Aktuellt datum och tid: ons jan 27, 2021 3:17 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Sköldpaddor hindrar flygtrafiken på J. F. Kennedy Airport
InläggPostat: fre jul 01, 2011 12:18 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej alla!

Jag tycker det är fascinerande att se hur naturens gång ibland sätter käppar i hjulet för människans högtflygande planer. Tidigare har vi uppmärksammat hur askmolnet från vulkanen vid glaciären Eyjafjallajökull på Island satte stopp för flygtrafiken i hela Europa:

stopp-i-flygtrafiken-t200.html

Vi har också sett hur fladdermöss har orsakat omfattande strömavbrott:

fladdermoss-orsakar-stromavbrott-t229.html

och hur en liten mus orsakat ett stort avbrott i teletrafiken:

liten-sork-orsakar-stort-teleavbrott-t208.html

Att de här händelserna även går att utläsa ur deras horoskop gör naturligtvis det hela ännu mer fascinerande.

Nu har turen kommit till de hundratals sköldpaddor som årligen vandrar rakt över landningsbanorna på J. F. Kennedy-flygplatsen i New York. De äggstinna sköldpaddshonornas mål är stranden som råkar ligga på andra sidan av den stora flygplatsen. Där har de nämligen bestämt sig för att lägga sina ägg.

Eftersom sköldpaddor har för vana att röra sig långsamt, så tar de tid på sig för att passera det stora flygfältet. Sköldpaddor var (och är!) heliga djur för de nordamerikanska indianerna och de röner tydligen fortfarande sådan respekt och vördnad att flygplatsledningen ställer in trafiken medan de små djuren passerar. Så stort tålamod har man dock inte att man låter naturen ha sin gång helt och hållet. Istället hjälper man sköldpaddorna lite på traven genom att samla ihop dem och skjutsa dem till andra sidan flygplatsen, där de sedan kan fortsätta sin mödosamma färd mot den hägrande havsstranden där äggen ska läggas. Men även denna hjälpinsats tar sin tid och många flygavgångar blir rejält försenade.

Bild
(Diamantsköldpaddor i sitt rätta element)

Årets sköldpaddsmigration över J. F. Kennedy International Airport inträffade nu i onsdags, den 29 juni, med början ca 06:45, lokal tid.

Astrologiskt sett representeras sköldpaddor av Månen. Den aktuella arten, diamantsköldpaddan (Malaclemys terrapin), är en vattensköldpadda som lever i bräckt vatten. Även äggläggning sorterar under Månen och kanske i viss mån under Venus (de vandrande sköldpaddorna var ju alla honor, på väg att lägga sina ägg). Djur i allmänhet, och särskilt små djur, representeras av Merkurius, Jungfrun och sjätte huset. Att färdas, röra sig, vandra visas också genom Merkurius och även av Tvillingarna och tredje huset. Flygplan, flygplatser och flygtrafik representeras av Uranus och Vattumannen samt även tredje huset, Tvillingarna och Merkurius, liksom nionde huset och Skytten. Förseningar står som vi kan förstå Saturnus för.

Så nu vet vi vad vi ska titta efter i horoskopet, som ser ut så här:


Bild

Sköldpaddor hindrar flygtrafiken, 29 juni 2011, 06:45 LMT, J. F. Kennedy Airport, New York, USA


Tecknet Oxen kan sägas stå för naturen, naturens gång och de olika djurens överlevnads- och fortplantningsinstinkt. I horoskopet ser vi Jupiter i Oxen i det tionde huset, markerande att det handlar om naturens gång och överlevnad, att naturen (Oxen) så att säga tar ut sin rätt (Jupiter). Jupiter i Oxen kan även stå för stort tålamod! Oxen styr också det elfte huset, där vi återfinner vår flock av vandrande sköldpaddor: Månen i Tvillingarna. Venus i samma tecken betonar att det är äggstinna honor som är på väg mot äggkläckningsplatsen. Mars i Tvillingarna visar här på invasion, inkräktare och trafikfara.

Att det rör sig om flygförseningar blir tydligt av oppositionen mellan Saturnus (förseningar) i Vågen (ett lufttecken) i tredje huset (trafik) och Uranus (flygplan, flygtrafik) i Väduren i nionde huset (resande). Väduren kan här peka på olycksrisk, fara och behov av beslut och handling.

Solen, som styr Ascendenten och även andra huset (vilket korresponderar med Oxens tecken) är var någonstans om inte i moderliga Kräftan (hänsyn, omhändertagande, omsorg) i det Mån-styrda tolfte huset, som här kan stå för hemsökelse (sköldpaddsinvasion), oväntade eller olyckliga omständigheter, begränsning (av flygtrafiken), oro, förlust, (sköldpadds)plåga och även den hänsyn som flygplatsledningen visade de havande mödrarna.

Merkurius – som står för många saker i det här horoskopet: vandring, små djur, flygtrafik – befinner sig i Kräftan i tolfte huset och är helt oaspekterad, så när som på en kvadratur till MC i Väduren (krav på handling, olycksrisk, fara). Merkurius och Månen är i s.k. ömsesidig reception (i varandras tecken), vilket ger en tydlig signatur för det här händelsehoroskopet – vandrande, äggstinna sköldpaddshonor på väg mot äggkläckningsplatsen vid havet (Kräftan).

En sådan tydlig ”signatur” är viktig, tycker jag, i ett horoskop av det här slaget, för att markera att det har verklig giltighet för just den här händelsen. Det handlar inte om att jag som uttolkare har ”specialbegåvningen” att tolka in vad som helst i vilket horoskop som helst. Signaturen utvisar tydligt att det här är de vandrande sköldpaddornas horoskop.

Även Jupiter i Oxen i det tionde huset kan sägas vara en sådan signatur. ”Vi lämnar företräde för Moder Natur”, kommenterade en talesman för Port Authority of New York and New Jersey, som administrerar flygfältet.

En tredje signatur (för flygförseningar) har vi i oppositionen mellan Uranus (flyg) och Saturnus (försening, anpassning till verkligheten).


Nog har vi människor mycket att lära av sköldpaddorna och alla andra djur och växter i vår naturomgivning!


Turtle... Great Mother,
Feed my spirit
Clothe my heart,
That I may serve you too.

(Från den indianska visdomen)

Lämplig musik kan vara "Terrapin Station" med The Greatful Dead: http://www.youtube.com/watch?v=ugRct9pN ... re=related

Kommentera gärna horoskopet eller tolkningen!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron