Aktuellt datum och tid: mån jun 14, 2021 11:57 am

 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: "Sally"
InläggPostat: sön sep 20, 2009 9:37 am 

Blev medlem: fre mar 06, 2009 10:32 am
Inlägg: 23
Ort: Malm
Hej alla!

Nedan ser vi "Sallys" horoskop. Det är ju egentligen inte särskilt meningsfullt att bara visa Sallys natala horoskop eftersom detta inte säger så mycket om datumen som ska undersökas. Jag tycker dock det ser lite trevligare ut och kanske har "Sally" några frågor framöver om hennes horoskop som vi kan hjälpa till med.

Två datum

080515
090222

På det ena datumet meddelade hennes man att han ville skiljas. Även här kom beskedet som en blixt från klar himmel.

Jag tror det kan bli väldigt svårt att hitta rätt datum med tanke på att de två datumen ligger så nära varandra. Jag ska dock undersöka dessa och återkommer inom kort.

Bild
MVH

Fredrik


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: "Sally"
InläggPostat: fre sep 25, 2009 3:38 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Fredrik och andra!

Ja, här blir det nog svårt att avgöra vilket datum som är det rätta. Ser man på transiter så är det bara vid den första tidpunkten (15 maj 2008) som det "händer något" i det sjunde huset.

Solen och Venus transiterar huset, båda i Oxen. Solen transiterar i en exakt (på bågminuten!) opposition till natala Venus i första huset i Skorpionen. Samtidigt bildar tr. Neptunus i fjärde huset (hem, familj) i Vattumannen en kvadratur till samma natala Venus. Tr. Venus är i en nästan exakt trigon till natala Månen.

Tr. Mars i Lejonet i nionde huset bildar halvkvadratur till natala Månen, är i opposition till natala Jupiter och i kvadratur till Ascendenten.

Jag misstänker att en noggrann studie av progressioner och kanske solbågedirektioner kan ge en tydligare bild av hur den här händelsen speglas astrologiskt.

Jag tog till "trixet" att kolla solreturhoroskopen för de båda åren. Det första datumets solreturhoroskop har Mars i Kräftan i sjunde huset som är i Tvillingarna. Mars är i trigon till Uranus i Fiskarna i tredje huset. Solreturens sjundehusstyrare Merkurius är i Skorpionen i tolfte huset, vilket kanske speglar ett "giftigt" besked utan förvarning (om det var så det var). Väduren är på fjärde husspetsen. Saturnus är i konjunktion med Månen i Jungfrun i det åttonde huset i kvadratur till Solen.

Å andra sidan har solreturhoroskopet för det andra året Skorpionen på sjunde husspetsen och Mars i nära konjunktion med Merkurius i åttonde huset i Skytten.

Så det är inte lätt att säga något bestämt. Kanske Fredrik eller någon annan lyckas bättre med hjälp av progressioner. :)

Om jag får tid ska jag försöka studera progressionerna. Jag tror det kan ge exaktare besked om vilket datum som är rätt.

Jag lutar, som sagt, lite åt det första datumet (15 maj 2008) men jag känner mig inte lika säker som vid de båda tidigare testen.

Det här blir spännande!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: "Sally"
InläggPostat: fre okt 02, 2009 8:33 pm 

Blev medlem: fre mar 06, 2009 10:32 am
Inlägg: 23
Ort: Malm
Hej alla!

Jag har nu efter mycket om och mer kommit fram till att jag inte kan ta något beslut kring vilket datum det kan vara. Jag lutar, precis som du Mats, åt det första, men jag är alltför osäker för att gissa. För en gissning är precis vad det skulle bli.

Återkommer vid ett annat tillfälle med mer astrotestande! :D


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Kanske ändå det senare datumet...
InläggPostat: tis okt 06, 2009 3:34 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Fredrik!

Ja, den här senaste delomgången var svår.

Mitt allmänna intryck av de här testerna hittills är annars ganska positivt. Det här är ju ett väldigt enkelt men effektivt sätt att testa astrologin utan att behöva ta till ett stort antal horoskop och göra tveksamma statistiska analyser och liknande.

Vad som skulle kunna förbättra testerna, kanske, skulle vara om händelserna som avses beskrevs mer ingående, hur de upplevdes, vad som föregick och vad de ledde till och liknande. Jag tror det är viktigt för att man ska veta vad man ska leta efter eller för att man ska kunna se vad som är relevant.

Sedan behöver nog tidpunkterna vara tillräckligt åtskilda tidsmässigt så att det verkligen är en klar skillnad.

Dessutom tror jag att man som bedömande astrolog behöver ha klart definierade metoder, så att det inte – som nu i mitt fall, får jag erkänna – mer eller mindre bara blir ett diffust trevande på måfå. Det behövs en klar metodik vid användningen av progressioner och solbågedirektioner och för att se hur de eventuellt triggas av transiter och hur det hela relaterar till födelsehoroskopet.

Jag arbetar på att bättre sätta mig in i och använda sådana metoder, men jag är långt ifrån färdig med det. Med Merkurius i Fiskarna känner jag mig oftast inte så komfortabel med sådana här mer exakta mätmetoder. Jag blir lätt förvirrad och osäker och blandar ihop saker. Men Fisk-Merkurius polarisationspunkt ligger ju i Jungfrun, så jag kanske har en del att lära av att träna och öva på det här. :shock:

Jag har i alla fall kollat en del kring aktuella progressioner för de båda datumen. Men eftersom jag, som sagt, håller på att lära mig det här, så blir det ett lite trevande försök. Jag har just börjat läsa en bok av Robert P. Blaschke som heter ”Astrology – A Language of Life Volume I – Progressions”. Enligt Blaschke (som i sin tur stöder sig på Alan Leo och Charles E.O. Carter) innehåller födelsehoroskopet redan allt det som sedan, under livets gång, visar sig genom progressioner. För att progredierade aspekter skall vara verksamma, tycks han mena, så måste där redan finnas en kontakt mellan planeterna i födelsehoroskopet. Samma tycks gälla, enligt Blaschke, med transiter. Transiterande planeter skulle då ”trigga” progredierade planeter bara om där redan finns natala aspekter mellan involverade planeter.

I ett trevande försök att applicera det här på Sallys progressioner, konstaterar jag att Pr. Månen i Tvillingarna är i det sjunde huset (äktenskap, parrelation) – vid båda tidpunktsalternativen.

Sally har sin natala Måne i Jungfrun i tionde huset (men nära elfte husspetsen) i kvadratur till Mars i Skytten i andra huset. Den här natala aspekten kan ju potentiellt spegla ett mönster av slitningar, irritation, ilska, osv. i relation till en manlig partner. Med Mars i det andra huset kanske det också handlar om Sallys känsla av egenvärde och liknande.

Vid det första datumet (15 maj 2008) finns ingen progredierad kontakt mellan Månen och Mars, men vid det senare datumet (22 februari 2009) däremot, bildar Pr. Månen i Tvillingarna i sjunde huset en quincunx – medvetenhet om inkompatibilitet – till Pr. Mars i Stenbocken i andra huset. Sallys natala Måne är även i sesquikvadratur till Jupiter i Vattumannen i tredje huset. Vid det senare datumet bildar också Pr. Månen från sjunde huset en sesquikvadratur till natala Jupiter i tredje huset. Vi har alltså två progredierade aspekter mellan planeter som också aspekterar varandra i födelsehoroskopet.

Letar man sedan efter eventuella utlösande transiter så noterar man att Tr. Månen bildar en exakt kvadratur till den natala Månen den 22 februari 2009. Tveksamt, kanske, om det räcker för att utlösa händelsen. Tyvärr hittar jag ingen mer utlösande faktor. Nu är det här ett nytt och ovant sätt att arbeta för mig, och jag kan ha missat något viktigt. Sedan är jag ju inte helt säker på hur benhårt de regler Blaschke framför egentligen gäller. Men enligt hans teori – och med reservation för att jag kanske gjort något fel - skulle det väl kunna sägas kanske att progressionerna pekar mer på det senare datumet.

Förmodligen var inte beskedet från partnern det här särskilda datumet (vilket av det två det nu är) att han ville skiljas, det enda som hände i det här sammanhanget. Säkert föregicks det av något och följdes av något. Så den astrologiska speglingen kanske inte i första hand visar på själva beskedet, utan på en mer inkluderande process (det som föregick och det som följde).

Nu vore det intressant, tycker jag, att få veta vilket datum som är det rätta i Sallys fall. Har du, Fredrik, fått veta något om det? Det kan ju vara intressant att kolla i efterhand, med facit i hand. Kanske ser man bättre då.

Om man tar hänsyn till de påpekanden och förslag till förbättringar som jag antydde inledningsvis, så tror jag att din testmetod har en bra potential och att den kan leda fram till intressanta och belysande slutsatser. Så jag ser fram mot mer ”testande” och hoppas att du, Fredrik, återkommer med några nya test vid tillfälle! Och, som sagt, gärna att du tar reda på och berättar rätt datum i Sallys fall.

Vad tror du förresten om en annan typ av tester där datumet är känt men själva händelsen okänd? Dvs. att man med astrologins hjälp ska försöka lista ut vad som hänt?

Ha det så bra! :D

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: "Sally"
InläggPostat: tor okt 15, 2009 7:46 pm 

Blev medlem: fre mar 06, 2009 10:32 am
Inlägg: 23
Ort: Malm
Hej Mats!

Intressanta synpunkter du ger uttryck för Mats! (som vanligt). Jag har nu fått info från "Sally" och rätt datum var 090222. För egen del känns det helt i sin ordning i att inte få till en fullträff varje gång.

Ingen dum idé, Mats, att låta någon välja ett datum där vi undersöker VAD som kan ha hänt.

Så 2-0 fortfarande tycker jag i alla fall :D

Återkommer....


Ha de gott alla!


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: 3-0!!!
InläggPostat: tor okt 15, 2009 9:14 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Fredrik!

Fast egentligen tycker jag (Vädur som jag är! :D ) att det blev 3-0! Mitt mål i slutminuterna måste väl också räknas? Särskilt med tanke på mina snygga dribblingar med Månens progression! Bollen var klart över mållinjen efter att jag ändrat i sista stund till det andra datumet! :D

Du är jättevälkommen, Fredrik, med nya testomgångar!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron