Aktuellt datum och tid: ons jan 27, 2021 3:53 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Charlotte Perrelli
InläggPostat: sön okt 02, 2011 12:16 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till Veckans profil!

Schlagerdrottningen och Melodifestivalvinnaren Charlotte Perrelli föddes den 7 oktober 1974 som Anna Jenny Charlotte Nilsson och växte upp i ett litet småländskt samhälle i Lessebo kommun.

Redan som ung visste hon vad hon ville bli – artist. Det dröjde heller inte länge förrän hon sjöng i olika dansband. Det stora genombrottet kom med framträdandet i Melodifestivalen 1999, då hon representerade Sverige och vann tävlingen i Jerusalem med låten ”Take Me To Your Heaven”.

Bild

Karriären har varit framgångsrik och Charlotte Perrelli kombinerar nu det hektiska artistlivet med att vara ensamstående mamma med två barn. 2003 gifte hon sig med den svensk-italienske krögaren Nicola Perrelli och paret fick två söner. 2008-2009 skildes makarna och Charlotte kom att gå igenom en svår livskris med sorgen över skilsmässan och samtidigt ett mycket krävande artistliv. Nära att duka under för all stress tvingades hon ta hand om sig själv och barnen och fick lära sig att säga nej och prioritera.

I en intervju förklarar hon att hon är uppfostrad att ”vara duktig”, att klara sig själv, att ”kvinnor kan”. Genom krisen hon upplevde säger hon att hon har lärt sig ha empati för andra som går igenom svårigheter. ”Förut kunde jag tänka att 'det är väl bara att rycka upp sig'. Men nu vet jag att man kan vara så orkeslös att det faktiskt inte går. Det är nog så att man själv måste ha varit där för att verkligen förstå hur det är”, förklarar hon. ”Jag var jätteorolig”, säger hon om den svåra livskrisen, ”mest för barnens skull.”

På senare år har Charlotte Perrelli figurerat i friskvårdssammanhang med hudvårdsprodukter, kosttillskott och den populära och uppskattade boken ”Kan jag kan du – Träna med Charlotte”.

Hennes horoskop ser ut så här:


Bild

Charlotte Perrelli, 7 oktober 1974, 19:45, Växjö

(Källa: Astro DataBank)


De två tecken som dominerar horoskopet är Kräftan (med Månen och Saturnus i första respektive andra huset) och Vågen (med en hel klunga av planeter i det femte huset för kreativitet). Redan det här beskriver Charlotte Perrelli väldigt bra – moderligheten, omvårdnaden av sönerna, som är så viktig för henne och samtidigt det hektiska och kreativa artistlivet med allt vad det innebär (Vågen och femte huset).

Luft- och vattenelementen överväger – tanke och känsla – medan jordelementet är svagt representerat – hon har att arbeta på dagliga rutiner och att vara ”jordad”. Viktiga hus är första, femte och sjätte husen – hennes personlighet, kreativitet och vardag.

Planeternas gruppering i horoskopet visar att hon är en mottaglig och känslig person (andra kvadranten), att mötet med andra människor betyder mycket (västra hemisfären) och att de egna resurserna och förmågorna ligger till grund för hennes framgång (norra hemisfären).

Med Ascendenten i Merkurius-styrda Tvillingarna är hon förstås en nyfiken person som gillar att kommunicera. Kanske har hon också en viss tendens att splittra upp sig på för många saker. Förmågan att kommunicera förstärks kraftigt av att Månen i det egna tecknet Kräftan bildar en trigon med Ascendent-styraren Merkurius i Skorpionen i det sjätte huset. Hon kommunicerar tankar och känslor med lätthet.

Merkurius position i Skorpionen antyder en tendens att vilja gå till botten och reda ut saker ordentligt. Här finns en intensitet men kanske också en tendens att oroa sig. Merkurius i det sjätte huset talar om att det dagliga livet fungerar som en lärare för henne och anspelar också på intresset för friskvård och att hon vill dela med sig av detta (boken ”Kan jag kan du”).

Att kreativiteten sprudlar i Charlotte Perrellis liv visar alla planeterna i femte huset, alla i kreativa och artistiska Vågens tecken: Venus, Pluto, Pars Fortunae, Solen och Mars. Inte undra på att hon redan från början visste att hon ville bli artist!

Femte huset står ju också för barn och även barnen och deras uppväxt spelar en viktig roll i hennes liv, i synnerhet som hon kombinerar artistlivet med att vara ensamstående mamma.

Solen i femte huset, i konjunktion med Mars, Venus, Pluto och Pars Fortunae, speglar hur Charlotte Perrelli uttrycker sig genom att ha roligt och vara kreativ men samtidigt hårt arbetande och energisk (Mars) och på samma gång mild, kärleksfull och charmig (Venus). Här finns också en intensitet och stor personlig kraft (Solen konjunktion Pluto).

Venus styr, via Vågen, det sjätte huset för arbete, vardag och hälsa. Här har vi också, förutom Merkurius, dels Norra månnoden i konjunktion med Neptunus i Skytten, dels MC-styraren Uranus i Vågen. Det dagliga arbetet färgas naturligtvis helt av artistlivet (Venus-styrda Vågen, Månnoden i konjunktion med Neptunus) och Uranus placering här tycks garantera att det hela tiden rör på sig och aldrig står stilla.

Pars Fortunae i Venus-styrda Vågen i femte huset sammanfattar att Charlotte Perrelli har sin glädje och lycka i att vara kreativ, i att uttrycka sig själv och i att glädja andra.

Det finns mycket mer att upptäcka i horoskopet. Den som vill fundera vidare kan t.ex. grunna på hur Kirons position i Väduren på den tolfte husspetsen kan spela in i hennes liv (lägg märke till de många aspekterna till andra planeter och faktorer i horoskopet). Kommentera gärna!

Här är ett videoklipp från Charlotte Perrellis och Magnus Carlssons framförande av ”Mitt livs gemål” i Allsång på Skansen 2010: http://www.youtube.com/watch?v=midilE7Gr1I

Citaten från en intervju med artisten har jag hämtat här: http://mabra.com/helglasning-jag-stressade-mig-sjuk/


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron