Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 3:25 pm

 Sida 1 av 1 [ 11 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: ons apr 13, 2011 2:51 am 

Blev medlem: mån apr 11, 2011 11:46 am
Inlägg: 5
jag läste tidigare vissa antagningar om när SAP skulle ha blivit grundat. Källan som jag har hittat kommer från Göran Skytte. han skriver: "... Danielsson var konsekvent fientlig till kyrka och religion, ofta rent hatisk. Kristen tro var "koncentrerad folkdumhet", treenigheten "ett vidunder av mänsklig ungdomsfantasi". När socialdemokratiska partiet grundades vid partikongressen 1889 var redan den yttre formen en provokation mot den tidens kyrka: kongressen inleddes på gudstjänsttid, långfredagen."

Då får vi en tid 19. april 1889 klockan 11:00 i Stockholm.

Horoskopet visar saturnus nära asc i 1:a huset. Lyckopunkten i 9:e huset (på zodiakens sista grad = här hänger alltså lyckan på högre utbildning dvs intelligens i fullkomlighetens grad!)

om saturnus blir sa här stark, okey, alltså måste ledaren plocka "stenbocken ur sig" och vara bestämd. kanske det här var inledningen till sossarnas fall då göran persson (stenbock dessutom) blev kronos och "åt upp" sina barn (som kunde komma att hota honom). man kan se många slukade och tämda inom partiet. kronos blev visserligen störtat av sin son zeus/jupiter med hjälp av en brygd (jupiter och alkohol är nära förknippade här). persson såg till sist vem som skulle vinna valet och konstaterade torrt: "fredrik reinfelt har berusat alla".

reinfelt må vara attribut för jupiter just den gången och bör ha sin sol i närheten av sossarnas saturnus, maktkamp alltså. men reinfelt kan ju inte dra samma roll något mera, eller? så låt oss gå till sossarna igen.

efter att kronos blev störtat till tartalos avgrund startade titanernas maktkamp som tog tio år. nu har det gått snart fem år, så hälften kvar. det gör alliansen (höger är "pappan", vänstern är "mamman" i politiken) till en 12 års maktfaktor då sossarna har kommit ur sin sanna lycka och identitet (politiska evolutionen har gått vidare) och inte kan annat än att skrapa på huvuden och titta på projekt som förfaller (sat 13-14 leo). pluto i stenbocken och saturnus på sossarnas asc har faktiskt mycket att säga till om.

nå, jag gjorde en analys tidigare under våren när en ny ledare skulle hittas. att persson ville se den symboliskt slukade stenen, sin son alltså (östros, som avtackades med en endaste ros dessutom när andra fick buketter!). alltså hera bjöd på en sten till kronos i stället för zeus som i sin tur fick åka till chiron (vem kan det vara som har så djup trauma som aldrig läker att partiledarposten blir totalt utesluten?). om reinfelt drar fortfarande rollen som jupiter trotts sin apollon -karaktär måste ju motpolen heta Juno... ok, det resulterade i gapskratt när jag hörde sedan namnet juholt nämnas (helt påhittat namn). hans bakgrund är synonymt med junos värderingar. hans första uttalande löd ungefär att han skulle försvara (sossarnas) traditioner, svenska valutan och se om och skydda militären och industrin (juno 100%). dessutom blev juno uppäten av kronos. vissa kritiker uttalade sig: varför avsatte persson juholt så tidigt, kaln kunde ha varit mycket bättre till partiledarposten nu. - det var väl uppenbart att det var just ledarskapet i juholt som kronos persson inte stod ut med en gång för flera år tillbaka.

men ok, om nu balansen är i hamn så lär det fortsätta med att turas om vem som sitter i makt, zeus var ju ofta borta hemifrån och då bestämde faktiskt juno. men så kan det knappast bli. saken är att om gänget juholt inte börjar leverera inom det närmaste året sitter alliansen en period till, tror faktiskt att det kommer att bli så.

få se nu vem som inte blev uppäten av persson och som chiron alltså wahlström har lärt upp på sin avlägsna plats... ja, den personen ("som en ängel")kan komma att sitta på partiledarposten sådär 28 år... vi kan bara vänta och se.

en ytterligare detalj som jag anser gör SAP födelsehoroskop 19.apr.1889 kl 11:00 sthlm rättvisa är att vertex hamnar på 28 01' skytten. under regeringen perssons sista omgång passerade pluto denna punkt. alltså kom stora förändringar att vänta för SAP. vi kan ta nästa nyckelpunkt med jupiter 8 13' i stenbocken i 5:e huset. när pluto kommer hit tror jag att själva förvandlingen och mognaden är inne för den kommande partiledaren att börja göra väsen av sig. detta sker faktiskt det kommande året. intressant kommer att bli vem som omvandlar och lyfter upp sossepolitiken till någonting religiöst igen...

Janne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Socialdemokraternas horoskop
InläggPostat: fre apr 15, 2011 5:14 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Janne!

Haha, ja det var en härlig utläggning! :D

Intressant att du fiskat fram ett klockslag där. Hoppas att källan är tillförlitlig. Jag har haft svårt att hitta uppgifter om Socialdemokratiska partiets grundande. Själva är de lite diffusa och Wikipedia säger "23 april 1889" utan att förklara närmare. Vi har en annan tid också, 19 april, 15:47, från tidskriften Libra, men utan källhänvisning eller förklaring vad det gäller. Det är ju en sådan viktig händelse, politiskt sett, att den säkert finns omtalad i detalj någonstans, det gäller bara att hitta var.

Om vi går på din tid, 19 april 1889, 11:00, så får vi ju ett ganska intressant horoskop:


Bild

Socialdemokratiska partiet, 19 april 1889, 11:00, Stockholm


Solen, på sista graden i Väduren, och i konjunktion med Merkurius, styr Lejon-ascendenten i konjunktion med Saturnus. Väduren på MC antyder strävan efter ett nytt samhälle och dessutom att man vill ta strid mot klassamhälle och orättvisor ("Upp till kamp...").

Konjunktionen mellan Neptunus och Pluto i Tvillingarna i venusstyrda elfte huset beskriver ju bra partiets inriktning på och ideal om en demokratisk eller fredlig (Neptunus) omvälvning (Pluto) av samhället. Venus styr också det fjärde huset med omdanande Uranus i demokratiska och sociala Vågen (Uranus = social, Vågen = demokrati). Saturnus på Ascendenten tycks borga för ansvar och redlighet (Saturnus i Lejonet = ansvarsfull ledning).

Månen i Skytten applicerar inte bara till en trigon med Merkurius och en sextil med Uranus utan också till quindeciler med både Neptunus och Pluto. Intressant är också att Uranus i Vågen i fjärde huset bildar ett T-kors med Månens noder i Stenbocken och Kräftan.

Håkan Juholt då? Jodå, han tycks vara predestinerad att leda det socialdemokratiska partiet. Hans Norra månnod i Lejonet är i konjunktion med partiets Ascendent och Saturnus. Dessutom är hans Mars exakt på partiets Norra månnod i Kräftan. Juholts Måne (för klockan tolv) är i konjunktion med Socialdemokraternas Sol och Merkurius i Väduren och hans egen Merkurius faller på exakt samma grad som partiets Uranus i Vågen. Utan tvekan är han "rätt person" att leda det socialdemokratiska partiet!

Tyvärr har jag inte Juholts födelsetid men han är född 16 september 1962 i Oskarshamn och så här är hans planeter fördelade i tecknen:


Bild

Håkan Juholt, 16 september 1962, 12:00 (okänd tid), Oskarshamn


Tack, Janne, för ditt inlägg och för klockslaget, som ju verkar ge ett rätt horoskop för Socialdemokratiska partiet.

Ha det bra!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: fre dec 30, 2011 9:18 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej!

Intressant med socialdemokraternas horoskop. Dock tvivlar jag starkt på att 11:00 fungerar för själva partibildningen. Jag har väldigt svårt att tänka mig att ett parti fött med Saturnus i exil på Ascendenten skulle vara så långlivat och så framgångsrikt. Jag kan i och för sig tänka mig att Asc-härskaren, Solen, exalterad i Väduren i 10:e huset skulle kunna "mjuka upp" Saturnusinflytandet, men inte samtidigt som MC styrs av Mars i exil.

Den tid på 15:47 som anges i Libra är ännu mindre sannolik enligt min mening. Merkurius som såväl Asc- som MC-härskare, peregrin och förbränd?

Jag antar att klockslaget 11:00 är tiden då kongressen inleddes, vilket i sig antyder att själva partibildningen skedde senare. Allra helst skulle jag vilja ha en tillförlitlig källa med tydliga klockslag, men jag antar att någon sådan inte kommer att hittas. Att försöka korrigera fram tidpunkter är inte alls enkelt, men jag har ändå gjort ett försök, även om jag inte på något vis vill hävda att jag har "rätt" i någon absolut mening. Mitt förslag är 20:00 den 19 april 1889 (ge eller ta några minuter), och jag skall som hastigast redogöra för varför jag tror att detta är en möjlig tid.

Min utgångspunkt var socialdemokraternas långa regeringsinnehav från 1932 till 1976. Det finns (mig veterligen) inga intressanta cykler som exakt motsvarar 44 år (ett och ett halvt Saturnusvarv/progredierat Månvarv fungerar inte för mig i det här sammanhanget), men 42 år är ett halvt Uranusvarv. Genom åren har jag sett att mer utsträckta perioder av synlighet/framgång ofta markeras av planeters rörelser ovanför horisonten. Vid valet 1932 befann sig Uranus på 22 grader i Väduren, och vid valet 1976 på 5 grader i Skorpionen. Det här är lite mer än en opposition, men jag använde mittpunkten som en provisorisk Asc/Dsc-axel. Sedan jämförde jag planetrörelserna med alla valresultat sedan 1890 (det första valet man deltog i), inte bara med avseende på Uranus, utan även på Jupiter, Saturnus, Neptunus och Pluto. Sanningen att säga hade jag helst velat skjuta fram tiden så att den Uranus/Pluto-konjunktion som så tydligt markerar vänstervågen på sextiotalet föll på socialdemokraternas MC (partiets bästa valresultat i fredstid var vid valet 1968 med 50,12% av rösterna) men då uppstår åter problemet med en svag Merkurius som MC-härskare. De rörelser som planeterna från Jupiter till Pluto gör "förklarar" inte alla valresultat, men experimentet gav ett tillräckligt tillfredsställande resultat för vissa spekulationer.

För jag tycker nog att det finns vissa saker som talar för en Asc på 5-6-7 grader i Skorpionen. Det ger ett horoskop som styrs av Mars, förvisso i exil i Oxen, men ändå en placering som minner om kroppsarbete (industriarbete?), men än viktigare säger något om den röda färgens centrala symbolik. MC-härskaren blir nu Solen, exalterad alldeles i slutet av Väduren, och i 6:e huset (arbetarparti?). (Kopplingen mellan Solen och 10:e huset finns både för 11:00 och 20:00, vilket kanske berättar något om ett parti som ser sig självt som statsbärande, och som under en lång period också är det.)

Man skulle behöva göra mer arbete på de konkurrerande horoskopförslagen med avseende på bestämda händelser i historien. Jag har redan berört en sådan händelse, då Uranus rör sig in på "mitt" horoskops undre halva i samband med valförlusten 1976, men Pluto rör sig också över min föreslagna Asc i samband med Palmemordet (och speglar därmed den händelsens Asc). Att samma punkt transiteras av tunga planeter vid två helt avgörande händelser i partiets historia antyder att något måste finnas där - och i avsaknad av planeter kan jag bara föreslå att någon vinkel finns där. Noterbart är att det också är Palmemordet som för många fått stå för ögonblicket då partiet miste sin själ, och enligt min korrigering skulle markera ögonblicket då den sista av planeterna Uranus, Neptunus och Pluto lämnade horoskopets övre halva.

Intressant nog har också Neptunus under de senaste årens fullständiga kollaps (för det får man väl ändå kalla det?) transiterat IC - dvs i någon mån urholkat partiets hela grund. Detta är kanske inte rätt plats att börja på någon politisk analys, men för mig är detta egentligen kulmen på en process där man prioriterat något slags postmodern identitetspolitik framför det som tidigare var partiets kärna; nämligen socio-ekonomisk rättvisa. Lika intressant är att partiets IC ligger väldigt sent i Vattumannen, dvs väldigt nära Neptunus position (0 grader Fiskarna) vid publicerandet av Det Kommunistiska Manifestet (1848), alla moderna socialistiska partiers grundmanifest. Utifrån det skulle jag nog vilja hävda att partiets framtid avgörs av hur väl det förmår förnya sig och bekämpa den nya tidens orättvisor (som handlar om helt andra grupper och ekonomiska förutsättningar än de som gällde i det bruks- och industrisamhälle som SAP föddes in i). Om vänsterpartiet på allvar tar tag i den nya tidens socio-ekonomiska orättvisor, kanske socialdemokraterna tvingas i den riktningen själva för att inte halka efter ännu mer - för vad är det för mening med att saluföra ett slags Allianspolitik light för att flörta med väljare som ändå redan knäat SAP:s variant av nyliberal politik i skrevet?

Allt detta under förutsättning att mitt spekulativa horoskop för SAP ändå stämmer någorlunda. Som sagt, det skulle krävas en hel del ytterligare arbete för att nå fram till något som känns tillräckligt tillförlitligt utifrån transiter, direktioner och annat, men det här får stå som mitt inledande bidrag till ett sådant arbete.

Hälsar Mark


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: sön jan 01, 2012 7:00 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Mark!

Tack för ditt intressanta inlägg. Det är trist att socialdemokratiska partiets grundande är höljt i sådan oklarhet att det är svårt att reda ut exakt när det bildades. Någonstans måste det väl vara dokumenterat ändå, kan man tycka.

Den konstituerande kongressen tycks i alla fall ha hållits i Stockholm den 19-22 april 1889: http://www.socialdemokraterna.se/Vart-p ... -historia/ . Om kongressen nu öppnades klockan elva, på bästa gudstjänsttid på långfredagen, som vår vän Janne luskat ut, så betyder det ju inte att partiet bildades vid det klockslaget. Ett horoskop för klockan elva den 19 april bör väl istället visa på själva kongressen, hur den förlöpte.

Jag blev nog lite ”carried away” när jag i mitt inlägg här ovanför spann vidare på klockslaget elva för själva partibildningen. Men man bör ändå kunna säga att det är ett horoskop för SAP:s konstituerande kongress den 19-22 april 1889. Så ett visst värde har det i alla fall.

Saturnus på Ascendenten må vara i exil i Lejonet, som du påpekar, men står kanske ändå för organisationsförmåga, stark vilja och (samhälls)ansvar. Men, som sagt, i detta horoskop står det då inte i första hand för SAP:s bildande utan för själva den konstituerande kongressen – som ju mycket väl kan ha kännetecknats av de uppräknade egenskaperna.

Eftersom man vid kongressen knappast inledde med att omedelbart klubba igenom partibildandet, så behöver vi hitta ett annat klockslag för själva bildandet.

Ditt förslag med klockan åtta på kvällen är ju intressant. Men egentligen vet vi väl inte med säkerhet ens att det var på kongressens första dag, den 19:e, som partibildningen klubbades igenom. Eller vet vi det? För att öka förvirringen ännu mer anger Wikipedia den 23 april 1889 som tidpunkt för SAP:s bildande, alltså en dag efter kongressens avslutande - http://sv.wikipedia.org/wiki/Socialdemo ... a_(Sverige) .

Å andra sidan blir väl horoskopen tämligen snarlika - bortsett från Månens placering - för samma klockslag vilken dag det än var. Att man kört på från klockan elva på förmiddagen fram till åttatiden på kvällen och då bankat ordförandeklubban i bordet och bildat det socialdemokratiska partiet kan ju låta rätt rimligt i alla fall.

Så ”ditt” horoskop ser då ut så här:


Bild

SAP, 19 april 1889, 20:00 (förmodad tid), Stockholm


Onekligen ett intressant horoskop! Ascendentstyraren, transformerande och omvälvande Pluto i Tvillingarna på åttonde husspetsen i konjunktion med Neptunus, kan ju passa bra. Pluto associeras bl.a. med fackföreningsrörelserna och de låg ju till stor del bakom SAP:s bildande. Likaså passar det bra att Månen i Skytten i andra huset för tillgångar och värderingar applicerar till en trigon med Merkurius i Väduren i det sjätte huset för arbete. Partiet har ju under sin tid varit arbetarklassens (sjätte huset) förespråkare (Merkurius i Väduren). Solstyrda MC i Lejonet bildar en eldtrigon med Solen/Merkurius i sjätte huset och Månen i andra huset. Kanske kan man också säga att Uranus i Vågen på tolfte husspetsen tonar ner det revolutionära till en mer fredlig och diplomatisk nivå (Vågen).

Det vore roligt att få klarhet i den rätta tiden, om det är den här som du föreslår eller om det är någon annan tid. Vi får hoppas att det går att på något vis luska ut hur det ligger till.

Ha ett Gott Nytt År!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: tis jan 03, 2012 11:21 am 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej Mats!

Det är alltid besvärligt med horoskop man korrigerar fram, för man vill uttolka saker ur dem fastän man inte vet som de stämmer. Jag håller med dig om att Månen i 2:a huset Skytten ser symboliskt intressant ut, inte minst därför att den skulle kunna peka på ekonomisk rättvisa som något alldeles centralt för patiet, genom ett generöst ersättningssystem. Till skillnad från många andra ser jag värderingar som kopplade till livsåskådning, och därmed till 9:e huset, men här härskar Månen över 9:e huset. Jag undrar om inte detta skulle kunna vara ett uttryck för folkhemmet, tillsammans med IC-härskaren, Saturnus, i 9:e huset. Vattumannen på IC skulle kunna antyda den sociala ingenjörskonstens betydelse.

Men om man inte vet huruvida tiden stämmer är allt det där spekulation. Jag noterar att dagen för bildandet är ett sådant där Wikipedia motsäger sig självt. Slår man på "1889" står grundandet upptaget för den 19 april. Det slår mig att man väl egentligen borde låna ut lite memoarer (om sådana finns) skrivna av människor som var med på kongressen. Kanske kan man då få en insikt i om horoskopet för 11:00 faktiskt speglar något av kongressen. Och med lite tur har någon bemödat sig om att notera händelseförloppet i något så när användbar detalj.

Allt gott,
Mark


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: tor jan 05, 2012 5:23 pm 

Blev medlem: sön apr 04, 2010 8:43 pm
Inlägg: 38
Hej allihop

Ja det är onekligen ett intressant horoskop 20:00 för socialdemokratin.

Jag tittade lite på det från olika aspekter och det finns några intressanta reflektioner att göra.

Jag tog fram horoskopet i min dator och tittade på det Vediska horoskopet och fann att det kändes
välbekant på nåt sätt.

Efter en stunds begrundande insåg jag att jag studerade Adolf Hitlers horoskop ! :shock:

Jag tog fram Hitlers horoskop och javisst. Han var född dagen efter och med samma vediska ascendent.
(Vågen, Siderisk zodiac Lahiri ayanamsha).
Med whole house system och siderisk zodiak (lahiri) är horoskopet identiskt.
( Med skillnad på månens longitud och olika harmoniska horoskop Vargas, divisional charts förstås)

Ascendenten är huvudstenen i vedisk astrologi där alla olika kombinationer härleds ifrån.
Hitlers horoskop som jag studerat många gånger är otroligt kraftfullt med många starka kombinationer (yogas).
Inga andra jämförelser förstås men ett ruggigt starkt horoskop för ledarskap politik och kamp (...Upp till kamp.... röda fanor) :D

Sen tittade jag på andra saker som progressioner och sideriska solar och lunar returns, Tertiär progressioner, vediska planet perioder bl.a.
vilket jag återkommer till vid annat tillfälle. Men min uppfattining är att horoskopet fungerar bra, men har inte kollat så många händelser.

Det måste troligen vara den starkaste ascendent konstellationen under denna dagen, och kanske under denna tid runt 1889.
Med tanke på det stora inflytande som socialdemokratin haft under sådan lång tid så borde deras horoskop vara väldigt starkt elektiskt.
Electional astrology.

Stefan


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Hitler och socialdemokratin
InläggPostat: lör jan 07, 2012 12:45 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Spännande det här!

Mark:

Jag snuddade också vid tanken på att det nionde huset med Norra månnoden i Kräftan och Saturnus i Lejonet beskriver själva den socialdemokratiska folkhemsideologin. Vattumannen på IC som spegling av den ”sociala ingenjörskonsten”, som du nämner, låter också rimligt. Även den moderne IC-härskaren, Uranus i Vågen, kan sägas fungera bra i det sammanhanget: Uranus = socialism, Vågen = social, tolfte huset = fackföreningsrörelser (Rex E. Bills The Rulership Book föreslår Pluto, tolfte huset, Uranus och Saturnus för trade unions).

Stefan:

Vilken märklig och intressant upptäckt! Hitler och Socialdemokratiska partiet... hm, säkert finns både likheter och skillnader där. Födelsetiderna skiljer (med den antagna tiden 20:00 för SAP) med ett dygn minus en och en halv timma (med födelsetiden 18:30 för Adolf Hitler). Men horoskopen är ändå slående lika.


Bild

Adolf Hitler, 20 april 1889, 18:30, Braunau am Inn, Österrike


Bild

SAP, 19 april 1889, 20:00 (förmodad tid), Stockholm

Om vi t.ex. ser på Pluto (makt, inflytande) i Tvillingarna (mentalitet, kommunikation) i konjunktion med Neptunus (ideal, visioner, drömmar) i åttonde husen i båda horoskopen, så går det ju att relatera både till den demagogiske talaren Hitler med hans hypnotiska makt över åhörarna och till framläggandet och spridandet av den socialdemokratiska folkhemsideologin. Likaså visar Månnodsaxeln i båda fallen på en (befogad eller obefogad) självrättfärdig eller överlägsen attityd (Södra noden i Stenbocken) och ett behov av att (på ett överdrivet sätt) styra och kontrollera den egna nationen (Norra noden i Kräftan). Den Norra månnoden (indiska Rahu) är i båda fallen i det nionde huset och det kan ju sägas spegla å ena sidan den nationalsocialistiska ideologin och å den andra sidan den socialdemokratiska folkhemsideologin!

Det finns mycket av kampanda och maktsträvan i de här horoskopen. ”Mein Kampf” kontra ”Upp till kamp...”!

Märkligt och intressant.

Jag har skrivit en del om Hitler och nazismen här: https://sites.google.com/site/galaktisk ... zityskland


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: sön jan 08, 2012 11:59 pm 

Blev medlem: sön apr 04, 2010 8:43 pm
Inlägg: 38
Ja jag ser här att det västerländska horoskopet inte är lika slående lika som det vediska som till och med har samma ascendent som Hitler.
Men det kanske kan vara ´några kopplingar av intresse iallafall.

Jag hittade några olika i mitt tycke intressanta saker i 20:00 tiden.


RETUR HOROSKOP
---Precessed solar return för 1985-86 när Palme blev skjuten.
Det solar return horoskopet har en intressant symbolik med en Eklipse i 10:e huset (nationella ledaren).
Detta kan symbolisera något plötsligt och föränderligt i nationens ledarskap.

---Precessed lunar return för månaden som palme dog.
Mars och saturnus är väldigt nära ascendenten. Detta är mycket intressant eftersom det är planeter vid vinklarna som
är nyckel positioner i dessa retur horoskop.

---Precessed Lunar return för Anna Linds bortgång.
Mars och saturnus i exakt kvadratur till Ascendenten.

TERTIÄR PROGRESSIONER

---Vid mordet på Palme var tertiär progridierade Uranus på 6.Sco48 och prog S. noden 7Sco.32
I närheten av en förmodad ascendent kanske.

Innan mordet på Anna Lind mordet hade Tertiära Uranus först gått fram till 10 grader skorpionen. Gått i Retrograd och vid tidpunkten för mordet var
Tertiär Uranus tillbaks på 6.46 skorpionen, nästan exakt samma plats som vid palme mordet.

Det verkar vara något som sagt vid denna 6-7 grader skorpionen som utlöser viktiga händelser.

VEDISKA PLANET PERIODER

---Palme mordet var det 1986 planet perioden SATURNUS-MARS period.
Saturnus är i horoskopet i 10.e huset (statsministern)
Mars är i kvadratur till saturnus i 10:e huset.
Planetperioden utlöser således den intensiva mars-90-saturnus kvadraturen i horoskopet. Intressant.Socialdemokratin är just nu inne i perioden Ketu (södra noden). Detta kan förklara den tid av tillbakagång och förvirring och
osäkerhet som råder i det socialdemokratiska partiet nu. Denna period började för några år sedan.

Hursomhelst ett mycket intressant horoskop...


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: tis jan 10, 2012 1:11 am 

Blev medlem: sön apr 04, 2010 8:43 pm
Inlägg: 38
Om Socialdemokraterna hade haft en kompetent astrolog i sin rekryteringsgrupp, så skulle de definitivt inte valt
Håkan Juholt som partiledare i de astrologiska influenser han har i sitt horoskop för närvarande. :wink:


Han har sin progressiva Sol och progressiva Mars i nära kontakt med radix Neptunus i sitt horoskop.

P SO--00--NE
P MA--90--NE

Solen som är så viktig planet för en politiker, som planeten för ledarskap och regerings arbete...på Neptunus !
Svaghet och oklara omständigheter.

Mars i kontakt med neptunus är en aspekt som försvagar handlingskraft och har en tendens att visa på risk för
misslyckande.
Dessa Neptuniska influenser kan också spegla att han inte riktigt verkar vara sanningsenlig i alla aspekter av sitt handlande.

Gott nytt år på er !


(Jag har försökt att ringa in en tid för Juholt. Jag spekulerar med en eftermiddagstid kl 15-16 för närvarande. Med saturnus södra noden i
hans andra hus (whole sign hussytem). Men som sagt korrigering är inte lätt när man inte har nåt att gå på. Men de progressiva aspekterna till neptunus
är ganska exakta på eftermiddagen. Med progressiva månen på södra noden och saturnus i andra huset för de besvärande ekonomiska omständigheter
som varit tufft för honom i samband med oktober skandalen med de ekonomiska bidragen.)


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: ons jan 25, 2012 1:39 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej allesammans!

De besvärliga direktionerna/progressionerna m.m. för Håkan Juholt gav verkligen "utdelning", om man nu får säga så. En ytterligare detalj är ju att Mars var stationär på hans Sol när han kungjorde sin avgång, innan den vände retrograd. Jag laborerade själv med ett klockslag på honom som påminde om vinkeluppställningen från mitt korrigerade horoskop för socialdemokraterna, men 15:30 ger ju fatiskt en 2:a hushärskare som är kvadratur Neptunus, och därmed kanske inte helt på det klara med privatekonomiska ting. I gengäld är Jupiter i 2:a huset trigon Venus/Neptunus - men ok, han verkar ha haft turen med sig i vissa avseenden.

Korrigering är förbaskat svårt, men vissa saker är ändå intressanta, kanske främst hans t-kors med Mars som fokalplanet och Merkurius och Månen som oppositionen, eftersom det pekar på Juholts förmåga att säga saker rakt ut i det blå, kanske utan att ha tänkt igenom dem först, men definitivt utan att riktigt kunna framföra saker så som han har tänkt dem - och kanske så otålig att han inte förankrar idéerna hos andra. (Venus/Neptunus på min föreslagna Asc för SAP känns inte heller så stabilt).

Vad gäller likheterna med Hitlers horoskop, så påminner det om att nationalsocialismen har vissa rötter i socialismen. Det här är något man inte gärna vill minnas idag, men går man tillbaka och granskar tidig socialistisk och fascistisk retorik så finns det likheter på vissa punkter (synen på populärkultur, t.ex.). Därmed inte sagt att SAP skulle vara något kryptonazistiskt parti, långt därifrån, men det finns trots allt ett och annat i partiets historia som inte känns så fräscht - tvångssteraliseringarna som utfördes in på 1970-talet, t.ex. Jag tror att det är rätt vedertaget bland sociologer idag att socialism å ena sidan och fascism/nazism helt enkelt är olika uttryck för samma övergripande samhällstrend, som rörelser med starka modernitetssträvanden.

Stefan:
Tack för att du gjorde det jobbet jag inte riktigt hann med och kollade på olika direktioner och progressioner - särskilt som de stämde så väldigt bra in symboliskt :). Det som intresserade mig mest var dock kanske den vediska planetperioden vid tiden för Palmemordet. Även om jag normalt sett arbetar tropiskt så tycker jag det är förbluffande hur väl de vediska planetperioderna fungerar. Du har inte händelsevis kollat när perioderna börjat och slutat genom hela partiets historia? Det skulle jag tycka var riktigt intressant.

För övrigt noterar jag att Jan Eliasson hamnat på tal som ny partiledare. Intressant. En man som har födelsedag dagen efter Juholt, en opposition mellan Merkurius och Månen, Solen konjunkt Neptunus och en Venus/Pluto-konjunktion kvadratur Saturnus (född i Göteborg den 17 september 1940). Att vara diplomat är en sak (där är det snarare en nackdel att säga vad man menar), men partiledare är en helt annan grej. Men visst, han har en helt annan framtoning (var han nu har Asc) och medierna drar sig säkert lite mer för att jaga honom med blåslampa, men det kan omöjligt vara en lösning för framtiden.

Allt gott
Mark


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Sossarnas maktkamp
InläggPostat: fre jan 27, 2012 4:39 pm 

Blev medlem: sön apr 04, 2010 8:43 pm
Inlägg: 38
Mark skrev:
Du har inte händelsevis kollat när perioderna börjat och slutat genom hela partiets historia? Det skulle jag tycka var riktigt intressant.


Hej mark

Ja jag tittade på det litegrann för några veckor sedan när jag höll på med horoskopet.

jag vet att jag reagade på att när partiet sköt i höjden under 30 talet
Wikipedia: "." Från och med valet 1932 inleddes en period av socialdemokratisk dominans inom svensk politik".

Detta är otroligt intressant eftersom i det vediska horoskopet är ju mars en verklig nyckelplanet ( 4 planeter i Väduren, varav Mars i eget tecken).
Mars 7 åriga planetperiod (dasha) började i ditt korrigerade horoskop december 1931 !
( Mars är också involverad flera kombinationer för framgång och berömdhet tillsammans med Venus och Merkurius ( 'Raja yoga')

Ja och nu kommer Stefan Löfven....

Bästa hälsningar
Stefan


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 11 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron