Aktuellt datum och tid: tis mar 02, 2021 7:48 am

 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Självmordsbombaren i Stockholm
InläggPostat: ons dec 15, 2010 6:53 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Så har då även Sverige och Norden drabbats av de vanvettiga islamistiska självmordsattackerna. Efter en tid på islamistiskt "träningsläger" ansåg sig förövaren tydligen redo att utföra sitt vansinnesdåd bland julhandlande folkmassor i centrala Stockholm.

Men trots att han potentiellt var utrustad för att åstadkomma maximal skada genom en serie kraftiga detonationer mitt i folkvimlet, lyckades han - som väl var - endast elda upp sin egen bil och spränga sig själv till döds.

Hur speglas den här händelsen astrologiskt? Jag har använt tiden 17:02, då polisen larmades, för att ställa horoskopet:


Bild

Det misslyckade självmordsattentatet, 11 december 2010, 17:02, Stockholm


Såväl självmord som bomber och explosioner associeras astrologiskt med planeten Uranus. I tionde huset - offentligheten - ser vi Uranus i konjunktion med Jupiter i Fiskarnas tecken. Neptunus - tionde husets styrare - är i Vattumannens tecken i konjunktion med Kiron och Månen i det nionde huset, som har med religion och främmande länder att göra. Neptunus i Vattumannen - och i konjunktion med Kiron och Månen - i det nionde huset kan åsyfta det slag av religiös fanatism och förvirring som det här handlade om.

Att bombmannen misslyckades så totalt i sitt uppsåt att döda och skada så många människor som möjligt kanske speglas av att Månen, som är på väg att lämna konjunktionen med Kiron och Neptunus, befinner sig i det försvagade läge vi brukar kalla "void of course" eller "på tomgång" innan den når fram till nästa tecken, som i det här fallet är diffusa Fiskarna. Den aspekt den närmast rör sig mot och kommer att möta sedan den inträtt i neptuniska Fiskarna är en trioktil (sesquikvadratur) till begränsande Saturnus i femte huset, som dessutom är i kvadratur till Ascendenten i månstyrda Kräftan.

Förmodligen misslyckades attentatsmannen i halvmörkret med någon förberedelse och utlöste då av misstag en av de bomber han bar runt midjan - till lycka för alla de människor som skulle ha kommit till skada om hela bombbältet hade exploderat!

Solen i Skytten och de många planeterna i Stenbocken i sjätte huset - Mars, Norra månnoden, Pluto och en retrograd Merkurius - speglar väl hela händelsen och att polisen snabbt var på plats för att ta hand om de odetonerade bomberna.

Det vore intressant med flera synpunkter på det här horoskopet och kanske också hur det relaterar till Sveriges horoskop.

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Självmordsbombaren i Stockholm
InläggPostat: ons dec 15, 2010 7:20 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats!

Jag har fortfarande inget astrologiprogram som fungerar och kan därför inte bidra med så mycket. Här kommer emellertid några hastigt nedtecknade observationer:

Om självmord, bomber, och explosioner nu symboliseras av Uranus som du skriver, då finns det väl inte så mycket starkare ”trigger” eller utlösare än transiterande Mars i EXAKT opposition med 1865 –års Sverigehoroskops Uranus (2.33 Kräftan) på Ascendenten! (Dessutom är tr. södra noden i konjunktion med Uranus. Tr. södra noden anses från ett händelseperspektiv vara negativ; kopplad till död och förlust). Ännu en av många indikationer på detta horoskops giltighet, något som fler borde uppmärksamma, kan jag tycka…

En Måne på tom gång i händelsehoroskopet beskriver hans misslyckande, precis som du skriver. Jag har observerat att en sådan Måne är oerhört övertygande i diverse händelser: Inget blir som man har tänkt sig, det ebbar ut….

Publicera gärna självmordbombaren Taimour Abdulwahabs horoskop och se hur tydligt religiös fanatism finns i hans horoskop: Sol-Merkurius-Neptunus trippelkonjunktion i Skytten i kvadratur med Mars i Jungfrun. Transiterande Jupiter i Fiskarna aktiverade dessa kvadraturer och bildade därmed ett tillfälligt t-kors! Han exakta födelsetid är okänd så jag rekommenderar att använda klockan 12 på dagen för: 12 december 1981, Bagdad, Irak. Kanske ett horoskop utan hus (Aries Wheel) åskådliggör planet-tecken placeringarna bäst? Synastriska konjunktioner med Sverige? Någon som känner sig manad?

Kanske du skulle kunna kolla upp solbågar för Sverigehoroskopet? Intressant inlägg, Mats!

Vi hörs!

Med vänlig hälsning,
Anders


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Självmordsbombaren i Stockholm
InläggPostat: ons dec 15, 2010 10:42 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Tack för dina intressanta synpunkter! Jag börjar med att lägga ut ett "dubbelhjul" med attentatförsöket och Sverige 1865:


Bild

Inre hjul: Sverige, representationsreformen 1865, 7 december 1865, 15:30, Stockholm
Yttre hjul: Självmordsattentatet, 11 december 2010, 17:02, StockholmDet var en intressant iakttagelse du gjorde, att attentatförsökets Mars i Stenbocken passerar i exakt opposition till Sveriges Uranus i Kräftan i första huset. Dessutom hamnar Mars tillsammans med Norra månnoden, Pluto och den retrograda Merkurius i Sveriges sjunde hus, även om det inte ser ut så på bilden (dvs en fientlig attack eller ett angrepp). Att Pluto kommer att passera genom Sveriges sjunde hus de närmaste åren kan ju göra en lite fundersam om den framtida utvecklingen, kanske. Särskilt som Sverige 1523 sakta men säkert är på väg mot sin (andra) Pluto-retur. (Den första var i slutet av 1700-talet, på Gustav III:s tid).

Ser man på Sverige 1523, så transiterar Uranus och Jupiter genom det sjunde huset i opposition till Mars i första huset och i kvadratur till Sveriges Sol i det tionde. Attentatförsökets Sol i Skytten genom Sveriges fjärde hus och i opposition till Sveriges Sol gör att det bildas ett "kosmiskt kors" vid tiden för attentatet. Men de här aspekterna är inte lika exakta som den du pekar på mellan tr. Mars och Sverige 1865:s Uranus i första huset.

Så till självmordsbombaren:


Bild

Taimour Abdulwahab, 12 december 1981, 12:00 (okänd tid), Bagdad, Irak


Visst är det väl som du säger att det finns "anlag" för religiös fanatism här. Och Jupiter och Uranus i Fiskarna kan mycket väl ha utlöst och aktiverat eller stegrat de här tendenserna hos honom.

Vi får titta mer på det här längre fram. Hinner tyvärr inte fördjupa mig i det just nu.

Tack återigen för dina synpunkter!

Ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Självmordsbombaren i Stockholm
InläggPostat: tor dec 23, 2010 9:56 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej!

Kan bara instämma med att den tomgångsgående Månen sannolikt är det som har "räddat" situationen. Jag har sett det vid ett tidigare misslyckat dåd av det här slaget, men kommer dessvärre inte ihåg vilket.

Aftonbladet gav tiden då bilen exploderade som 16:50, det kanske inte spelar så stor roll på det stora hela, men lägger vinklarna drygt tre grader längre bak.

Eftersom jag är anhängare av 1523 års horoskop för Sverige, så kopplar jag dådet till trippelkonjunktionen mellan Merkurius, Mars och Pluto - dvs Merkurius som Asc-härskare i 1523 horoskopet symboliserar på det stora hela Sverige, och dess hårt trängda läge tillsammans med våldets och terrorismens planeter... I ungefär samma veva utsattes ju regeringens hemsida av attacker från Wikileakssympatisörer, också det rimligt med tanke på symboliken.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Högvakten överfallen
InläggPostat: lör dec 25, 2010 8:42 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Mark!

Ja, trippelkonjunktionen ser besvärlig ut för Sveriges del. Kanske kan vi urskilja något liknande när det gäller den lite osannolika och underliga händelse - bisarr men ändå allvarlig och skrämmande - som utspelades utanför Stockholms slott natten till julafton (ca 01:45) då två personer med ansiktena dolda bakom tomtemasker attackerade slottets högvakt, som misshandlades, avväpnades och bestals på sitt skarpladdade vapen.

Händelsen speglar på något sätt en slags utsatthet inför okända, oväntade, osannolika och överrumplande attacker. Till skillnad från självmordsbombningen i centrala Stockholm nyligen, lyckades förövarna den här gången med sitt förehavande. I symbolisk mening är det ju en rätt allvarlig sak att den beväpnade kungliga högvakten så lätt blir övermannad av ett par "tomtar" i den tysta och kalla vinternatten!

Frågan är hur händelsen speglas astrologiskt. Horoskopet för överfallet ser ut så här:


Bild

Attack mot högvakten, 24 december 2010, 01:45, Stockholm


En ensam Lejonmåne i tionde huset tycks på ett märkligt och lite uppgivet sätt spegla den ensamme vaktposten på Lejonbacken utanför slottet i den iskalla vinternatten. (Egentligen var han inte helt ensam, där fanns ännu en vaktpost inom synhåll, som kom den angripne till undsättning, dock utan att kunna hejda förövarna). Från Mars (vaktpost, vapen, överfall) går en kvadratur till uppstigande Saturnus på Ascendenten. Kanske speglas den mystiska och något bisarra attacken genom Pluto i konjunktion dels med Solen (det kungliga slottet) dels med Mars (vaktpost, överfall), alla i Saturnus-styrda Stenbocken.

Ascendent-styraren Venus befinner sig samtidigt i Pluto-styrda Skorpionen i en halvkvadratur till Solen. Kanske Venus i Skorpionen i viss mån i det här fallet står för "maskerade attentatsmän". Förövarna dolde sig ju bakom trivsamt vänliga tomtemasker. Jag får känslan av att det hela rör sig om en av dessa underliga händelser, där en brottslig gärning i sin osannolikhet och bisarra framtoning nästan upphöjs till en slags "konstform". Här kanske jag är ute och cyklar i mitt resonemang, men jag får något av en sådan känsla inför den här händelsen - så osannolikt utspelad en iskall vinternatt utanför (även det i sig själv på sätt och vis ganska "osannolika" :) ) kungliga slottet. Ibland antar verkligheten en slags surrealistiskt poetisk ton...

Ha en fin julhelg!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Högvakten överfallen, fortsättning
InläggPostat: mån dec 27, 2010 8:29 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Lite mer har framkommit om händelseförloppet när högvakten övermannades av två "tomtar" natten till julafton. Enligt Expressen (26 dec) lurade "tomtarna" vaktposten genom att spela berusade. Efter diverse provokationer "i fyllan" nyktrade de plötsligt till och gick till angrepp. Vakten fick, enligt egen uppgift, ta emot en 10-15 slag mot bakhuvudet. Han slogs till marken, men lyckades skydda sitt vapen med sin kropp. "När den andra vakten kom till undsättning lyckades de slita åt sig hans vapen", skriver Expressen. Lite oklart vems vapen som avses, men jag tolkar det som att det är den undsättande vaktens vapen som tillgrips. Inte så lite underligt, kan man tycka, att det kan inträffa.

Betraktar vi horoskopet för händelsen (se föregående inlägg) så ser vi att Neptunus och Kiron i Vattumannen i det fjärde huset bildar en halvkvadratur till Mars. Det kanske kan sägas spegla både att gärningsmännen var maskerade (Neptunus) och att de dessutom vilseledde vakten genom att spela berusade (också Neptunus).

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron