Aktuellt datum och tid: mån jun 14, 2021 10:01 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: SD:s fällande av regeringens budget och extravalet 2015
InläggPostat: ons dec 10, 2014 2:20 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej alla!

En låst situation med mycket ömsesidigt käbbel har uppstått i svensk politik genom Sverigedemokraternas tilltag att som vågmästare fälla regeringens budget med resultatet att statsminister Löfven nu väljer att utlösa nyval till den 22 mars nästa år.

Först en titt på SD:s horoskop. Tyvärr vet jag inget klockslag för partiets bildande ”i en lägenhet i Stockholm” i februari 1988. Men vi har datumet och så här ser horoskopet ut för klockan tolv på dagen:

Bild

SD, 6 februari 1988, 12:00, Stockholm

Med Solen och Merkurius i Vattumannen får vi bilden av gruppmedvetenhet, excentricitet och en rebellisk inställning. Den grupp som bildade det nya partiet SD bestod av nazister och nazistsympatisörer. Syftet var att forma ett parti för spridning av nationalistiska och främlingsfientliga åsikter. Att där fanns en explosiv potential, kompromisslöshet och förmåga till självhävdelse framgår av Solens kvadratur med Pluto i Skorpionen och sextil med Mars i Skytten. Merkurius retrograd i Vattumannen i sextil med Jupiter i Väduren antyder egensinniga och tillbakablickande idéer som knyts till en aggressiv ideologi.

Främlingsfientligheten speglas mycket tydligt i konstellationen Mars tillsammans med Saturnus/Uranus i en mycket nära konjunktion i Skytten - tecknet för relationer till främmande länder och folk och därmed de invandrare som kommer till Sverige. Saturnus/Uranus visar på stor målmedvetenhet, självständighet, självmotivering och organisationsförmåga. Mars i den här ställningen speglar den aggressiva inställningen till invandringen och den svenska invandringspolitiken. Planeten visar också på förmåga att agitera och att rikta in energin på ett allt överskuggande mål.

Månen i Jungfruns tecken är beroende av klockslaget, men för klockan tolv på dagen bildar den många belysande aspekter. Samtliga av dessa aspekter kvarstår under hela dagen. Oppositionen till Venus i Fiskarna visar att man är okomfortabel med den sociala situationen, att där finns en konflikt i förhållande till andras behov. En quincunxaspekt till Jupiter i Väduren antyder att man gärna går för långt och att man jagar efter orealistiska mål. Kvadraturen med Saturnus/Uranus och Mars i Skytten pekar på känslor av missnöje, envishet och oförmåga att se saker ur mer än en synvinkel. Kvadraturen med Kiron i Tvillingarna speglar en skada som gör att man känner sig missförstådd. Konjunktionen med Södra månnoden, slutligen, visar att partiet är fast i ett känslomönster som leder till isolering. Månens placering i Jungfrun ger en antydan om ett känslomässigt behov av perfektion, struktur och ordning.

Venus i Fiskarna visar att man inom partiet drömmer sig bort om en vacker framtid men att man har svårt att relatera till den sociala verkligheten, något som förstärks av kvadraturerna till Saturnus/Uranus och Kiron. Mars i Skytten i opposition till Kiron i Tvillingarna speglar hur SD i själva verket sig självt ovetande är sin egen värsta fiende, att man bär på ett dåligt arv, att man tror att de egna svårigheterna orsakas av ”de andra” när de i själva verket är självorskakade. Det visar på ett stort behov av att lära sig värdera både sig själv och andra bättre. Jupiter i Väduren visar att man söker ”sin egen” sanning i en egen ideologi och filosofi.

Saturnus/Uranus opposition till Kiron speglar hur man strider mot auktoriteter och allt man uppfattar som hinder men också hur man kan överväldigas av en känsla av hopplöshet och emotionell smärta. Uranus position i Skytten visar på extrema visioner och utvecklandet av en egensinnig filosofi och ideologi. Neptunus i Stenbocken antyder att man vill lösa upp bestående strukturer och åstadkomma samhällsförändringar, något som förstärks kraftigt genom sextilen med Pluto i Skorpionen.

Månnodernas placering i Fiskarna (Norra noden) och i Jungfrun (Södra noden) speglar tendensen att vilja bygga en rigid struktur präglad av ordning och renhet i den egna sfären och vara kritisk och dömande mot andra. Där finns en blockering vad gäller att uppleva sin egen samhörighet med helheten. Den Södra nodens rigiditet i Jungfrun förstärks kraftigt av konjunktionen med den olyckligt aspekterade Månen och den Norra noden i Fiskarna försänks i ett drömmande tillstånd genom konjunktionen med Venus i samma upplösande och verklighetsfrånvända tecken.


Vid en presskonferens dagen före budgetdebatten i riksdagen, passade partiets tillfällige ledare Mattias Karlsson på att på ett kuppartat sätt hålla ett långt ”tal till nationen” om SD:s syn på invandringen innan han tillkännagav partiets avsikt att nästa dag fälla regeringens budget. Vid presskonferensen (2 december 2014, 16:00) Befann sig SD:s Sol och Merkurius i Vattumannen högst på himlen medan SD:s Mars i Skytten var i konjunktion med Venus i samma tecken och SD:s Jupiter i Väduren var i konjunktion med Månen.

När budgetdebatten startade i riksdagen nästföljande dag (3 december 2014, 09:00) stod SD:s Pluto i Skorpionen högst på himlen, medan SD:s Mars i Skytten befann sig på Ascendenten och SD:s Sol och Merkurius i Skytten var i budgethoroskopets andra hus för ekonomi och budget.


Extravalet är utsatt att vara den 22 mars 2015. Om vallokalerna som vanligt antas stänga klockan 20:00 får tidpunkten då rösterna börjar räknas följande horoskop:


Bild

Extravalet, 22 mars 2015, 20:00, Stockholm


Vad kan vi eventuellt utläsa av detta? Något säkert valresultat kanske vi inte kan få fram. Men att Ascendenten är i Vågen tyder på att samarbete får en framträdande plats. Ascendenthärskaren Venus är i egna tecknet Oxen i en nära konjunktion med Månen, vilket också antyder samarbete (Venus) och stabilitet (Oxen). Månen, som i mundana horoskop speglar folket och folkviljan bör ge en antydan om valresultatet. I en appellerande konjunktion med Venus i Oxen tycks det ändå trots allt se hoppfullt ut, att valresultatet kan leda till framtida samarbete.

Solen, alldeles i början av Väduren, bör representera den sittande regeringen och att den härskar över MC i Lejonet och dessutom disponerar Jupiter i det tionde huset i samma tecken ger en antydan om att regeringen kommer att sitta kvar efter valet. Men SD då? Mars i egna tecknet Väduren ser illavarslande ut på Descendenten i opposition mot den samarbetsvilliga Ascendenten. I övrigt är den i stort sett oaspekterad, dvs. lever sitt eget liv. Att den disponerar Solen ser inte bra ut för regeringen. Horoskopet tycks utvisa att Mars i den här positionen motarbetar samarbetet och kanske har en hållhake på regeringen.

Förutsägelser är vanskliga och är inte astrologins starka sida, om nu någon trodde det. Det är först i efterhand, med facit i hand, som man säkert kan se vad det var horoskopet ville säga.

Välkomna med synpunkter och kommentarer!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron