Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 3:25 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Liten sork orsakar stort teleavbrott
InläggPostat: tor maj 13, 2010 1:05 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Vi ser flera exempel på hur naturens gång sätter käppar i hjulet för människans högtflygande teknologier. Nyss hade vi vulkanaska från Island som slog ut flygtrafiken och nu senast har vi en liten sork som gnagt av telefonkablar och orsakat ett omfattande teleavbrott i Skaraborgs län! Över 7000 hushåll var utan fast telefoni i tolv timmar. Även mobiltelefoni och trygghetslarm berördes.

I Gudhem, norr om Falköping, gnagde den lilla sorken sönder kabeln "vid tretiden" natten till onsdagen den 12 maj. Först vid 15-tiden på eftermiddagen fungerade telefoni och trygghetslarm igen.

Frågan som då uppstår är om det här går att se i horoskopet för händelsen. Eller är sorken för liten för att synas? :D

Vi prövar och ser!

Gnagare, som möss, råttor och sorkar, representeras astrologiskt av Pluto och i viss mån av Tvillingarna. Smådjur överhuvudtaget hör ihop med Merkurius, Jungfrun och sjätte huset. Telenät och telefoni representeras av Uranus, Vattumannen, men också av Merkurius, Tvillingarna och tredje huset. Alarmsystem visas genom Uranus. Mars står naturligtvis för att bita av ledningar. Avbrott i teleförbindelserna visas av Uranus.

Så nu vet vi vad vi ska hålla utkik efter i horoskopet. Tidpunkten 03:00 får väl anses som bara ungefärlig.


Bild

Teleavbrott, 12 maj 2010, 03:00, Gudhem

Aspekter:

Bild


Till att börja med kan vi ju konstatera att planeten Pluto - vår lilla sork - befinner sig högst på himlen den här tidiga majmorgonen (han äger ju världen :D ). Lämpligt nog bildar den en kvadratur till Uranus (telenätet) i det första huset.

Men smådjur hör hemma i det sjätte huset och - mycket riktigt! - där hittar vi Mars i Lejonet (kanske "musen som röt" :D ) i färd med att gnaga sönder den mumsiga telekabeln. Mars är nära Descendenten och i opposition till Ascendenten i Vattumannen (telenätet) - dvs. "gnagarattack mot telenät".

Pluto i Stenbocken bildar också en trigon till Merkurius i Oxen i det första huset. Merkurius, som både står för telekommunikationer och smådjur, är i konjunktion med Månen i Väduren (som liksom Mars antyder gnagandet på kabeln). Merkurius styr tredje och fjärde husen.

Avbrottet i telekommunikationerna och alarmsystemen antyds genom Ascendent-styraren Uranus i första huset, som är i konjunktion med Jupiter och i opposition till Saturnus.

Kommentera gärna!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron