Aktuellt datum och tid: ons jan 27, 2021 3:24 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Catherine Deneuve
InläggPostat: sön okt 16, 2011 4:18 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till Veckans profil!

Den franska skådespelerskan Catherine Deneuve föddes den 22 oktober 1943 i Paris, som Catherine Fabienne Dorléac. Hon var den tredje av fyra döttrar till skådespelaren Maurice Dorléac och skådespelerskan Renée Deneuve. Också alla systrarna blev skådespelerskor. En av dem, Françoise Dorléac, dog ung i en bilolycka (1967).

I denna skådespelaromgivning dröjde det förstås inte länge förrän den unga Catherine gjorde sin filmdebut. Redan vid elva år medverkade hon i sin första film. Allteftersom karriären sköt fart antog hon moderns efternamn, Deneuve, för att inte förväxlas med sin äldre syster, Françoise Dorléac.

Snart framträdde hon i filmer regisserade av Roger Vadim, med vilken hon redan som 17-åring kom att ha ett förhållande. Hennes genombrott kom 1963 i Jacques Demys musikal Paraplyerna i Cherbourg. I filmen Flickorna i Rochefort, också regisserad av Jacques Demy, spelade hon tvillingsyster tillsammans med sin egen riktiga syster, Françoise Dorléac. Andra roller som bidrog till hennes berömmelse var i Louis Buñuels film Belle de Jour (Dagfjärilen) och i Roman Polanskis Repulsion.

Bild

2008 medverkade den ännu aktiva Catherine Deneuve i sin hundrade film, Un Conte de Noël. Hon betraktas som en av Frankrikes allra främsta filmaktriser och är känd för sina svala, spröda kvinnoporträtt.

Förutom Roger Vadim har hon levt tillsammans med bland andra den engelske fotografen David Bailey och den italienske skådespelaren Marcello Mastroianni. Hon talar flytande franska, italienska och engelska. Till hennes passioner vid sidan av karriären hör trädgård, teckning, fotografi, litteratur, musik, film, mode, antikviteter och heminredning. Hon har också engagerat sig i välgörenhet av olika slag.

Hennes horoskop ser ut så här:


Bild

Catherine Deneuve, 22 oktober 1943, 13:35, Paris, Frankrike

(Källa: Astro DataBank)


Mest framträdande tecken är Vågen (med Solen, Merkurius, Neptunus och Pars Fortunae), Lejonet (med Månen, Norra månnoden, Jupiter och Pluto) och Tvillingarna (med Mars, Saturnus och Uranus). Det ger en bild av en artistisk (Vågen), dramatisk (Lejonet), mångsidig, nyfiken och kommunikativ (Tvillingarna) person. Luftelementet dominerar.

Planeternas spridning i horoskopet – alla i den västra hemisfären – visar den stora betydelsen av relationer till andra människor. Hon vill helt klart vara en del av sin omvärld och hon tycker om att interagera med andra.

Ascendenten i Saturnus-styrda Stenbocken speglar hennes svala, lite reserverade yttre. Dock bildar den en trigon till Venus i Jungfrun i det åttonde huset.

Månen i Lejonet passar bra för en skådespelerska. I sjunde huset, som den också härskar över, är den i konjunktion med såväl den Norra månnoden, som Pluto och Jupiter. Dessutom bildar den en sextil med Merkurius i Vågen i det nionde huset. Allt detta speglar känslomässig intensitet och en dramatisk nerv. Placeringen i sjunde huset antyder de nära, intima relationernas stora betydelse i hennes liv och karriär.

Venus i Jungfrun i det åttonde huset, i trigon med Ascendenten (det yttre, utseendet) och i sextil med MC (karriären) ger uttryck för den speciella skönhet hon är känd och beundrad för. Venus och Merkurius befinner sig i varandras tecken och förstärker varandra. Venus-disponerade Merkurius styr de femte, sjätte och åttonde husen. Likaså Venus-disponerade Neptunus (film, skådespelarkonst) i Vågen i det åttonde huset bildar som sin enda aspekt en trigon med Uranus i Tvillingarna i det femte huset för kreativitet och självuttryck.

I det stora hela domineras horoskopet av mjuka aspekter. De hårda aspekterna är få.

Pluto i det sjunde huset, i konjunktion med både Norra månnoden och Månen, visar på de nära relationernas stora betydelse i hennes liv, hur hon växer och förändras genom relationer. Pluto styr också MC (karriären) i Skorpionen.

Märklig är Månens nära konjunktion med den Norra månnoden i Lejonet och Solens nära konjunktion med Pars Fortunae i Vågen.

Den Venus-disponerade Pars Fortunae i nionde huset tycks visa på att hennes glädje står att finna i relationer med andra människor (Vågen) och i att upptäcka mening och sanning i livet (nionde huset).


Kommentera gärna horoskopet!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron