Aktuellt datum och tid: tis mar 02, 2021 7:49 am

 Sida 1 av 2 [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Tjuv och polis
InläggPostat: ons sep 23, 2009 8:44 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Från 1300-talet rakt in i dagens nyhetsflöde:

Tidigt i morse utfördes ett spektakulärt rån i Västberga i Stockholm. Rånarna landade klockan 05:15 med en nersläckt helikopter på taket till en "värdedepå". Från luften tog de sig via ett glasfönster på taket ner i byggnaden där de "sprängde sig fram" till skattgömman, som de tydligen länsade och sedan enligt vittnen vinschade upp i säckar till den svävande helikoptern och sedan lämnade platsen.

Horoskopet för händelsen kan kanske vara av intresse:

Bild

Helikopterrånet, 23 Sep 2009, 05:15, Stockholm.

Aspekter:

Bild

(Har ändrat till rätt horoskop efter påpekande från Anders - se följande inlägg)

Mars står högst på himlen - attack ovanifrån. Dessutom är Mars i stort sett oaspekterad, vad det nu kan betyda. Ascendenten i Jungfrun och Merkurius i konjunktion med Saturnus i Jungfrun i första huset visar på det skickligt utförda och minutiöst planlagda tillvägagångssättet. Venus i tolfte huset, också i Jungfrun, antyder den bakomliggande gruppens planering i det fördolda.

Uranus i Fiskarna kan avse den dolda (nersläckta) helikoptern i morgonmörkret och det osannolika i sättet att genomföra rånet. Neptunus i konjunktion med Jupiter i Vattumannen tyder också på "luftburen" verksamhet. Även MC är i ett lufttecken, Tvillingarna (transport), liksom Solen i Vågen.

Månen i Skorpionen i tredje huset kanske speglar det plötsliga uppdykandet (tredje huset - transporter, snabbhet). Månen är ju också i trigon till Uranus i sjunde huset (oväntad attack), och dessutom sextil Merkurius/Saturnus i första huset. En stortrigon i vattentecken bildas av Månen, Uranus och Södra noden.

Man kan också lägga märke till Månnodernas många gynnsamma aspekter till Solen, Månen, Merkurius, Saturnus och Ascendenten.

Några fler tolkningsförslag?

(Jag har gjort några ändringar i texten den 28/9 efter Anders påpekande om att mitt första horoskop var felaktigt - se följande inlägg)

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Helikopterrånet
InläggPostat: mån sep 28, 2009 1:31 am 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats och andra!

Hoppas allt är bra med er! Intressant ämne du tar upp Mats! Jag har några saker:

Om vi kommer ihåg att det fortfarande är sommartid i EU i september månad så får vi fram ett annat horoskop för tiden 05.15, där Ascendenten är 16.44 Jungfrun och MC 10.31 Tvillingarna! Här kommer det:

Bild

Hela det planetära mönstret skapar ett lokomotiv-mönster där planeterna är hyfsat jämt utspridda på en yta av 240 grader, och med en öppen yta på 120 grader – trigon – mellan Mars och Uranus. Den första planeten (den planet som först går över Ascendenten medurs) i mönstret är maskinen och den som leder eller driver efterkommande planeter. Detta mönster kännetecknas av ett stort kompromisslöst ”driv”, bestämdhet, och svårt att få stopp på när väl trigonerna (eller stortrigonen) har aktiverats. Också en känsla av ”rätthet” och insikt i vad som behövs göras. I händelsehoroskopet ser vi en stortrigon i Vatten, och den drivande planeten och maskinen är just Mars.

Mars blir alltså en av de mest framträdande planeterna i detta horoskop och som bäst beskriver händelsens signum! Mars på elfte husets spets i kombination med lokomotiv-mönstrets dynamik visar på en ganska extrem och stark ”drive” med potentiellt våldsamma, anti-sociala, och rebelliska övertoner: en grupp (elfte huset) våldsamt kriminella (Mars) med en inbördes stark lojalitet (Kräftan) som har som mål att genom vapen och sprängdeg (Mars) komma åt ”andras tillgångar” (Mars styr Väduren på åttonde huset). Mars i quindecile (165 graders aspekt) med Pluto förstärker och intensifierar dessa kraftfulla och svårhanterliga energier och ger dem en tvångsmässig och besatt karaktär.

Pluto är i Stenbocken i fjärde huset, fokusplanet för en kraftfull t-kvadratur, och kan sägas indikera att medlet och måltavlan för genomförandet av deras projekt att tillskansa sig pengar, är en fast byggnad (fjärde huset), en säkerhetsbunker och värdedepå, där det finns stora monetära tillgångar (Pluto). Säkerhetsföretaget G4S – som var måltavlan - beskrivs genom kombinationen Pluto och Stenbocken, och att Pluto styr tredje huset informerar oss ytterligare om företagets tjänster och natur och hur pengar kommer in i deras verksamhet: genom värdetransporter.

Ascendenten symboliserar händelsens huvudrollsinnehavare eller de som iscensätter händelsen och/eller påverkas/påverkar mest av den. Den sabianska symbolen för Ascendenten är 17 grader Jungfrun: ”Ett vulkaniskt utbrott”, som Rudhyar tolkar som ”Den explosiva energi som finns i sedan länge förträngt innehåll i det undermedvetna”. Hans nyckelord är: ”explosion.” Med en drivande och dominant Mars i intensiv stress med Pluto kan vi förstå hur svårt det var att frigöra, rensa, och transformera dessa förträngda och frustrerade energier och inte kunna motstå yttre destruktion och explosion. Ascendentens symbol och Mars-Pluto kontakten tillsammans förstärker varandras potentiellt destruktiva uttryck!

Men var det bara hat och frustration som motiverade gärningsmännen? En nyckel till att ytterligare förstå hur ett lokomotiv-mönster fungerar, och därför hela horoskopet, är att förstå hur mittpunkten mellan den första eller den ledande planeten (Mars) och den sista planeten (Uranus) beskriver vad det är mönstret ”vill”; det som man saknar men vill ha, behöver eller söker uträtta. Den ledande planeten beskriver den första uppenbara påverkan och den dominerande energin i dessa försök och har en verkställande förmåga, men mittpunkten i den öppna vinkeln beskriver syftet och var och hur den ledande planeten, tillsammans med hjälp av de andra planeterna, försöker inkorporera denna mittpunkt. Så om den ledande planeten visar på en viss typ av inspiration som resterande planeter underordnar sig och bidrar till, så är mittpunkten i den öppna vinkeln lokomotivets destination.

I händelsehoroskopet är mittpunkten för Mars och Uranus 20.51 i Oxen i nionde huset. Och vi ser att Månen är i bred opposition med denna mittpunkt och också att den bildar en stortrigon med den ledande planeten Mars och den sista planeten Uranus. Hela detta planetära mönster kan också ses som en Pac-Man figur som försöker sluka den tomma ytan (mittpunkten). I en sådan figur fungerar Månen som ett ”gångjärn” som ger kraft och stöd åt hela mönstret.

Mittpunkten – destinationen – i Oxen i nionde huset kan tolkas som ekonomisk (Oxen) politik/filosofi (nionde huset), och att det är dynamiker och upplevda orättvisor inom dessa områden som är motivationen till den oerhört kraftfulla men frustrerade Mars som leder hela operationen. Venus, som styr mittpunkten, är i Jungfrun i tolfte huset. Det kan tolkas som offerskap, anonymitet, och/eller ”karma” (tolfte huset) relativt till pengar/ägande och möjlighet till inkomst/försörjning (Venus) genom yrke (Jungfrun). Detta är en frugal Venus, men förmodligen inte självvalt!

Venus är i quindecile med Jupiter retrograd i Vattumannen som styr fjärde huset. Kanske vi ser utomnationella eller ”främmande” influenser eller spörsmål (Jupiter) som orsak kopplade till denna ”osynliga” Venus, traumatiserad av dålig ekonomisk integrationspolitik och/eller dålig individuell anpassning/assimilering eller samarbete med etablerade institutioner (tolfte huset). Jupiter styr fjärde huset och placeringen i Vattumannen och dess retrogradering kan symbolisera svåra känslor av utanförskap och alienation relativt till fjärde husets krav på personlig integration inom en viss given socio-kulturell ram – oavsett om man är svensk eller inte. Venus i trigon med Pluto kan ses som en förmåga att göra sig en vision och förståelse (trigon) om var pengar (Venus) finns för tillskansning för att kompensera för brister (Venus i Jungfrun tolfte huset) orsakad av upplevda orättvisor genom ekonomisk politik (mittpunkten i Oxen i nionde huset). Och Pluto symboliserar här, som vi redan har sett, säkerhetsföretaget G4S och deras värdedepå.

Den sabianska symbolen för den ledande och dominerande planeten Mars i detta händelsehoroskop är: ”En höna krafsar i marken för att hitta näring/mat till hennes avkomma”. Det är en intressant symbol som säger samma sak som Mars teckenplacering i Kräftan: ”omsorg och näring till nära och kära.” – en överlevnadssymbol som Mars känner frustration till! Vi kan i detta sammanhang erinra oss om att Kräftan som oftast är patriotisk och/eller bunden till modersbilden. Och med Skytten på fjärde huset som kan symbolisera främlingsskap relativt till, i detta fall Sverige, kanske vi kan se att de mer djupare orsakerna till den frustration som vi tidigare beskrivit i symbolerna Mars i svår aspekt med Pluto, och den sabianska symbolen för Ascendenten, och som står bakom motivationen till projektet, är kopplad till upplevelser av offerskap relativt till ekonomisk politik och arbets- och integrationsfrågor med aggression som reaktion(Venus i Jungfrun i tolfte huset styr den tomma vinkelns mittpunkt i Oxen i nionde huset och är i svår aspekt med Jupiter som styr fjärde huset, och Mars i Kräftan som reagerar till denna försvagning/offerskap).

Det viktiga att här komma ihåg är att förövarna symboliseras av Mars i Kräftan (tillsammans med Ascendenten och dess styrare) och som är i strid och attackerar Pluto i Stenbocken, orsakad av ett ”latent” Venus-problem (mittpunkten i den öppna vinkeln). En klassik kamp alltså mellan de två psykologiska bilderna eller arketyperna i varje människas och nations psyke: moders - och fadersbilden (Kräftan-Stenbocken)!

Merkurius är i Jungfrun i första huset och styr Ascendenten och MC och är i konjunktion med Saturnus. Det visar att hjärnan bakom operationen är välinformerad och med sinne för detaljer och förmodligen en erfaren och/eller etablerad auktoritet inom området (Saturnus) och som känner till processer och funktioner relevanta för operationen. Att Merkurius är retrograd kan innebära att det fanns vissa detaljer som skulle behöva gås igenom ytterligare eller förändras, men att det inte fanns tid nog (opposition med Uranus). Kanske något gick fel eller var tvunget att göras om, relativt till planerna.

Ascendenten och första huset beskriver som sagt huvudaktörerna i ett händelsehoroskop, och därför blir sjunde huset ”den öppna eller medvetna fienden”. Uranus i sjunde huset är i opposition med Ascendentens styrare Merkurius som är i första huset i konjunktion med Saturnus och Solen. Det innebär att det finns en DIREKT och tydlig konflikt, eller opposition mellan två parter i händelseögonblicket. Sjunde huset är alltid fienden (och mycket mer naturligtvis), men när vi har en planet i sjunde huset i opposition till antingen Ascendentens styrare eller en planet i första huset blir dessa teman starkare, troligare, och mer centrala. I vårt horoskop har vi ett exempel på båda faktorer.

Tolfte huset betraktas som dolda fiender, brottslighet/kriminalitet, och allting som är subversivt till den etablerade ordningen (svårigheter att samarbeta med samhällets institutioner), och med Solen i första huset som styrare över detta tolfte hus och i konjunktion med Ascendentens styrare, så kan vi se att huvudaktörerna själva (Solen i första huset) är brottslingarna. Sjunde husets ”öppna” fiender blir då främst polisen.

Polisen, liksom beväpnade styrkor, styrs i mundan astrologi av sjätte huset. I horoskopet ser vi att det finns en ömsesidig reception mellan Uranus retrograd i sjunde huset och Neptunus retrograd i Sjätte. Vi har också en ömsesidig reception mellan dessa två hus eftersom Neptunus styr det sjunde och Uranus styr det sjätte. Så polisens roll i hela den här händelsen finns främst beskrivet av Uranus, och Uranus symboliserar alla flygburna objekt: helikoptrar, flygplan, luftballonger, UFO:s etc. och en av de saker som försenade (retrogradering) polisens jakt var att DERAS helikopterbas och helikoptrar var satta ur spel genom bombhot (en väska med texten bomb) på deras bas. Vi ser att sjunde huset där Uranus är placerad är sjätte husets andra hus, dvs. att det är polisens ägodelar/tillgångar det är fråga om. Och i denna händelse var det speciellt fråga om tillgångar som symboliseras av Uranus (helikoptrar).

Neptunus som är placerad i sjätte huset och i kvadratur med Månen i Skorpionen i tredje huset beskriver ytterligare polisens roll eller situation i händelsen. Vad vi ser är en poliskår som är duperad och förd bakom ljuset (Neptunus) och vars förmåga till ”transport” (tredje huset) är satt ur spel (både genom bombhotet på deras helikopterbas och genom fotanglar på vägarna runt händelsens centrum).

Månen i ett händelsehoroskop visar hur och var agerandet eller händelsen ”konkretiseras”. Månen i Skorpionen i tredje huset visar att händelsen har något med förflyttning eller transport att göra (tredje huset) och att dess förfaringssätt är dolt och nedsläckt eller inte vill upptäckas (Skorpionen) av polisen eller allmänheten (i kvadratur med Neptunus i sjätte (polisen) styr sjunde (allmänheten)). Uranus i sjunde huset är i opposition med planeterna i första huset (huvudaktörerna) och visar inte bara på att de slog ut polisens helikoptrar (Uranus styr polisen/sjätte huset) utan dessutom att deras eget agerande och transportering använde sig av något flygburet objekt. Det senare ser man genom att Månen i tredje huset är i trigon med Uranus och i sextil med planeterna i första huset. Månen binder alltså samman oppositionen och ger huvudaktörerna en möjlighet att integrera eller använda sig av bägge ändar av oppositionen.

Pluto i fjärde huset (G4S värdedepå) är i kvadratur med denna opposition och fungerar alltså som en fokusplanet för hela denna dynamik. Mars, som vi har sett, är den som leder operationen och var den som attackerade dessa makt- och finansstrukturer (Mars i quindecile med Pluto). Dessa aspekter är allt annat än lugna och harmoniska!

Uranus placering i sjunde huset visar även på hur allmänheten ser på händelsen. Och det ord och de beskrivningar som ständigt återkommer är att det hela var något spektakulärt (Uranus). Uranus är också sista planeten i lokomotiv-mönstret och visar på slutresultatet, bedömningen, eller den mest varaktiga inverkan händelsen leder till. Och med Uranus i sjunde huset, som är ett kardinalt hus (öppet för beskådan), kan vi se att denna inverkan främst berör, fascinerar, och kanske oroar allmänheten, samt att det är en händelse som meddelar sig till länder utanför Sverige (sjunde huset).

I Sveriges horoskop för 1865 (se horoskopet nedan) ser vi att just nu i skrivandets stund, måndagen den 28 september 2009, är tr. Saturnus i EXAKT kvadratur med Sveriges Ascendent. Den var också exakt (inom 1 grads orb) för fem dagar sedan då helikopterrånet begicks! Och vi vet ju att transiter från Saturnus och de tre trans-saturniska planeterna genom konjunktion, opposition, kvadratur (och t.o.m. semikvadraturer och seskvikvadraturer) till axlarna eller nyckelplaneter utlöser viktiga händelser i ett horoskop. Men inte nog med det! I Sveriges horoskop symboliseras polisen av, framförallt Saturnus eftersom Saturnus är placerad i Sveriges sjätte hus. Och en transit utlöser den signifikans som den redan har i det natala horoskopet.

Bild

Så vad vi har här är en tid då polisens roll och natur i Sverige dras upp till diskussion och analys. Sveriges Saturnus är i en extremt svår natal opposition med Pluto i tolfte huset (organiserad brottslighet). Men den symboliserar även potentiell korruption och en tendens till projektion från polisen av eget mörker med avsikt till mer makt och kontroll (kom ihåg vad som hände efter 9/11 i USA då Saturnus också var i opposition med Pluto!). Pluto är svår i sig – och placerad i Sveriges tolfte hus och i opposition med polisen (Saturnus) och rättsväsendet (Saturnus styr nionde huset), blir det än mer kritiskt! Ytterligare problematiskt är det faktum att Saturnus närmar sig en kvadratur med Pluto i himlen (exakt den 15 november), och därför desto mer lyfter fram denna vibration som Sverige som nation har vant sig vid och definieras av.

Anledningen till att jag främst skrivit om den här händelsen är att jag vill visa på hur detta horoskop och denna händelse kan underlätta studiet av detta års ”Vågen Ingress”, som inträffade 6 timmar före vårt händelsehoroskop. Den inträffade tisdagen 22 september kl. 23.19 (svensk tid). Horoskopets planetära mönster och aspekter är alltså i stort sett samma som för det händelsehoroskop vi analyserat här, men placeringarna i husen är annorlunda.

Denna Vågen ingress varar till vintersolståndet den 21 december och precis som alla andra ingresser används den flitigt i mundan astrologi för att förutse och förstå de närmsta 3 månadernas trender och influenser. Och dessa skiljer sig åt från nation till nation beroende på hur planeterna placerar sig i relation till axlarna och husen. Horoskopet ställs för huvudstaden, och kontakter med axlarna är vad som avgör för vilken nation saker främst kommer att hända relativt till den aktuella ingressen. Sedan analyserar man transiter, lunationer, och eklipser till detta horoskop. Vågen ingressen för Sverige detta år är kritisk! Mars på Ascendenten (styr elfte huset) i quindecile med Pluto i sjätte huset! Månen i Skorpionen i femte huset och som styr Ascendenten aktiveras också genom konjunktion av en nymåne den 16 november samtidigt som också Sveriges natala Venus i Skorpionen i sjätte huset (i quindecile med Pluto i tolfte huset) aktiveras av denna nymåne. Och som sagt: den 15 november lägger sig Saturnus i exakt kvadratur med Pluto i himlen ("världshoroskopet"). Ganska starka kontakter alltså!

Vad detta, och andra saker i horoskopet, kan tänkas betyda ska jag skriva mer om senare i veckan. Jag ska också analysera Stenbock ingressen för 1985 och se hur Palme mordet 2 månader senare finns reflekterat i detta horoskop och jag kommer också att nämna de transiter som var verksamma i horoskopet för Stenbock ingressen vid mordet.

Hoppas att någon av er är intresserade av detta!

Ha det så bra så länge!


Med vänlig hälsning,
Anders


Senast redigerad av Anders mån sep 28, 2009 7:38 pm, redigerad totalt 3 gånger.

Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Tjuv och polis
InläggPostat: mån sep 28, 2009 10:34 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Tack för påpekandet om den felaktiga tiden. Något måste ha blivit fel när jag matade in uppgifterna i datorn. Konstigt, eftersom sommartid annars alltid visas automatiskt. Och nu när jag matar in samma uppgifter, så blir det rätt. Bra att du påpekade!

För att undvika förvirring har jag bytt ut det felaktiga horoskopet. Jag anpassade också min tolkning till de nya husplaceringarna. Den rätta tiden ger faktiskt en bättre bild av händelseförloppet.

Nu ska jag kolla vad du skrivit! :D

Ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Imponerande tolkning!
InläggPostat: mån sep 28, 2009 5:49 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej igen Anders!

En strålande tolkning du gör, tycker jag! Spridningsmönstret med Mars som "lokomotiv" blir ju väldigt talande och ger genom din helhetsanalys en mycket bra bild av hela händelsen och den bakomliggande dynamik som horoskopet visar!

Särskilt imponerad blev jag av din tolkning av dynamiken kring sjätte och sjunde husen - hur det visar att polisen blev förvirrad och hindrad att agera. Uranus retrograd i Fiskarna speglar naturligtvis, som du visar, att polisens helikoptrar var satta ur spel. Det undgick mig alldeles!

Att Uranus i sjunde huset både speglar gärningsmännens utmanövrering av polisens helikoptrar och deras egen spektakulära användning av en helikopter (Uranus) och den förvirring (Fiskarna) hos polisen (fienden, sjunde huset) det gav upphov till, visar, tycker jag, än en gång på astrologins helt fantastiska förmåga att med mångbottnad symbolik beskriva ett skeende! Dessutom beskriver det ju samtidigt, som du också framhåller, även allmänhetens (sjunde huset) reaktion (Uranus i Fiskarna: överraskning, chock, oro, osv). Tre flugor i en smäll!

Intressant också - för vårt projekt - det du beskriver om hur händelsen relaterar till Sveriges horoskop och hur den nästan sammanfaller med Vågen-ingressen den 22 september vid höstdagjämningen. Vågen-ingressen - och årets övriga ingresser - bör vi förstås ha med löpande i projektet på hemsidan och studera både prediktivt och retrospektivt. Jag börjar med att lägga ut den aktuella Vågen-ingressen här:

Bild

Vågen-ingressen för Sverige, 22 september 2009, 23:18:24, Stockholm

Aspekter:

Bild

Hm... Man kan ju undra vart det svenska lokomotivet är på väg? Målet - mittpunkten mellan "lokomotivet" och "sista vagnen", Mars respektive Uranus - verkar här hamna i det Mars-styrda elfte huset i opposition till Skorpionmånen i hus fem... Alltmedan samma höna plikttroget krafsar efter frön till de sina och den svenska Pac-Man står beredd att sluka sitt byte...

En gåta så god som någon! :D

Jag ska titta närmare på Vågen-ingresshoroskopet och se om jag kan komma på något om vad det kan visa på.

Tack, Anders, för en fin tolkning och ett intressant resonemang!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Lokomotiv-mönstret
InläggPostat: mån okt 05, 2009 3:04 am 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats!

Tack för dina uppskattande ord!

Om lokomotiv-mönstret: man kanske kan tro att namnet kommer från bilden av ett lokomotiv med efterföljande vagnar, men namnet syftar till ånglokomotivets hjul och hur de fungerar. Kraft appliceras av pistongen/kolven på en punkt av hjulet, medan samtidigt för att hålla hjulen stadigt på spåren, så läggs en motvikt på de 2/3 av hjulet som är längst ifrån den punkt där kraft appliceras. Appliceringspunkten från pistongen är den ledande planeten och den stöter i riktning mot den tomma mittpunkten. Motvikten är de 240 grader, 2/3, som planeterna är jämt fördelade inom.

Lokomotiv-mönstret är tripolärt till sin natur, eftersom 2/3 ställs emot 1/3, så mönstret baseras alltså på trigonen. Och trigonens nyckelord är, enligt astrolog Robert C Jansky i boken ”Planetary Patterns”: ”momentum”, ett begrepp som inom fysiken kommer från Newtons rörelselagar som bl a säger: ”en kropp i rörelse förblir i rörelse”, och ”en kropp i vila förblir i vila”. Så för att få igång ”hjulet” måste trigonens tröghet först övervinnas, och när sedan fart och rörelse (”momentum”) väl satts igång så hålls ”hjulet” i rörelse. Ofta har lokomotiv-mönstret en stortrigon och det har gett upphov till det alternativa namnet ”skottkärra-mönstret” där kraft appliceras på två punkter – handtagen – som sätter press på framhjulet som sin tur driver skottkärran framåt. Framhjulet blir här den ledande planeten och de två andra planeterna i stortrigonen får rollen som handtagen. Men själva rörelsen framåt finns beskrivet av den tomma mittpunkten.

Vi kanske också kan åskådliggöra det om vi tänker oss en tunna som ligger ner och där vi försöker få den att rulla till höger. Om vi tänker oss bilden av en klocka på locket på den liggande tunnan så har vi kl. 12 längst upp och kl. 9 till vänster. För att få den i rullning applicerar vi ju inte kraft på 9:an, fast att vi vill få den i rullning mot andra sidan, mot 3:an. Vi applicerar kraft snett uppåt ungefär vid 10.30 (den ledande planeten) i riktning mot 12:an (den tomma mittpunkten). När vi gör det får vi hela tunnan/hjulet i rörelse, och då har vi fått igång trigonen/stortrigonen, och hela mönstret, som har som mål att ”sluka” eller absorbera/integrera den tomma mittpunkten (som upplevs som något som saknas). Kraftappliceringens skeva vinkel relativt till rörelsens riktning är förmodligen det som fick Marc Edmund Jones, som först gav namn till detta mönster år 1941 i boken ”The guide to horoscope interpretation”, att karakterisera detta mönsters ”temperament” som "excentrisk balans”. Hur mönstret annars bäst kan förstås i psykologisk analys har jag redan skrivit om i mitt första inlägg under den här tråden.

Min liknelse med tunnan kan bäst ses visuellt då den ledande planeten ligger i hus 11, eller i Vattumannen/Fiskarna om man använder ett ”Aries Wheel”. Ett exempel på det senare är Ingvar Oldsberg med okänd födelsetid och där alltså Månen kan vara +/-7 grader. Här kommer hans planetmönster:

Bild

Som ni ser så har han Mars som ledande planet i Fiskarna och som får symbolisera var kraftappliceringen på tunnan sker. Den tomma mittpunkten är i Stenbocken och visar mot vilken riktning ”stöten” ges, med resultat att hela tunnan/planetmönstret sätts i rörelse. Stortrigonen stärker hela mönstret, och kan också ses som en skottkära där Månen och Saturnus är handtagen som sätter press på skotttkärrans hjul – Mars – som rör sig i riktning och med mål mot den tomma mittpunkten (pilen på bilden). Kvadraturerna till samtliga planeter som utgör stortrigonen kan sägas jorda energin och förhindra kortslutning. Och det kanske behövs med Mars som ledande planet!?

Hoppas att dessa förklaringar kan vara till någon hjälp!

Med vänlig hälsning,
Anders


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Lokomotiv-mönstret
InläggPostat: mån okt 05, 2009 4:32 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Intressant klarläggande du gör! Där ser man. Jag som målade upp för min inre syn ett helt tågset med lokomotiv och vagnar och allt... :shock:

Den förklaring du ger och bilderna med lokomotivhjulet, skottkärran och tunnan gör det hela väldigt klart och tydligt, tycker jag.

Fascinerande, att mekaniska principer också kan appliceras på horoskophjulet och planeternas spridningsmönster!

Det var ju talande, att just Ingvar "På spåret" Oldsberg har ett lokomotivmönster i sitt födelsehoroskop... :D

Astrologin upphör aldrig att förundra!

Tack, Anders, för ett intressant och klargörande inlägg!

Ha det bra,

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Bankrån i Södertälje
InläggPostat: tor dec 03, 2009 3:39 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

I serien "spektakulära rån" har helikopterrånet nu fått en uppföljare i ett kanske inte lika spektakulärt men ändå ganska dramatiskt bankrån i Södertälje på morgonen den 2 december.

Två rånare - tungt beväpnade och iförda motorcykelhjälmar - forcerade med sin bil rakt genom bankentréns sidofönster och rusade därefter in i banken. Hur mycket de kom över är oklart. De uppges ha lämnat platsen i en annan bil. Ingen verkar ha kommit till fysisk skada under rånet.

Händelsen inträffade "strax efter nio", så jag har ställt horoskopet för klockan 09:10.

Bild

Bankrån, 2 december 2009, 09:10, Södertälje

Aspekter:

Bild

Här finns visserligen inget "lokomotivmönster", som vid helikopterrånet, men det är ändå ett intressant "rånhoroskop". Första husets Merkurius i Skytten i konjunktion med Pluto i Stenbocken visar på våldsam forcering (Pluto) med fordon (Merkurius). Pluto bildar dessutom en sesquikvadratur till Mars i Lejonet i åttonde huset. Mars (våldsamhet, angrepp) styr det tredje huset (fordon).

Här finns åtskilligt mer spännande och intressant att notera men jag överlåter den fortsatta tolkningen till den som känner sig hågad. :)

Välkommen med synpunkter!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: bankrån
InläggPostat: mån dec 07, 2009 11:18 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats!

Jag vet inget mer om detta rån än vad du redan skriver om. Har de gripit rånarna ännu? Jag kunde inte hitta någon information på nätet…..

Nej, vid detta råns händelsehoroskop är det inte fråga om något lokomotiv-mönster. Horoskopet tillhör den vanliga klass där det inte går att fastställa något bestämt mönster. Men skulle jag ändå försöka mig på att passa in horoskopet i något får det bli gungbräde-mönstret, eller timglas-mönstret, som det också kallas för. De kännetecknas av att planeterna kan ses som tillhörande en av två grupper och där oppositionsaspekten är den dominerande. En grupp är på östra hemisfären och inkluderar planeterna Venus, Solen, Merkurius, Pluto, Jupiter, Neptunus, Uranus, och den andra gruppen är på den västra hemisfären – Månen, Mars, Saturnus. Mönstret är inte särskilt starkt och uppdelningen relativt till den vertikala axeln (IC/MC) kan kanske på sin höjd ge en ingångsport till horoskopet för den som önskar studera vidare.

Men det finns en del likheter med horoskopet för helikopterrånet. I det senare var tolfte husets styrare Solen i första och som informerade oss om att huvudaktörerna (första huset) var kopplade till subversiva eller kriminella element (tolfte huset). I bankrånets horoskop styr Jupiter både Ascendenten och det tolfte huset. Jupiter i Vattumannen i andra huset i konjunktion med Neptunus identifierar rånarna som tillhörande någon form av subgrupp (Vattumannen) med stora drömmar (Jupiter i konjunktion med Neptunus) kopplade till expansion eller utökande (Jupiter) av finanser (andra huset). Oppositionen till Mars i åttonde huset (andras tillgångar) visar att deras business/transaktioner (åttonde huset) ignorerade lagliga procedurer och istället forcerade fram önskade resultat. Mars är placerad i Lejonet som traditionellt sägs styra banker.

I horoskopet för helikopterrånet såg vi att sjätte huset (polisen) arbetade in tandem med det sjunde (aktörernas öppna och tydliga fiende) genom en ömsesidig reception mellan styrarna Uranus och Neptunus. I bankrånets horoskop ser vi att Merkurius styr både det sjätte och det sjunde huset och alltså knyter ihop dem. Helikopterrånets Måne var i tredje huset, och visade på att händelsen hade med transport att göra. I bankrånets horoskop är Månen i Tvillingarna och reflekterar ett liknande scenario. Den sista aspekten som Månen bildar innan den ändrar tecken, och alltså kanske beskriver något av slutresultatet, är en opposition med Merkurius som som sagt styr polisen (sjätte och sjunde huset) och rånarna eftersom den är i första huset. Merkurius beskriver också rånarna (första huset) som två stycken (Merkurius styr över det duala tecknet Tvillingarna). Merkurius i quindecile med Månen intensifierar fusionen mellan dessa två arketyper.

Hade jag varit en av rånarna hade jag valt en annan tid att slå till på….

Ha det bra!

Med vänlig hälsning,
Anders


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Tjuv och polis
InläggPostat: ons dec 09, 2009 4:01 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Tack för dina intressanta synpunkter! Det här rånet var väl lite mer av det vardagliga slaget, så det orsakade inte så stora rubriker. Men lite spridda notiser finns allt lite här och där, t.ex: http://www.corren.se/ostergotland/?articleId=5050315

Om rånarna har gripits eller inte vet jag inget om.

Jag gillar dina spridningsmönster-tolkningar! :) Fast här var det ju inget exakt mönster förstås. Intressanta och belysande iakttagelser du gör i alla fall!

Jaså, Lejonet står traditionellt för banker också? Ja, det kan ju passa bra genom kopplingen till guld (Solen som teckenstyrare). Hela det åttonde huset med Lejonet på husspetsen kan ju kanske sägas stå för den rånade banken, som då "dyrkas upp" av Mars i trigon med Solen i tolfte huset och i Jupiters tecken.

Vad är det som gör att du om du vore rånare skulle valt en annan tidpunkt? Är det Månens sista aspekt i opposition till Merkurius som du syftar på? Och menar du rent allmänt att Månens sista aspekt, innan den byter tecken, i sådana här händelsehoroskop kan sägas antyda något om resultatet eller konsekvenserna?

Vi har ju också här en fullmåne - Månen är i opposition till Solen i tolfte huset - vilket kanske speglar något av motsättningen mellan kriminalitet (tolfte huset) och brottsbekämpning (sjätte huset).

Ha det gott!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Månen
InläggPostat: fre dec 11, 2009 5:49 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats!

Vid närmare eftertanke blir jag osäker på ifall Lejonet har någon koppling till banker. Jag vet att jag har läst det någonstans nyligen men kommer inte ihåg var. Så, vi får nog sätta ett frågetecken efter det påståendet tillsvidare och begränsa det till Oxen/Venus/andra huset och Skorpionen/Pluto/åttonde huset. Men hela det succedenta korset och de fasta tecknen har ju med pengar/värderingar/kärlek att göra, så i holistisk analys går de ju som oftast in i varandra.

När det gäller Månen och händelsehoroskop och elektioner så anses den ju oerhört viktig eftersom den visar på var och hur handlingen gestaltas. Månen samlar ju på sig ljus och signifikans från Solen och de andra planeterna; koncentrerar, anpassar, och distribuerar dem för konkret manifestation. Händelseförloppet beskrivs genom de aspekter Månen applicerar till innan den ändrar tecken. Sista aspekten blir då speciellt viktigt eftersom den beskriver slutresultatet.

Månen ändrar ju tecken var 2½ dag, och den tid som passerar mellan den sista Ptolemaiska aspekten som Månen bildar och tills att den ändrar tecken kallas för tom gång, eller tomgång om man vill, och denna tid är det första man tittar på för att undvika. När Månen går på tom gång (som kan vara allt från några minuter till några timmar eller längre) blir inget som man har tänkt sig. Planen, projektet, händelsen, får inte det resultat man önskar sig. Det saknas energi, momentum, och stöd från de andra planeterna. Inget av betydelse kommer att hända. Det är en tid som inte anses vara gynnsam för aktiviteter som kräver koncentration och mental klarhet. Planer ändras, ges upp, eller får en annan riktning som kräver nya beslut och en omstart. Du har t ex ”valt” dessa perioder, Mats, för ditt ”Projekt Sverige” (12 sep 2009 kl. 14.15, Skövde) och ”Elementär Astrologi”- ny forumkategori (16 aug 2009 kl. 14.32) vilket gör att extra energi kanske behövs tillföras för att inte bara få igång dessa kategorier utan att dessutom få andra än bara du och jag att medverka.

Men det finns tillfällen då en Måne på tom gång kan utnyttjas. Ett exempel är när man ska lämna in deklarationen och inte vill få någon granskning efteråt. Eller när du ska förklara för din chef eller någon annan att du gjort något fel och varför. Då har du sagt det men kan räkna med att negativa eller jobbiga följder reduceras eller uteblir. Det är också en tid för introspektion, rutinarbete, inre arbete, organisera inför framtida företag och aktiviteter, etc.

Ikväll kl. 18.45 (svensk tid) går Månen in på tom gång då den bildar sin sista aspekt innan den ändrar tecken. Månen är just nu i Vågen och kl. 18.45 bildar den en trigon med Neptunus i Vattumannen. Månen kommer att befinna sig på tom gång tills lördagsmorgonen kl. 05:32 då den går in i Skorpionen. Så även om det är fredagskväll och Månen är i Vågen så kommer säkert många personers sociala förväntningar att ebba ut i intet denna afton. Säkert många som ställer in sina tänkta planer.

Naturligtvis finns det en mängd andra viktiga astrologiska faktorer att ta hänsyn till i elektioner och gynnsamma tider att göra något bestämt på. Man måste speciellt ses till att stärka de planeter och hus som styr över den typ av aktiviteter och händelser som det rör sig om. Att skriva inlägg på forumet t ex lyfter ju fram Merkurius, Jupiter, och Uranus och tredje, nionde, och elfte huset. Och Ascendenten och dess styrare styr över personen i fråga som initierar eller avser något med händelsen (tillsammans med Månen) så vi får stärka den också. Månen i tilltagande fas (på väg mot fullmåne) är också att föredra då vi initierar något helt nytt med förhoppning om växande och expansion. Avtagande fas lämpar sig bättre för att avsluta, organisera, eller befästa. Retrogradering är en annan av många faktorer att ta med i beräkningen då de kan försena, komplicera, eller försvaga det som önskas. Jupiter har ju, för att nämna ett exempel, just återfått sin direkta rörelse sedan 13 oktober och bådar gått för allt som har med publicerande av tankar och idéer att göra. Den kommer att vara där t.o.m. 23 juli 2010. Just idag har vi ingen planet alls som går retrograd.

Hoppas dessa tankar kan vara av intresse för någon!

Önskar alla en trevlig och lugn fredagskväll!

Med vänlig hälsning,
Anders


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Månens gång
InläggPostat: fre dec 11, 2009 7:33 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Tack för ett mycket intressant och givande inlägg! Jag är ju - teoretiskt - införstådd med det du skriver om Månens "tomma gång", men knappast i praktiken - eftersom jag valt så tokiga tider för de projekt du nämner. Kanske beror det på mina "Fiskar" - Ascendenten och Merkurius - att jag har svårt hålla detaljkoll på saker och ting. Då får jag ju också skylla mig själv när jag "väljer" så fel tider. Eller kanske har jag något att lära mig av det?

Jag tittar på horoskopet för "Projekt Sverige i tiden" och ser hur Månens många aspekter alla är i avtagande (separating) utom oppositionen till Pluto, men den blir ju exakt först när Månen gått in i nästa tecken, som här är Kräftan.

Behöver öva upp blicken för det här, förstår jag! Inte nog med att Månen är "void of course" i det här horoskopet, Merkurius är ju också retrograd, ser jag. Eländes elände! :shock:

Kanske projektet behöver en omstart? Jag får kanske hålla utkik efter en bättre tidpunkt och då döpa om projektet kanske till "Sverige i tiden - ett astrologiskt projekt" i stället, med ett nytt horoskop! :D Allvarligt talat så borde det väl gå att få in mer energi i projektet på det viset?

Jag tycker att din beskrivning av Månens roll i händelsehoroskop är väldigt bra och intressant och jag ska ta en titt på några av de händelsehoroskop jag ställt tidigare och försöka se hur Månens aspekter spelar in i händelseförloppet och i resultatet eller konsekvensen av händelsen.

Oj, nu är det bäst jag har koll på klockan så inte Månen hinner komma på tomgång innan jag postar det här inlägget! :D Har knappt 15 minuter på mig, tror jag.

Ha en lugn och trivsam helg du också!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Elektioner
InläggPostat: mån dec 14, 2009 2:27 am 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats!

Ja, det är inte helt lätt det här med att hitta rätt tid för rätt sak! Jag tycker det är ett ganska intressant ämne att hitta gynnsamma tider med hjälp av astrologin, och får mig att tänka på andra divinatoriska system som t ex I Ching. Men det är mycket jobb med det och en efemerid är ju ett absolut måste eftersom man behöver bläddra fram och tillbaks för att hitta bra applicerande aspekter från Månen, undvika svåra aspekter till nyckelplaneter, och sedan anpassa exakt rätt klockslag för bästa möjliga husplaceringar. Att hitta ett perfekt horoskop får väl ses som nästintill omöjligt eftersom man alltid har en begränsad tidsram inom vilken händelsen ska initieras.

Det finns många dagar inom de närmsta månaderna som Månen har möjlighet att bilda en positiv eller gynnsam sista aspekt med Uranus (som styr över bl a astrologi, grupper, och internet), eftersom Uranus ligger i slutet på ett tecken (Fiskarna). Men då får vi komma ihåg att se till att Månen inte samtidigt bildar någon huvudaspekt med Neptunus eftersom Neptunus i Vattumannen ligger på ett senare gradtal i tecknen än Uranus t.o.m. 13 april 2010. Så om vi t ex väljer Månen i Oxen som applicerar till sextil med Uranus i Fiskarna så kommer ju samtidigt Månen att bilda en senare kvadratur-aspekt med Neptunus som kanske blir den sista aspekt som Månen bildar såvida inte någon annan snabbare planet just då ligger på ett grad- och minutantal som är senare än Neptunus och som Månen aspekterar.

När det gäller planeternas teckenplaceringar kan vi se t ex att Mars stationerar retrograd den 20 december och bildar opposition med Jupiter i Vattumannen, vilket vi vill undvika. Jupiter i Vattumannen kan ju ses som lämpligt för astrologiforumet, men när Mars samtidigt separerar från orb inom opposition med Jupiter då stationerar Merkurius och går retrograd, och det vill vi ju så klart också undvika eftersom Merkurius styr över skrivande och kommunikation. Dessutom så är Merkurius i Stenbocken så kanske vi hellre ska se fram emot när Merkurius är i direkt rörelse och i Vattumannen som styr över samma saker som Uranus (se ovan) och dessutom anses av många som upphöjd/exalterad i Vattumannen. Då har samtidigt Jupiter gått in i sitt eget tecken Fiskarna och är stark genom sin dignitet. Och detta tar oss till tiden från och med 10 februari t.o.m. 1 mars. Så detta är en första tänkbar period för nya potentiellt gynnsamma elektioner kopplat till forumet. Hittar vi inget där får vi söka oss längre fram i tiden om vi känner att det känns rätt.

Så, om vi håller oss inom ovannämnda tidsperiod (10 februari-1 mars), så vet vi också att Neptunus ligger senare än Uranus i tecknen och att vi därför måste se till att Månen bildar en gynnsam sista aspekt med Uranus samtidigt som den inte bildar negativ aspekt med Neptunus. Naturligtvis kan vi också välja ett datum då Månen är i positiv aspekt med Uranus, och inte i negativ aspekt med Neptunus, men där den sista aspekten är någon annan gynnsam planet, som t.ex. Solen, Venus, eller Jupiter. Men Jupiter befinner sig ju i början av Fiskarna, och Solen och Venus är de anda planeter som inom denna tidsram kan vara i slutet av ett tecken, d.v.s. Vattumannen och därför i så fall vara i konjunktion med Neptunus. Men framförallt: vad skulle det vara för gynnsam aspekt från Månen till Uranus som samtidigt var i gynnsam aspekt eller ingen aspekt alls med planeterna i slutet av Vattumannen? En konjunktion till Uranus i Fiskarna är ju samtidigt i semisextil med Vattumannen, och en trigon till Uranus är ju i kvinkuns eller kvadratur till Vattumannen, och en sextil till Uranus bildar samtidigt kvadratur eller semi-sextil med planeterna i Vattumannen.

Så, slutsatsen av detta blir att: om vi vill att Månens sista applicerande aspekt ska vara en gynnsam aspekt till Uranus under tiden 10 februari till 1 mars och samtidigt undvika en negativ eller svår aspekt med Neptunus (och eventuellt Solen och Venus) i Vattumannen så får vi se till att Månen är i Fiskarna och alltså i konjunktion med Uranus eller i Kräftan då den bildar en trigon till Uranus, eller i Stenbocken då den bildar sextil med Uranus. I samtliga fall undviker vi att Månen bildar negativ huvudaspekt med Neptunus i Vattumannen. Men, under de dagar som Månen är i Fiskarna (14-17 februari) så är Mars retrograd i Lejonet i opposition med Merkurius. Och det är väl knappast något vi vill ha, inte sant? Så vi undviker dessa dagar. Och samma sak gäller för 11 februari då Månen i Stenbocken är i sextil med Uranus och utan svår aspekt till Neptunus men där, även där, Merkurius är i opposition med Mars retrograd, och dessutom är Månen försvagad i Stenbocken.

Så fram tills 1 mars (from skrivandets stund, 13 december 2009) har vi alltså bara ett alternativ kvar om vi vill: 1) låta Månens sista gynnsamma applicerande aspekt vara till Uranus 2) Undvika Merkurius retrograd 3) Undvika att Merkurius är i opposition med Mars retrograd i Lejonet 4) låta Merkurius vara i Vattumannen. Och detta alternativ är de dagar då Månen är i Kräftan 23-26 februari 2010.

Eftersom Pluto är på 4.58 i Stenbocken dessa dagar måste vi se till att Månen har passerat en opposition med Pluto. Månen behöver alltså vara någonstans mellan 5-25 grader Kräftan (eftersom Uranus ligger på 25.24 Fiskarna). Vi får då räkna bort den 23:e och den 26:e februari. Alltså har vi dagarna 24-25 februari att välja mellan. Vi ser då att Månen är i tilltagande fas (till Solen), applicerar till trigon med Jupiter, Venus, och Uranus i Fiskarna och undviker samtidigt att bilda några andra negativa eller svåra huvudaspekter. Vi ser dessutom att Månen är stark och har dignitet i sitt eget tecken Kräftan. Att Merkurius i Vattumannen är upphöjd eller exalterad i Vattumannen, likaså Venus i Fiskarna som är upphöjd eller exalterad, och Jupiter som har dignitet i sitt eget tecken Fiskarna. Teckenplaceringarna för dessa fyra planeter är alltså oerhört lovande!

Merkurius applicerar till konjunktion med Neptunus i Vattumannen, och kan ses som en varningsflagga för vag eller otydlig kommunikation, men även inspiration och andlig sensitivitet, som förhoppningsvis en stark och upphöjd Merkurius kan hantera. Dessutom får vi ju tänka på att astrologi är ett ämne som till sin natur med enkelhet kan ge plats för Neptunus-arketypen till skillnad från t ex administrativt arbete. Vi ser också att Solen i Fiskarna åtnjuter gynnsamma aspekter: konjunktion med Jupiter, trigon med Månen, och sextil med Pluto. Och, sist men inte minst: Venus och Uranus är oaspekterade genom Ptolemaiska aspekter. Detta tillsammans med att Uranus är den sista planeten som Månen applicerar till innan den ändrar tecken lyfter fram Uranus-arketypen avsevärt! Precis som det ska vara alltså i en elektion som har med astrologi, internet, och forum att göra.

Några saker vi får tänka på är: Pluto är i kvadratur med Saturnus t.o.m. april 2010, och att Mars är retrograd t.o.m. 10 mars, och att Saturnus går retrograd den 13 januari-30 maj. Detta kan vi inte påverka hur mycket vi än försöker! Men i vårt fall är ingen av dessa planeter arketypiskt viktiga för vad för typ av gynnsamt tillfälle vi söker efter. Kruxet blir att försöka hålla dem undan så mycket det går genom husplaceringar och de hus som de styr och aspekter, samtidigt som vi försöker lyfta fram de planeter vi önskar.

Vi behöver också vara klara över vad det är, mer specifikt, som vi vill att de olika kategorierna på forumet ska lyfta fram. Jag för min del, under rubriken ”Elementär astrologi”, lyfter helst fram själva undervisningen av astrologi och som därför gör att det cadenta korset blir viktigt. Men i ”Sverige-projektet” blir det kanske viktigare att lyfta fram gruppdeltagande och engagemang (11:e huset).

Detta är endast några förslag, Mats! Mitt förslag på en ny tidpunkt att starta upp tråden ”Elementär astrologi” faller på den 24 februari 2010 kl. 12.31 i Skövde (där Mats bor). Då skulle du kanske kunna stänga ner den gamla tråden så länge och föra över det som du och skribenten ”linang” har skrivit till någon annan tråd, så sparar jag mitt inlägg ”Introduktion” och postar den plus lektion 1, och 2, och kanske 3, strax efter att du lagt ut rubriken igen kl. 12.31 onsdagen den 24 februari från Skövde. På så vis får vi en helt ny tråd/rubrik/kategori vald med avsikt och medvetenhet, och dessutom med innehåll redan från början. Jag är övertygad om att det blir mycket bättre så!

Hur ser då horoskopet ut? Här kommer det:

Bild

Solen är i nionde huset (undervisning) i konjunktion med en stark Jupiter (lycka, tur, undervisning, högre vetande, filosofi, publikation) med dignitet i Fiskarna. De är i konjunktion med MC (som styr över potentialen till succé, ära, erkännande, offentlig status, rätt omdöme) och Solen styr det tredje huset (skrivande, kommunikation), och Jupiter styr det sjätte huset (tekniker, metodologier, övningar, praktik, lärjungaskap). Uranus (astrologi) står högt på himlen i tionde huset och är oaspekterad och styr det nionde huset. Merkurius är upphöjd/exalterad i Vattumannen i nionde huset och styr det sista cadenta huset, det tolfte. Så vad vi ser först är en väldigt stark fokus på de cadenta husen och planeterna som är kopplade till det mentala planet: Merkurius och Jupiter.

Den viktiga Månen kan tyckas märkligt placerad i det tolfte huset. Men den placeringen passar mig bra eftersom den refererar till avskilt och stillsamt arbete ( i detta fall: skrivande). Månen är stark i Kräftan, och relativt till det mentala som horoskopet för övrigt lyfter fram, höjer intuition, känsla, och förmåga att justera och anpassa till vad som behövs samt att lyssna in sig. Månen styr Ascendenten och alltså mig själv. Och den applicerar först till en trigon med Jupiter, sedan en trigon till MC, för att sedan bilda ytterligare en trigon med självaste Venus (”den mindre välgöraren”) i tionde som styr femte huset (kreativitet) och också är oaspekterad, för att avsluta med en sista applicerande aspekt som är en trigon till den viktiga och framträdande Uranus (astrologi) i tionde huset och som styr nionde (undervisning, publikation).

Vi ser alltså att både Månen och Ascendentens styrare applicerar till en stark och synlig Uranus (eftersom Månen styr Ascendenten) som sista aspekt, och som därför lovar aktivitet i berörda områden. Dessutom ser vi att både Venus och Uranus är i trigon med Ascendenten. Det ser bra ut!

Det elfte huset (grupper, forum, Internet, gemensamma mål och ideal) är inte fullt så rent som de vi hittills beskrivit. Mars är retrograd i Lejonet på andra husets spets, och kan beskriva ett solistiskt agerande i gruppdynamiken som i värsta fall kall leda till despotism, egocentrism, och isolering. Retrograderingen kan kanske stundtals indikera energibrist eller ointresse. Mars är i sextil med Saturnus som styr det sjunde huset (allmänheten, ”de andra”), så det förmildrar de negativa tendenserna betydligt och stärker samarbete, ansvarstagande och en känsla av gemensamma mål. Vi ser också att en upphöjd/exalterad Venus i Fiskarna i tionde huset medstyr det elfte huset, och som därför kanske kan motverka eventuella Mars-problem. De positiva mätningarna är alltså betydligt starkare än de potentiellt svåra! Saturnus placering i fjärde huset är tillräckligt anonym känner jag eftersom det fjärde huset har litet eller ingenting med det tänkta projektet att göra. Södra noden i konjunktion med Ascendenten anses som svår av vissa astrologer men då får andra sidan den norra noden på descendenten desto mer att säga till om.

Sist men inte minst finns det två starka kopplingar eller synastriska kontakter mellan horoskopet och mitt eget natala horoskop. Merkurius i Vattumannen är i konjunktion med min MC, och Månen i Kräftan är i konjunktion med min Ascendent.

Kan vi använda samma dag (eller dagen efter) som ovan när det gäller ”Sverige-projektet”? Ja, varför inte? Kanske vi då ska försöka få igång det elfte huset! Men jag upptäckte att det var mycket svårare att få till ett horoskop där elfte huset är starkt och framträdande. Vi kan försöka placera Solen, Jupiter, Venus, och Uranus i det elfte huset, och se vad som händer, och använda datumet för dagen efter horoskopet för ”Elementär astrologi” eftersom Månen även är i Kräftan och applicerar till trigon med Uranus då. Här kommer det horoskopet (25 februari 2010 kl. 10.19 i Skövde):

Bild

Problemet här är att vi inte vill ha planeterna i Fiskarna inklämda (intercepted) i elfte huset. Så, vi måste ha Fiskarna på elfte husets spets. Månen är bra placerad på tredje husets spets (kommunikation, skrivande). Och Ascendenten är i Tvillingarna som styrs av Merkurius i Vattumannen och är i trigon med Ascendenten. Merkurius placering i tionde gynnar dessutom skrivande eller tänkande om historia (vi får se upp med konjunktionen med Neptunus bara!).

Mars är i tredje styr tolfte. Kan vara svårt! Men förmodligen är Månen där och som styrare över det tredje huset starkare. Dessutom är ju Mars inte svårt aspekterad. Saturnus är i trigon med MC (även det bra för ett projekt som har med stat och tradition och historia att göra). Men Saturnus styr även över det nionde huset och är i svår aspekt med Pluto. Men sen och andra sidan så styr båda dessa planeter över politik, så varför inte, med tanke på att Saturnus även är i trigon med MC och Pluto i sextil med Solen? Vi ser här politisk filosofi, inte sant?

Det främsta problemet är kanske att Uranus är i kvadratur med Ascendenten! Det kanske kan resultera i mycket ”nerv”, impuls, och hastigt och oplanerat agerande/inlägg. Men som sagt: Månens applicerande trigon till Uranus från tredje huset kanske stabiliserar något, och det gör kanske det faktum att Merkurius är i trigon med Ascendenten också. Uranus styr över MC (succé) och är den planet som sist aspekteras av Månen på ett gynnsamt sätt. Det är bra! Och Solen, Jupiter, Venus, Jupiter i elfte huset borde rimligtvis dra till sig flera personer till projektet och med Månen i tredje och styr det borde kommunikation och skrivande bli väldigt starkt om du väljer denna tidpunkt för en ny start.

Detta är endast några förslag, Mats! Om du vill kan vi diskutera andra alternativa tid/horoskop. Vad säger du?

Ha det bra så länge!

Med vänlig hälsning,
Anders


Senast redigerad av Anders tor feb 11, 2010 5:37 pm, redigerad totalt 1 gång.

Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Omstarter
InläggPostat: mån dec 14, 2009 4:49 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Tack för en fantastisk lektion i elektionsastrologi! Spännande och intressant att följa dina tankegångar i jakten på lämpliga tidpunkter då universums vibrationer stöder de aktuella projekten.

Det horoskop du fått fram för "Elementär astrologi" - kursen verkar ju vara näst intill perfekt, och det andra, för Sverige-projektet, är inte heller så dumt.

En skillnad blir att jag kommer att befinna mig i Karlstad i Värmland vid de aktuella tidpunkterna. Vi flyttar nämligen dit den första februari! :D Så man får hoppas också att jag hunnit få den nya internetuppkopplingen installerad till den 24:e. Men det bör jag ju ha hunnit få. Annars tror jag inte att avståndet Skövde-Karlstad ska inverka så mycket på de horoskop du föreslår.

Jag tycker vi siktar på att göra som du föreslår när det gäller de här projekten. Vi kör en omstart, helt enkelt. Jag får boka in den 24:e 0ch 25:e februari riktigt ordentligt så att inget annat kommer i vägen. :)

Har kollat lite på det förslag du ger för ett nytt horoskop för Sverige-projektet. Det ser bra ut på många sätt. En skillnad med Karlstad som ny "födelseort" är att Vattumannen i stället för Fiskarna hamnar på den elfte husspetsen med det klockslag du föreslår. Är det inte så bra, menar du? Uranus-styrda Vattumannen passar ju annars bra för elfte huset (ett astrologiskt samarbetsprojekt). Men du tycks vilja undvika att få planeterna i Fiskarna "inklämda" i huset?

Om tiden justeras till 10:21 hamnar Fiskarna på den elfte husspetsen. Merkurius konjunktion med Neptunus kanske kan ses som positiv med tanke på att Neptunus då styr det elfte huset? Dessutom är ju Neptunus och Merkurius i Uranus-tecknet Vattumannen, vilket väl passar bra för ett astrologiprojekt. Utan tvekan blir det här i alla fall ett betydligt gynnsammare horoskop än det nuvarande!

Jag kollade också hur det här horoskopet relaterar till mitt eget horoskop. Projekthoroskopets Venus hamnar på samma gradtal som min Ascendent samtidigt som Uranus bildar en konjunktion med min Merkurius (och därmed också kvadratur till min nodaxel). Lägger också märke till att min Norra månnod är i konjunktion med projektets Ascendent.

Sedan faller projektets Måne och Södra nod i konjunktion med min Saturnus och Mars i Kräftan och därmed i T-kors till Solen och Jupiter. Det märkliga är att projektets Norra nod då hamnar i mitt elfte hus och därmed också bildar ett storkors med Södra Noden/Månen i kvadratur till Solen och Jupiter/Kiron.

Det tycks mig som att projektet därmed "griper in" ganska kraftfullt i mitt horoskop/liv. Vad det nu kan innebära. Projektets MC hamnar också nära min Plutos polaritetspunkt i Vattumannen. Kanske är det även av betydelse att projektets Lyckopunkt i Skorpionen hamnar i en vid konjunktion med min egen i sjunde huset/Skorpionen?

Det bästa kanske ändå är att min Jupiter i Vågen bildar en stortrigon i lufttecken med projektets Merkurius/Neptunus/Kiron i Vattumannen och dess Ascendent i Tvillingarna.

Sedan är ju frågan vad jag ska "göra" för att ett nytt projekthoroskop ska vara befogat. Något måste väl rimligen "göras" eller "hända" också :D . Jag tänker mig att ett namnbyte och en viss "ansiktslyftning" på startsidan kan få markera den "omstart" som motiveras av det "dåliga" ursprungshoroskopet. "Projekt Sverige i tiden - en astrologisk studie" får bli "Sverige i tiden - ett astrologiskt projekt". En inte alltför drastisk ändring, men ändå något som markerar den "nya starten".

Man kan ju också säga, att förändringen blir ett sätt att faktiskt testa betydelsen av ett gynnsamt födelsehoroskop för ett sådant här projekt. Förhoppningen är ju att projektet ska få mer vind i seglen!

Tack för det jättearbete du lagt ner på att ta fram de här förslagen till lämpliga "sjösättningstider" för våra projekt!

Ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Mer om elektioner
InläggPostat: tis dec 15, 2009 3:19 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats!

Ja, det passar ju bra att du flyttar till Karlstad och skapar elektionerna därifrån eftersom vi då får ett horoskop för Sverige-projektet som har exakt samma grader och sabianska symboler på axlarna som horoskopet för Sverige 1865 (vilket är det mest relevanta horoskop vi har för vårt land). Det gör ju att vi får stora möjligheter att kunna studera Sverige i detalj framöver.

Men, Månen i horoskopet för 25 februari är i en nära konjunktion med Månens södra nod (orb 1.35). Vissa auktoriteter på området hävdar att södra noden har en negativ influens och att man därför ska undvika den så mycket det går. Jag vet inte själv om detta stämmer, och får som sagt leva med att den ligger i konjunktion med Ascendenten från tolfte huset i horoskopet för kategorin ”Elementär Astrologi”. Jag har försökt att pressa tillbaks den så mycket jag kan in i tolfte huset och ifrån Ascendenten men då kommer ju samtidigt Mars retrograd allt mer in i första huset, vilket jag vill undvika. Så jag har till slut valt tiden 24 februari 2010 kl. 12.29 i Karlstad för horoskopet för kategorin ”Elementär Astrologi”.

Mars räknar jag då som i andra huset eftersom den endast är 0.49 från andra husets spets, och jag brukar använda en tre graders orb för detta. Månens södra nod ligger 2.06 från Ascendenten. Förhoppningsvis kan det faktum att södra nodens styrare, som är Månen, motverka eventuella negativa influenser genom att den är stark genom tecken och aspekter. Dessutom var jag tvungen att ta hänsyn till de sabianska symbolerna för axlarna. Men jag har alltså till slut bestämt mig för att använda ovanstående klockslag (kl.12.29). Då hamnar Ascendenten på 20.51 Kräftan och MC på 8.21 Fiskarna.

För Sverige-projektet har vi då två val. Om vi väljer att ha Månen i tredje huset, vilket vi får med horoskopet för 25 februari 2010 kl. 10.21 i Karlstad, då får vi samtidigt Månen i konjunktion med södra noden. Därför är det kanske bättre att välja en tid från dagen innan och placera Månen i första huset. Tiden blir då 24 februari 2010 kl. 10.25 i Karlstad. Ascendenten blir då 26.09 Tvillingarna och MC 6.31 Vattumannen. Månen styr då fortfarande det tredje huset, och applicerar till trigon med även Jupiter, Venus, och inte endast Uranus i elfte huset (som blir fallet ifall vi väljer dagen efter).

Varför jag tidigare tvekat att placera Månen i första huset är att det sägs att man ska undvika att ”ha den i Ascendenten” vad det nu innebär. Om det innebär att Månen inte ska ligga i konjunktion med Ascendenten eller om det inkluderar hela det första huset är inte tydligt. Men i vilket fall, med ovanstående tid ligger Månen nästan 10 grader från Ascendenten så varför inte testa detta istället för att ha den i konjunktion med den södra noden? Dessutom får du en Måne i sextil med din natala Venus istället för en konjunktion med din natala Saturnus som är fokusplanet för din t-kvadratur och redan aktiverad av den transiterande södra noden i februari 2010 och som faktiskt beskriver hela händelsen med att ”tvingas ge upp” (tr. södra noden) den gamla formen (Saturnus) på grund av att det hus som norra noden transiterar igenom inte fullt omfamnats och som måste ges en ny chans eller en ny födelse. Ditt elfte och femte hus är ju intimt förknippade med varandra då Saturnus i femte huset styr elfte: leda, administrera, övervaka (Saturnus) kreativa (femte huset) grupp- eller forumprojekt (elfte huset). Tr. södra noden löser upp femte husets dominans för att bjuda in elfte (tr. norra noden) för djupare och bättre integration mellan de båda. Det är så tr. noderna fungerar.

Dina noder och IC/MC lägger sig på Sverige-horoskopets Asc/Desc, och din Ascendent är i konjunktion med en upphöjd/exalterad Venus i Fiskarna i elfte huset, och din Merkurius är i konjunktion med Uranus som styr projektets MC (succé). Ditt horoskop knyter alltså an till projektets horoskop. Jag tycker dessutom att vi ska ha Fiskarna på elfte huset för att undvika att få Solen, Jupiter, Venus, och Uranus instängda och med risk till försening och tillbakahållning. Varför riskera det? Både Ascendenten och Ascendentens styrare Merkurius applicerar till trigon respektive konjunktion med elfte husets styrare Neptunus. Så horoskopet lovar mycket aktivitet och händelser där! Det ser bra ut!

Så jag röstar på dessa tider:

Elementär Astrologi: 24 februari 2010 kl. 12.29 i Karlstad.

Sverige-projektet: 24 februari 2010 kl. 10.25 i Karlstad.

Låter det bra, eller vill du hellre ha Månen i tredje huset i konjunktion med södra noden? Vi har ju gott om tid att diskutera och justera detaljer om vi så vill.

Ha det så bra!

Med vänlig hälsning,
Anders


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Ett par funderingar
InläggPostat: ons dec 16, 2009 6:10 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Dina båda föreslagna tidpunkter verkar bra, tycker jag.

Vad märkligt att projekthoroskopet då får exakt samma Ascendent och MC som horoskopet för Sverige 1865! (Vi får resonera mer om det Sverige-horoskopet vid tillfälle).

Projektets tredjehusstyrande Måne i första huset hamnar dessutom i konjunktion med Sverige 1865:s Uranus i Kräftan i första huset. Kanske kan det på sätt och vis sägas symbolisera att projektet studerar Sveriges nationshoroskop? :D Kräftan: nationen, Uranus: astrologin, horoskopet...

Fascinerande, tycker jag, din tolkning att det nya projekthoroskopet tillsammans med mitt eget horoskop faktiskt visar på behovet av en förnyelse/nystart för projektet! Så helt klart knyter mitt födelsehoroskop an till det föreslagna projekthoroskopet. Det är ingen tvekan om det.

Men det är ändå ett par saker som jag undrar lite över. Vad tror du om projektets T-kors med Månen i opposition till Pluto och i kvadratur till Saturnus? Och vad kan det betyda, tror du, att så många av projektets planeter (MC, Merkurius, Neptunus, Kiron, Solen, Jupiter) alla hamnar i mitt tolfte hus? Jag undrar också över min Månes opposition till projektets Merkurius, ifall det riskerar bli något negativt.

Men bortsett från de här invändningarna (som jag känner mig osäker på vad de egentligen kan innebära) så tycker jag den föreslagna tiden verkar bra. Det är ju mycket som ser gynnsamt ut.

En fördel, rent praktiskt, blir ju också att båda "nyfödelserna" då inträffar samma dag med bara ett par timmar emellan. Om du inte ser något allvarligt bekymmer med de invändningar som jag framfört, så tycker jag att vi tar sikte på de här tiderna! Det hela blir ju också en spännande övning i praktisk elektionsastrologi!

Ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 2 [ 21 inlägg ]  Gå till sida 1, 2  Nästa


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron