Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 3:19 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Paul Simon
InläggPostat: sön okt 09, 2011 6:17 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Välkommen till Veckans profil!

Den amerikanske musikern, kompositören och textförfattaren Paul Simon föddes den 13 oktober 1941 i Newark i New Jersey. Familjen flyttade till New York-förorten Forest Hills. Modern var lärare. Fadern musiker. Den unge Paul var intresserad av baseball och rock ´n´ roll. Men han gillade också doowop-musik, något som man kan ana i hans egen musik.

Tillsammans med skolkamraten Art Garfunkel bildade han duon Simon and Garfunkel, som slog igenom och blev mycket populär under senare delen av 1960-talet med vackra låtar som Bridge Over Troubled Water, Scarborough Fair och The Sound Of Silence. Duon har sedan periodiskt återförenats vid olika tillfällen. Berömd är deras konsert i Central Park i New York 1981.

Bild
Art Garfunkel och Paul Simon

Men från 1970-talet och framåt har Paul Simon mest framträtt som soloartist, dock ofta i samarbete med andra artister, särskilt från andra kulturer, som i albumen The Rhythm Of The Saints och Graceland, där han hämtat influenser och samarbetar med musiker från Sydamerika respektive Sydafrika. Han har också arbetat med film och musikaler.

Bild

2007 fick Paul Simon, som förste mottagare, ta emot det prestigefyllda Gerschwin-priset med motiveringen: ”Få låtskrivare har haft större inflytande än Paul Simon. På grund av hans musiks bredd, variation och oförfalskade skönhet, såväl som dess förmåga att överbrygga människor och kulturer...” Vid utdelningsceremonin i Washington uppträdde en stor mängd artister för att hylla pristagaren.


Hans horoskop ser ut så här:


Bild

Paul Simon, 13 oktober 1941, 02:33, Newark, New Jersey, USA

(Källa: Astro DataBank)


Med Ascendenten i Jungfrun, MC i Tvillingarna och Merkurius i Skorpionen i det tredje huset får vi bilden av en mycket merkurisk person: mångsidig, nyfiken, kommunikativ och idérik (Tvillingarna) men också hårt arbetande, skarpsynt och noggrann (Jungfrun). Merkurius i Skorpionen visar att han har en förmåga att tränga ner på djupet och att hans kommunikation har en intensiv karaktär. I tredje huset visar Merkurius att han är intelligent och intresserad av många saker. Trigonen till Månen i Kräftan speglar att han förmår uttrycka sina tankar och känslor med lätthet och att han har balans mellan tanke och känsla, något som jag tycker lyser igenom i hans musik och i hans sångtexter. Månen i avtagande fas antyder att han vill dela sin visdom med världen.

Såväl element och modi som kvadranter och hemisfärer är väl balanserade mot varandra i Paul Simons horoskop. Även Venus placering exakt på IC bidrar till den här känslan av balans och harmoni. Solen i Venus-tecknet Vågen i andra huset förstärker förstås det här och visar på en diplomatisk, balanserad och skönhetsälskande person. Trigonen till Jupiter i Tvillingarna i det tionde huset antyder en glad och generös natur, en person som tycker om livet och gillar att vara populär.

Samtidigt bildas ett T-kors med Månen som fokalplanet i kvadratur till oppositionen mellan Solen i Vågen och Mars i Väduren i åttonde huset. Här finns en inre spänning och utvecklingspotential, ett behov av självdisciplin och massor av energi att leda i konstruktiva och kreativa banor.

Ett annat T-kors bildas av Jupiter i Tvillingarna i tionde huset och de båda Månnoderna, den norra i Jungfrun i första huset, den södra i Fiskarna i det sjunde huset. Här handlar det om den framgångsrika karriären. Den Norra månnoden är i konjunktion med musikaliska Neptunus i Jungfrun och visar hur hans levnadsöde är länkat till detta att uttrycka kreativa och artistiska talanger och till utmaningen att upptäcka och manifestera sin högsta potential. Massor av medkänsla och visdom tycks innehållas i den Södra månnoden i Fiskarna och behöver få ett praktiskt utlopp i hans person (Norra månnoden i första huset), något som möjliggörs genom den framgångsrika artistkarriären (Jupiter i Tvillingarna i tionde huset som fokalplanet i T-korset).

Tionde huset med Jupiter i Tvillingarna speglar naturligtvis också det tidiga samarbetet i duon Simon and Garfunkel liksom även senare samarbeten i karriären. Öppenheten för andra kulturer och musiktraditioner (Sydamerika, Sydafrika) framgår även av Jupiter-disponerade Venus i Skytten på IC. Venus i sin tur disponerar både Uranus och Saturnus som är i konjunktion i Oxen i nionde huset men nära MC. Här visas återigen på den här öppenheten och intresset för andra kulturer. Konjunktionen mellan Uranus och Saturnus på MC speglar dels stabiliteten (Saturnus) i karriären, dels hur Paul Simon hela tiden varierar sin musik och överraskar (Uranus). Båda planeterna bildar trigon med Neptunus i första huset. Saturnus styr det femte huset för kreativitet.

I Paul Simons sångtexter – inte minst i det senaste albumet So Beautiful Or So What – ges ofta subtila uttryck för frågor om livet och vad som är meningen med allt. Det speglas också på flera ställen i horoskopet: Merkurius i Skorpionen, Mars i åttonde huset, Saturnus och Uranus i nionde huset, Neptunus i Jungfrun i det första huset, Månnoderna i Jungfrun/Fiskarna och Venus i Skytten på IC. Det är genom den artistiska karriären och offentligheten (tionde huset i Tvillingarna) som han kunnat ge röst åt detta meningssökande.

Pars Fortunae är i Jupiter-styrda Skytten i det fjärde huset i konjunktion med Venus. Livet berikas av att levas till fullo, lycka uppnås genom frihet och nya äventyr (Skytten) och genom kontakt med det egna inre jaget (fjärde huset).


Kommentera gärna horoskopet!


Här några smakprov på Paul Simons musik:

http://www.youtube.com/watch?v=OafqYNCzq5U (Diamonds On The Soles Of Her Shoes)

http://www.youtube.com/watch?v=MB26L8nb ... re=related (med Miriam Makeba: Under African Skies)

http://www.youtube.com/watch?v=y6cR5fur ... re=related (The Sound of Silence med Art Garfunkel)

http://www.youtube.com/watch?v=iESeQI2bdd0 (Paul Simon berättar om skapandet av det nya albumet So Beautiful Or So What)


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron