är i Tvillingarna. Horoskopet är väl balanserat om man ser till de fyra elementen och planeternas spridning.


Bild

Vännen, 6 augusti 1993, 07:24, Kanchanaburi, Thailand


Månen i Fiskarna i sjunde huset visar på en känslighet - att hon upplever känslor på ett djupgående sätt och särskilt då i en nära relation (sjunde huset). Månen bildar trigoner – positiva aspekter – till Merkurius i Kräftan och till Pluto i Skorpionen. Där finns också en opposition till Mars i första huset. Den här oppositionen till Mars kanske ibland kommer till uttryck i konflikter när det uppstår meningsskiljaktigheter. Med Månen i Fiskarna känner hon antagligen ett behov av att då och då dra sig tillbaka och vara för sig själv. Särskilt om intrycken från omgivningen blir för intensiva och starka.

Solen i Lejonet i tolfte huset visar på värme och generositet. Det finns också ett behov av att bli uppmärksammad. Placeringen i tolfte huset kan kanske innebära att hon ibland känner sig lite osäker på sig själv, på den egna identiteten. Kanske hon också upplever stark samhörighet med andra.

Ascendenten är i omtänksamma och vänliga Jungfrun. Kanske är hon en aning försiktig och tillbakadragen till sin natur. Antagligen tycker hon om att planera och strukturera sitt liv. Hälsa och hygien kan också vara viktiga saker, att sköta om sig själv och sin kropp.

Merkurius och Venus är båda i Kräftan i det elfte huset. Kommunikation och umgänge med vänner har antagligen en stor betydelse för henne. Och kanske upplever hon vänkretsen (elfte huset) som en enda stor familj (Kräftan).

Mars är som sagt i Jungfrun i det första huset. Det tyder på att din vän är praktisk och metodisk i det hon företar sig. Hon har nog ett starkt behov av att vara självständig (Mars) och tycker säkert inte om att bli begränsad. Oppositionen till Månen visar att det kan vara en hel del känslor förknippade med det här.

Om vi så ger oss på att jämföra era båda horoskop, så ser man en hel del likheter. Båda har ni ascendenten i Jungfrun och femte och sjätte husen, liksom elfte och tolfte, har ni i samma tecken. Sedan kan man se att hennes Venus i Kräftan är i nära konjunktion med din Måne, vilket visar att ni passar bra ihop, tycker om varandra och förstår varandras känslor. Det är en idealisk kombination i en nära relation.


Bild

Inre ring: Nemesis, 13 juni 1991, 11:20, Bollnäs
Yttre ring: Vännen, 6 augusti 1993, 07:24, Kanchanaburi, ThailandDin Måne bildar flera aspekter till planeter i hennes horoskop. Där finns en trigon till hennes Saturnus och det är också en mycket bra kombination. Saturnus står för stabilitet och allvar, liksom tålamod och uthållighet – viktiga egenskaper i ett långvarigt förhållande. Ni mår båda gott av det band som formas mellan de här två planeterna.

Din Måne är också i kvadratur till hennes Jupiter. Trots att det är en kvadratur, så är det ändå en positiv aspekt er emellan. Den visar att ni trivs i varandras sällskap och tycker att livet blir spännande när ni är tillsammans. Ni känner att ni vill upptäcka världen tillsammans med varandra. Du kan uppleva att hon vidgar dina horisonter, att livet blir mer spännande i hennes närhet. Risken med den här kvadraturen skulle möjligen kunna vara att ni gör upp alltför stora planer, eller har alltför stora drömmar – som sedan inte kan infrias. En annan risk kunde vara att era värderingar eller trosföreställningar på något sätt skulle kollidera. Men bortsett från det är det alltså en positiv aspekt.

Din Måne är dessutom i sextil med vännens ascendent. Det är också en positiv aspekt som bidrar till att ni känner er starkt dragna till varandra och mår bra tillsammans.

Din Sol i Tvillingarna bildar kvadraturer till din väns Måne och Mars (som är i opposition till varandra i hennes horoskop). Tillsammans med dem formar den ett s.k. T-kors. Det här är en laddad kombination som dels kan innebära väldigt stark attraktion er emellan och dels kan innebära en del stridigheter och konflikter om meningsskiljaktigheter uppstår. Här kan vara jätteviktigt att ni kan acceptera varandras olika sidor och också att ni ger varandra tillräckligt utrymme, så att ingen av er känner sig för begränsad av den andra.

Din Sol formar också en trigon till hennes Saturnus. Det är en bra kombination som ytterligare bidrar till att ni båda tar allvarligt på er relation.

Att din Merkurius bildar en kvadratur till vännens Måne kan vara en orsak till problem och kanske leda till att ni ibland inte riktigt förstår varandra. Kanske hon talar mer utifrån sina känslor medan du är mer ”rationell” i ditt tänkande. Det behöver inte nödvändigtvis betyda några stora problem men en viss risk finns. En del friktion finns ju alltid i ett förhållande och behöver kanske också finnas där.

Att hennes Sol i Lejonet är i konjunktion med din Venus är naturligtvis en mycket positiv kombination er emellan som visar på attraktion, vänskap och harmoni er emellan. Det speglar att ni känner er till freds i varandras sällskap och att ni mår gott tillsammans. Den här positiva och harmoniska aspekten er emellan kan också bidra till att ni har större chanser att klara av de svårigheter och påfrestningar som det tidigare nämnda T-korset potentiellt kan innebära.

Din Venus är dessutom i sextil med hennes Jupiter – ännu ett mycket positivt band er emellan som gör att ni lyser upp varandras liv. Kanske tycker ni om att göra resor tillsammans? Den här kombinationen tyder på det.

Ännu en mycket positiv och harmonisk aspekt er emellan är att din Venus formar en trigon till din väns Norra månnod – en idealisk kombination i ett kärleksförhållande!

Hoppas det jag skrivit kan vara till någon hjälp. Utan tvekan passar ni mycket bra för varandra!

Allt gott!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Tyda ett horoskop!
InläggPostat: tis jun 14, 2011 12:30 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej igen!

Kom på att jag missade en viktig aspekt mellan era horoskop. Det är din Jupiter i Lejonet som är i konjunktion med din väns Sol. Det är också en mycket bra kombination! Det antyder en lycklig relation, att ni delar en liknade livsfilosofi och att ni har möjligheter att växa tillsammans. Den är också ett bra "skydd" mot de eventuella svårigheter som de olika kvdraturerna mellan några av era planeter kan innebära.

Jupiter i konjunktion med Solen visar att ni trivs i varandras sällskap och att ni känner er optimistiska och entusiastiska tillsammans. Tillsammans "erövrar ni världen"! :)

Allt gott!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 5 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron