Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 12:46 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Mus stoppar Arlanda-flyg
InläggPostat: ons aug 17, 2011 4:23 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Det kan inte hjälpas men jag älskar att ställa horoskop för tillfällen då naturen sätter käppar i hjulet för människans högtflygande teknologi :D. Jag tror inte att det bara är ren skadeglädje från min sida utan mer en slags ”rättvisekänsla” - människan har saboterat och förstört för djur- och växtlivet på Jorden i oöverskådlig och oreparerbar omfattning. Så det är härligt, tycker jag, när naturen ”ger igen”!

Se tidigare inlägg på samma tema:

liten-sork-orsakar-stort-teleavbrott-t208.html
fladdermoss-orsakar-stromavbrott-t229.html
skoldpaddor-hindrar-flygtrafiken-pa-j-f-kennedy-airport-t325.html

Särskilt roligt är det - som nu igår på Arlanda - när en liten mus lyckas stoppa en gigantisk Airbus 330 med 250 inbokade passagerare med destination Chicago i USA. Planet skulle ha avgått 10:30 men starten sköts upp på obestämd tid eftersom en liten mus setts ombord på planet.

Nyheten återges här: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13476245.ab

Airbus 330 blev stående i flera timmar eftersom det inte får lyfta med en mus ombord – den kan t.ex. ge sig på att gnaga av viktiga ledningar. Något ersättningsplan fanns heller inte att ta till. Så passagerarna fick stiga av och vänta medan timmarna gick och personalen sökte efter musen. Tydligen ställdes avgången in helt och hållet för så här såg det ut på SAS lista över avgående flyg på tisdagen:

2011-08-16 SK0945 Stockholm Chicago Cancelled

Så här ser horoskopet ut:


Bild

Mus stoppar flyg, 16 augusti 2011, 10:30, Arlanda


Jag har ställt horoskopet för det klockslag då planet skulle ha lyft. Det troliga är förstås att musen observerats i god tid före avgång, kanske en halvtimma innan eller så, exakt när förtäljer inte historien. Det spelar heller inte så stor roll, det enda som ändrar sig om man backar en halvtimma är egentligen att planeterna i elfte huset istället hamnar i tolfte. Ascendenten är fortfarande i Jungfrun och MC i Tvillingarna.

Möss representeras astrologiskt av Pluto (som vi minns från vår tidigare mus: liten-sork-orsakar-stort-teleavbrott-t208.html). Smådjur i allmänhet kan också representeras av Merkurius, Jungfrun och sjätte huset. Flygplan, flygtrafik och flygplatser representeras framför allt av Uranus och Vattumannen och analogt med det elfte huset, men även i viss mån av Merkurius, tredje huset, Skytten och nionde huset.

Så var gömmer sig då vår glada mus? Just det, längst ner i horoskopet eller ”flygplanskroppen”, i det fjärde huset, ligger den och trycker i det fördolda (representerad av Pluto)! Från Pluto ser vi en opposition till Mars i Kräftan (fara för säkerheten) i det motsatta tionde huset och samtidigt en kvadratur till Uranus i Väduren i sjunde huset (olycksrisk, flygplan med destination främmande land).

Merkurius, som också kan stå för smådjur (och trafik) är ironiskt nog i Lejonet och styr både Ascendenten i Jungfrun (mus) och MC i Tvillingarna (flygtrafik). Dessutom bildar den en opposition till Neptunus i Vattumannen i sjätte huset – osäkerhet bland flygpersonalen vart den lille rackaren tagit vägen.

Med MC i Tvillingarna får väl tionde huset sägas representera flygledningen, som har att fatta beslut om flygsäkerheten. Mars i Kräftan uttrycker fara för säkerheten och disponeras av en Måne som är void of course i Fiskarna i opposition till Ascendenten i Jungfrun. Mars i sin tur disponerar Uranus i Väduren i det sjunde huset – det är förbundet med fara (Väduren) att anträda den långa flygturen (Uranus) till främmande land (sjunde huset).

Pluto i fjärde huset antyder att man från flygledningens sida är tvungen att gå till botten med det hela – att till varje pris hitta musen och ”i värsta fall röka ut den” (Pluto i sextil med Neptunus i sjätte huset).

Jupiter i Oxen, slutligen, kanske kan stå för att ”naturen har sin gång” eller att även en liten mus kan betyda ett stort hinder i flygtrafiken.

Månen i Fiskarna befinner sig i det här horoskopet i ett ovanligt långt tillstånd av att vara void of course – utan vidare (”ptolemaisk”) kontakt med andra planeter innan den byter tecken. ”Voiden”, som bara brukar vara några timmar, pågår här faktiskt över mer än ett dygn, från måndag morgon till onsdag natt
(http://www.lunarium.co.uk/calendar/universal.jsp).

Så förmodligen var det här ingen bra tid att starta någonting överhuvudtaget.


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron