Aktuellt datum och tid: tis mar 02, 2021 6:40 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Konstkupp mot Nationalmuseet
InläggPostat: tis mar 16, 2010 8:31 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej alla!

Två dagar före julafton år 2000, just före stängningsdags, utsattes Nationalmuseet i Stockholm för en väpnad konstkupp där en målning av Rembrandt och två av Renoir under spektakulära omständigheter fördes bort.

Jag kom att tänka på händelsen nyligen eftersom jag läste någonstans – tyvärr minns jag inte var – att det fanns en koppling mellan konstkuppen år 2000 och det spektakulära ”helikopterrånet” förra året. Det senare har vi ju redan uppmärksammat ( http://astrologiforum.egensajt.se/board ... -t154.html )

Tydligen hade någon av de för helikopterrånet anhållna också varit inblandad i konstkuppen mot Nationalmuseet. Hur det än är med den saken så liknar de båda rånen varandra genom den fräckhet och de dramatiska och spektakulära inslag som kännetecknar dem.

Vid konstkuppen anlände tre beväpnade och maskerade män i en öppen plastbåt utan lanternor till kajen invid museet, tog sig in genom entrén minuterna före stängningsdags, hotade museipersonal och besökare med automatgevär och pistoler, samtidigt som de klippte av upphängningslinorna till de tre utsedda konstverken för att sedan med dessa i famnen hastigt lämna museet och försvinna i mörkret i den nersläckta utombordaren.

Samtidigt som kuppen utfördes tände medhjälpare eld på två bilar intill museet och slängde dessutom ut ett sextiotal s.k. ”spanska ryttare” på gatan för att uppehålla och hindra polisen.

Rånet beskrivs ganska utförligt i ett radioprogram från 2006 som finns arkiverat på Sveriges Radio: http://www.sr.se/webbradio/webbradio.as ... =&IsBlock=

Dessutom har författaren Ernst Brunner skrivit en roman med titeln Yngling på guld som noggrant och detaljerat skildrar dels planeringen, utförandet och efterspelet till rånet och dels Rembrandts liv och konstnärskap. Titeln avser den stulna Rembrandt-målningen, ett självporträtt målad på bladguldgrunderad kopparplåt. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100115568

Efter narkotika och vapen sägs konststölder och förfalskningar vara det mest lukrativa i den undre världen. ”Art napping” innebär att ovärderliga konstverk stjäls i utpressningssyfte. Museer och försäkringsbolag erbjuds ”köpa tillbaka” verken för en dryg penning.

Vi har en exakt tidsangivelse för rånet eftersom en av museivakterna tittade på klockan och konstaterade att den var ”sju i fem” alldeles innan han får syn på en man som med en tång klipper ner Rembrandts självporträtt. När vakten närmar sig håller rånaren fram sin pistol och befaller: ”Lägg dig ner!”.

Om vi ger rånarna en minut för att stega in på museet och ta sig upp för trapporna till de salar där de utsedda målningarna var utställda, så har vi tiden 16:52 för kuppens inledning. En av rånarna blev stående med automatvapen vid utgången medan de två andra sprang uppför trapporna och ”hämtade” de tre tavlorna.

Horoskopet ser ut så här:


Bild
Konstkuppen mot Nationalmuseum, 22 december 2000, 16:52, Stockholm


Den som har varit på Nationalmuseet i Stockholm vet hur nära vattnet byggnaden ligger. Horoskopets Ascendent i vattentecknet Kräftan associerar till såväl vatten, farkoster och byggnader som till en nationell (konst)samling/kollektion. Dessutom associeras staden Stockholm med Kräftans tecken. Ascendenten i Kräftan ger alltså en mycket tydlig beskrivning av Nationalmuseet i Stockholm.

Femte husets Mars i Vågen kan översättas ”väpnad (Mars) konst- (Venus-styrda Vågen, femte huset) kupp (också Mars) och kvadraturen till Ascendenten visar tydligt på en väpnad konstkupp just mot Nationalmuseet.

I femte huset finns också Ascendent-styraren Månen i Skorpionen i trigon till Ascendenten. Tillsammans med Pluto, också i femte huset, står Månen i Skorpionen för kriminalitet och händelsens uttryck och karaktär (femte huset) visas vara en kriminell handling.

Att Månen sedan är void of course (på tomgång) antyder att rånarna inte kommer att ha den framgång de från början hoppats på. De följande utpressningsförsöken misslyckas och gärningsmännen och övriga inblandade kom att ställas till svars.

Solen i Stenbocken i konjunktion med Merkurius i Skytten bildar en sextil till Mars i Vågen och en halvkvadratur till Venus i Vattumannen i åttonde huset, som är i konjunktion med Uranus. Solen/Merkurius bildar quindeciler till Norra månnoden i Kräftan i tolfte huset. Som jag förstår det, står Solen/Merkurius för den noggranna (sjätte huset) planläggningen (Stenbocken) bakom rånet. Quindecilerna till Norra noden i Kräftan/tolfte huset pekar då på den fixa idén att stjäla konstverk från Nationalmuseet. Tolfte huset betecknar kriminalitet och i det här fallet stöld ur en nationell konstskatt (Kräftan/tolfte huset).

Att Merkurius är i så nära konjunktion med Solen kanske kan antyda hur de som planerade kuppen var ”bländade” av planernas storslagenhet. Solen styr det andra och tredje huset. Lejonet på andra husspetsen antyder statens egendom och det motsatta åttonde huset med Venus (konst) i konjunktion med Uranus visar då på stöld eller beslagtagande av konst ur statens samlingar.

Neptunus (som också betecknar konst) i Vattumannen i sjunde huset styr, via Fiskarna (återigen konst) MC, som här då visar på avsikten att stjäla konst från museet i utpressningssyfte (Neptunus, Fiskarna).

Mars i Venus-styrda Vågen styr via Väduren det elfte huset med Jupiter i Merkurius-styrda Tvillingarna och Saturnus i Venus-styrda Oxen. Det bör ju då syfta på den kriminella grupp eller det nätverk som var med i planeringen och genomförandet av kuppen. Både Jupiter och Saturnus bildar opposition till Månen i Skorpionen i femte huset. Kanske något kan utläsas ur det?

Jupiter bildar också en trigon till Neptunus i sjunde huset och Saturnus en sextil till Ascendenten. Slutligen kan det ha sin betydelse att Pluto i Skytten i femte huset är ”ptolemaiskt” oaspekterad. Dock finns en kvadratur till MC i Fiskarna (och dessutom en halvkvadratur till Mars och en quincunx till Norra månnoden).

Ha gärna synpunkter på horoskopet och tolkningen!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron