Aktuellt datum och tid: ons jan 27, 2021 3:19 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Sophia Loren
InläggPostat: sön sep 18, 2011 7:42 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till Veckans profil!

Den italienska skådespelerskan Sophia Loren föddes, som Sofia Villani Scicolone, den 20 september 1934 i Rom. Föräldrarna gifte sig aldrig utan hon växte upp under enkla förhållanden med sin mor och syster hos mormodern i Pozzuoli, nära Neapel.

Under andra världskriget utsattes Pozzuoli med sin hamn och ammunitionsfabrik för intensiva bombningar av de allierade. Vid ett tillfälle skadades den unga Sofia på väg till skyddsrummet. Under resten av kriget bodde familjen hos avlägsna släktingar i Neapel. När kriget var över flyttade de tillbaka till Pozzuoli, där mormodern öppnade en pub. Modern spelade piano, systern Maria sjöng och Sofia serverade och skötte disken.

Vid 14 års ålder deltog Sofia i en skönhetstävling i Neapel. Lite senare började hon med teaterlektioner och fick strax mindre filmroller. Skådespelarkarriären sköt fart och 1952 fick hon sin första större roll, i filmen La Favorita. Det var nu hon ändrade sitt namn till Sophia Loren.

Bild
Poster för filmen El Cid med Charlton Heston

Tidigt i karriären träffade hon filmproducenten Carlo Ponti – hon var 15 och han var 37. Han blev hennes manager och med tiden kom de att gifta sig och förblev gifta till hans död i januari 2007. Tillsammans fick de två söner.

Bild
Sophia Loren med maken Carlo Ponti

Sophia Loren gjorde stor succé som filmskådespelerska såväl i Europa som i USA och Hollywood. Till de många filmer hon medverkat i hör ”Grevinnan från Hongkong” (1967), ”En alldeles särskild dag” (1977) och ”Den nakna sanningen” (1994). Fortfarande, vid 77 års ålder, är hon verksam och gör filmroller. Hon bor omväxlande i Geneve, Los Angeles och New York.

Bild
Scen ur filmen ”En alldeles särskild dag” med Marcello Mastroianni


Horoskopet ser ut så här:


Bild

Sophia Loren, 20 september 1934, 14:10, Rom, Italien

(Källa: Astro DataBank)


Dominerande tecken är Jungfrun (Solen, Neptunus och Venus) och Vattumannen (Månen, Saturnus och Norra månnoden). Vi får bilden av en flitig, hårt arbetande (Jungfrun) och samtidigt humanitär, gruppmedveten, progressiv och utåtriktad person (Vattumannen). Jordelementet är framträdande och antyder en praktisk, effektiv och jordnära läggning.

Betonade hus är det andra (tillgångar, resurser, talanger), det sjunde (äktenskap), det åttonde (stöd från andra, transformation, sexualitet) och det nionde (kunskapssökande, internationalitet). Västra och södra hemisfärerna dominerar horoskopet och visar på en person för vilken relationer till andra är viktiga och som gärna spelar en framskjuten roll i världen.

Ascendenten i Stenbocken antyder en ansvarsfull, något reserverad och allvarlig framtoning, som dock ”lättas upp” av en trigon med Venus och Neptunus i det åttonde huset. Likaså finns en trigon från Ascendenten till omvälvande Uranus på IC, längst ned i horoskopet.

Konjunktionen mellan Venus (skönhet) och Neptunus (film) i Jungfrun i åttonde huset i trigon med Ascendenten visar förstås på filmaktrisen och sexsymbolen. Neptunus styr det tredje huset för kommunikation och Venus de fjärde (hem, familj) och femte (kreativitet, självuttryck) husen.

Uranus på Oxens första grad och exakt på IC speglar ett rörligt, ovanligt och okonventionellt familjeliv under uppväxten. Ett påtagligt konkret uttryck för Uranus på den fjärde husspetsen var ju dessutom de intensiva flygbombningarna (Uranus) av hemstaden Pozzuoli under andra världskriget. Samtidigt visar fjärde huset i Oxen på en jordnära och sensuell grund och en trygghet i det familjära.

Månen i konjunktion med Saturnus i Vattumannen i det andra huset antyder en viss osäkerhet eller emotionell hämning men också ett mognande genom växande självkänsla. Månen bildar en trigon med Jupiter i Venus-styrda Vågen i konjunktion med MC (den framgångsrika filmkarriären).

Vi ser även att Månen genom Kräftan styr det sjunde huset – en varm och omtänksam relation är viktig för henne. Makens, Carlo Pontis, stora inflytande och betydelse för karriären blir också mycket tydlig i horoskopet, dels genom Mars i Lejonet i halvkvadratur till Solen men framför allt genom MC-styraren Pluto i Kräftan i sjunde huset som utgör fokalpunkt för ett T-kors med Jupiter på MC och Uranus på IC. Pluto bildar även en sextil med Solen.

Låter vi Pars Fortunae knyta ihop det hela, så ser vi hur placeringen i Oxen i det Venus-styrda femte huset speglar kreativitetens och självuttryckets stora betydelse för den firade skådespelerskan och filmdrottningen.


Kommentera gärna horoskopet!

Här är ett videoklipp med en bildkavalkad:

http://www.youtube.com/watch?v=u5lVhZ5y ... re=related


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron