Aktuellt datum och tid: ons jan 20, 2021 1:14 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: De tolv husen
InläggPostat: mån jan 14, 2013 11:37 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Bild

Första huset, som inleds av Ascendenten, visar på vår yttre personlighet, vårt sätt att möta omvärlden och hur vi uppfattas av andra, vår framtoning, det intryck vi ger; även vår kropp och vårt fysiska utseende hör till detta hus, som motsvarar Vädurens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi visar första huset på en nation eller händelse/företeelse i dess helhet, hur den uppfattas av andra och hur den möter sin omvärld.


Bild

Andra huset står för våra resurser och förmågor, talanger och begåvningar, men även våra ägodelar och tillgångar, vad vi har till vårt förfogande och kan använda i mötet med omvärlden. Hit hör också våra värderingar, det vi sätter värde på. Det andra huset motsvarar Oxens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi handlar det om materiella resurser, ett lands ekonomi och tillgångar, liksom även samhällets värderingar och attityder.


Bild

Tredje huset rör vår kommunikation och kontakt med omvärlden, såväl i verbal och intellektuell mening som när det gäller fysiska transporter. Hit hör också närmiljön, syskon, släktingar och grannar, liksom utbildning och kunskaper. Tredje huset motsvarar Tvillingarnas tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi avses kommunikation och kommers, skolor, media, postväsende, osv.


Bild

Fjärde huset, som inleds av IC längst ner i horoskophjulet, representerar vårt allra innersta och mest privata, vår integritet och grund. Det står för hemmet och familjen, särskilt modern, vår bakgrund, vår känslomässiga trygghet. Fjärde huset motsvaras av Kräftans tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi står fjärde huset för ett lands befolkning, dess traditioner och rötter, liksom nationella känslor och patriotism. Det avser också själva landområdet och det som odlas och frambringas där.


Bild

Femte huset avser vår kreativitet och vårt självförverkligande. Hit hör vår sexualitet och de barn vi sätter till världen, liksom nöjen och lekfullhet. Även spekulationer och chanstagningar. Femte huset motsvarar Lejonets tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi kan femte huset avse den nationella karaktären, nöjen och sport, liksom barnen i samhället.


Bild

Sjätte huset handlar om arbete, rutiner, plikter, vardagsliv, liksom även hälsa och hygien. Sjätte huset motsvarar Jungfruns tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi avses arbetsliv, rutiner, liksom även hälso- och sjukvård. Också polisväsendet räknas hit.


Bild

Sjunde huset som inleds av Descendenten, står för våra nära relationer och partnerskap. Det kan avse såväl äktenskap som kompanjonskap. Även öppna fiender hör hit. Sjunde huset motsvarar Vågens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi handlar det om utrikesrelationer och allianser, men även krig. I psykologisk mening visas hur den egna skuggan projiceras på ”den andre”.


Bild

Åttonde huset handlar om förmedlade eller delade resurser, t.ex. skatter, lån och arv. Hit hör också sådant som rör intensiva känslor och personlig uppoffring, död, förändring och pånyttfödelse. Åttonde huset motsvarar Skorpionens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi kan det handla om internationell finans, multinationellt företagande och utlandsinvesteringar, men även här död och förnyelse.


Bild

Nionde huset står för vårt sökande efter mening i livet och vår önskan att vidga medvetandet. Religion, filosofi, högre utbildning liksom långväga resor hör alla hit. Nionde huset motsvaras av Skyttens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi avses religion, universitet och högskolor, rättsväsende, men också utrikesrelationer.


Bild

Tionde huset som inleds av MC, visar på vår livsinriktning och karriär, vår roll och vårt anseende i samhället, det vi visar upp utåt. Tionde huset motsvarar Stenbockens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi syftar det på ett lands regering och styrande skikt. Även dess nationella prestige.


Bild

Elfte huset rör vänner och föreningar av likasinnade. Även ideal, drömmar och visioner hör hit. Elfte huset motsvaras av Vattumannens tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi avser det samhällets institutioner, grupper och sammanslutningar liksom gemensamma ideal och ambitioner.


Bild

Tolfte huset representerar vårt inre växande i avskildhet genom försoning med det som varit. Det är huset för vår samlade karma från det förflutna, liksom det omedvetna och förträngda. Tolfte huset motsvarar Fiskarnas tecken i Zodiaken.
I mundan astrologi står det för slutna institutioner som kloster, sjukhus, internatskolor och fängelser, platser för avskildhet, tillbakadragande och reflektion.


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till: