Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 2:11 pm

 Sida 1 av 1 [ 8 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Årets ingresser 2010
InläggPostat: tor dec 17, 2009 8:56 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Det kan vara lämplig tid att lägga ut Sveriges olika Sol-ingresshoroskop för nästa år nu inför Stenbocken-ingressen den 21 december, som kan ses som själva upptakten till det kommande året.

Stenbocken-ingressen för Sverige ser i år ut så här:

Bild

Stenbocken-ingressen, 21 december 2009, 18:46:36, Stockholm

Ascendenten i Lejonet visar att landets ledning står i fokus. Det är ju valår med ett ganska avgörande val - ska den borgerliga alliansen fortsätta sitt reformerande av det svenska samhället eller ska den rödgröna oppositionen få möjlighet att bromsa den nuvarande regeringsalliansens framfart?

MC i Väduren och Mars i Lejonet i det första huset antyder att det blir en kamp om vilket politiskt block som ska styra landet. Solen (regeringen) är i konjunktion med Pluto i Stenbocken (transformation/förnyelse av maktstrukturen) och samtidigt i kvadratur till Saturnus i Vågen i det tredje huset.

Hårda aspekter mellan de här tre planeterna kännetecknar sedan alla det kommande valårets Sol-ingresser. Dessutom kommer en nära konjunktion mellan Jupiter och Uranus (stor förändring) med i bilden i de två senare ingresserna (Kräftan och Vågen). Ett laddat år med mycket dramatik, får man en känsla av, tycker jag. Och nog lutar det åt en förändring av regeringsmakten under det kommande året.

Här följer 2010 års Sol-ingresser för Sverige:

Bild

Vädurs-ingressen, 20 mars 2010, 18:32, Stockholm


Bild

Kräftan-ingressen, 21 juni 2010, 13:28:12, Stockholm


Bild

Vågen-ingressen, 23 september 2010, 05:08:49, Stockholm


Kommentera gärna och kom med synpunkter!

Ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Vågen-ingressen
InläggPostat: tor sep 23, 2010 3:33 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Idag har vi höstdagjämningen här och det har blivit dags att ta en förnyad titt på årets Vågen-ingress. Och kanske inser man först nu, med ett ganska förvirrat men ändå facit i hand efter valet, vilket laddat och spännande horoskop den här Vågen-ingressen är!

Regeringsalliansen tappade genom valet sin majoritet och ser nu ut att tvingas regera i minoritetsställning. Vågen-ingressen speglar hela den här situationen och den nya regeringsbildning som väntar i början av oktober.

Så vad kan vi se i det här ingresshoroskopet?


Bild

Vågen-ingressen, 23 september 2010, 05:08:49, Stockholm


Mest iögonfallande är kanske det dominerande T-korset, där Pluto i Stenbocken bildar kvadratur till oppositionen mellan Solen/Saturnus i Vågen och Månen/Jupiter/Uranus i Fiskarna. Vi ser en försvagad och begränsad regering (Solen i konjunktion med Saturnus) med en oberäknelig och varierad opposition (Uranus/Jupiter/Månen i Fiskarna) och med en besvärlig utmaning då det gäller att driva igenom sin politik (kvadraturen till Pluto i Stenbocken). Regeringen är kraftigt hämmad (konjunktionen med Saturnus) och utsatt (hela T-kors situationen). Den glada och självsäkra entusiasmen och energin från förra mandatperioden är borta och ersatt av ett dystert och tungt allvar. Tålamod, försiktighet och uthållighet är vad som nu krävs. Regeringens rörelsefrihet är begränsad och möjligheterna att genomdriva intentionerna är mer låsta. Hänsyn måste nu tas till en opposition som dels består av de rödgröna samarbetspartierna och dels av de nyinvalda Sverigedemokraterna.

Både konjunktionen med Saturnus och kvadraturen till Pluto i det fjärde huset visar på behovet av verklighetsanpassning av det egna programmet. Det kommer med all säkerhet innebära inre slitningar och spänningar hos regeringsalliansen. De glada dagarna är över och verkligheten gör sig påmind.

Betraktar vi MC-styraren som regeringsmakten och IC-styraren som oppositionen, så representeras regeringen av Merkurius i Jungfrun i tolfte huset och oppositionen av Jupiter i Fiskarna i det sjunde huset. Retrograda Jupiter är i nära konjunktion med likaledes retrograda Uranus och dessutom i en applicerande konjunktion med Månen. De nyinvalda Sverigedemokraterna, som ställt allt på ända, representeras då förstås av den omvälvande Uranus. Det oklara parlamentariska läget speglas säkert också av den retrograda Neptunus/Kiron konjunktionen i Vattumannen, liksom av Månen i Fiskarna som applicerar till Jupiter och Uranus.

Det finns ett märkligt mönster mellan Merkurius (enligt det här resonemanget regeringen) och de yttre planeterna jämte Månen i Fiskarna och Vattumannen (oppositionen och det oklara läget). Merkurius bildar quindeciler (165º) - hela fem stycken - med de här två grupperna av planeter, som i sin tur inbördes bildar en semisextil (30º). Det tycks visa på den kommande regeringens och hela den politiska situationens okomfortabla läge. Quindecilaspekter anses spegla någon form av "besatthet" eller tvångsmässighet och en semisextil är inte särskilt komfortabel.

Horoskopets dominerande T-kors tycks framför allt visa på den kraftfulla utmaningen och transformativa processen för alla parter att anpassa sig till verkligheten, bli mer autentiska och överge sina ideologiska luftslott.

Kommentera gärna!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2010
InläggPostat: mån dec 13, 2010 8:41 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej!

Bara en snabb tanke om ingresserna utifrån den senaste tidens händelser i Sverige. Tycker nog att Vågingressen är tydlig såtillvida att 9:e husets härskare bor ihop med Mars och verkar antyda både våld mot invandare (serieskytten i Malmö) och våld av invandrad person mot Sverige (självmordsbombaren i Stockholm).

Eftersom så mycket i år också handlat om förhållandet till invandrare (Sverigedemokraterna) och relationen till främmande makt (spionaffären med USA), så får jag nog säga att åtminstone på den punkten så verkar Stenbocksingressen fungera bättre än Vädursingressen - Uranus i 9:e, härskaren Jupiter konjunkt både Neptunus och Månen på 8:e husspetsen. Det händer betydligt mer kring 9:e huset än i Vädursingressen, där härskaren (Venus) förvisso är i ett Marstecken (Väduren), men där Månen är exalterad på 9:e husspetsen. I Vädursingressen ser 9:e huset helt enkelt inte alls så instabilt ut som man skulle förvänta sig, medan den gör det i Stenbocksingressen.

Så 1-0 till Stenbocken.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2010
InläggPostat: ons dec 15, 2010 9:59 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Mark!

Bra att du har kollat upp de olika ingresserna. Det har ju varit ett "laddat" år på många sätt.

Stenbocksingressen tycks, som du säger, sammanfatta året ganska bra. Det horoskopet hade ju också Asc. i ett fast tecken (Lejonet) medan Vädursingressen hade Asc. i kardinala Vågen. Så kanske ligger det något i att fasta tecken på Asc. ger längre räckvidd åt de här ingresshoroskopen. Man behöver förstås jämföra flera års ingresser för att åtminstone få lite grepp om hur de här horoskopen speglar verkligheten.

Självmordsattentatet i Stockholm nyligen - som ju kunde ha slutat riktigt illa - kan väl skönjas såväl i Stenbocks- som i Vågeningressen. Åtminstone med facit i hand - min favoritposition när det gäller horoskoptolkning :D. I det första fallet har vi Månen/Jupiter/Neptunus/Kiron, alla i Uranus-styrda Vattumannen i det sjunde huset (fientlig attack) och i Vågeningressen har vi Uranus (självmordsbombare) i nära konjunktion med Jupiter och Månen i Fiskarna i det sjunde huset. Som väl var tycks det som om Sverige hade änglavakt vid attentatet.

Jag hoppas snart få ut nästa års ingresshoroskop här på forumet, så att vi kan få en samlad överblick över vad vi har att räkna med under det kommande året.

Ha det bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2010
InläggPostat: tor dec 16, 2010 8:15 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej Mats!

Har precis gjort ett mycket begränsat experiment och tittat på de aktuella ingresserna inför morden på Olof Palme och Anna Lindh.

Kvartalsingressen inför mordet på Olof Palme är ju Stenbocksingressen 1985, som ser illavarslande ut med Merkurius som Asc och MC-härskare (precis som i Sverigehoroskopet för 1523) konjunkt Saturnus och Mars konjunkt Pluto i 2:a i Skorpionen. Skulle vilja ha mer våld kring Merkurius, men är beredd att ändå tillskriva Saturnus tillräcklig illvilja för ändamålet. Närmast föregående Vädursingress (1985) ser jämförelsevis beskedlig ut (åtminstone vad gäller Merkurius, som även här är Asc och MC härskare - konjunkt Venus, fast på 8:e husspetsen). Mars och Pluto gör en opposition, men det är svårt att koppla den direkt till regering/statsminister.

Kräftingressen närmast före mordet på Anna Lindh är riktigt tydlig (i backspegeln). MC-härskaren Venus konjunkt Merkurius (Sverige i allmänhet?) i 7:e oppostion Pluto i 1:a. Närmast föregående Vädursingress har en del anmärkningsvärda positioner, men inget som enligt min mening matchar Stenbocksingressens Jupiter (utrikesminister?) i 10:e huset kvadratur Mars i Skorpionen i 1:a.

Utifrån dessa begränsade exempel (och årets) tycker jag fortfarande att det är fördel Stenbocksingressen för hela året, men ser nog kvartalsingresserna som de tydligaste indikatorerna av alla. I alla fall som en tidig arbetshypotes.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2010
InläggPostat: fre dec 17, 2010 12:26 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Mark!

Intressant "experiment"! Sverige-projektet kan ju ge bra tillfällen att studera de här ingresshoroskopen och kanske kan vi använda det för att testa hypotesen att Stenbocks-ingressen så att säga är "fröet" som övervintrar från tidigare cykel och som sedan spirar (Väduren), blommar (Kräftan) och bär frukt (Vågen). Fröet rymmer ju allting! Så "bör" det ju vara, rent astro-logiskt och kosmo-logiskt, men det vore ju roligt att se ifall det stämmer med verkligheten också :).

För att det ska vara lättare att följa resonemanget lägger jag ut de ingresshoroskop som du nämner här. Först Stenbocks-ingressen 1985, före mordet på Olof Palme, som inträffade 28 februari 1986, 23:21, i Stockholm (se http://www.starsandherbs.se/pst/palmemordet.htm).


Bild

Stenbocken-ingressen, 21 december 1985, 23:07:40, Stockholm


Vi ser, som du skriver, att Asc/MC-styraren Merkurius är i en begränsande konjunktion med Saturnus i Skytten, där vi också har Uranus och Venus i konjunktion vid IC. Solen i fjärde huset är i konjunktion med Neptunus i Stenbocken och Mars/Pluto/Södra månnoden bildar, som du påpekar, en konjunktion i Skorpionen i opposition till Norra månnoden och Månen i åttonde huset med marsstyrda Väduren på husspetsen.


Så har vi Kräft-ingressen före mordet på Anna Lindh, som inträffade 10 september 2003, 16:13, i Stockholm.


Bild

Kräftan-ingressen, 21 juni 2003, 21:10:28, Stockholm


Men här får jag inte fram samma horoskop som du refererar till! Du nämner "MC-härskaren Venus", men jag får MC i Skorpionen. Så vitt jag kan se har jag det rätta horoskopet (Solen är i alla fall 00ºKräftan00´ :)).

MC-härskaren Pluto är då i konjunktion med Ascendenten i Skytten i opposition till Merkurius/Venus i Tvillingarna i sjätte huset. Solen är i sjunde huset i konjunktion med Saturnus. Och Jupiter i Lejonet - som kan sägas representera landets utrikesminister - är i åttonde huset i opposition till Neptunus i Vattumannen i andra huset. Dessutom bildar Mars i konjunktion med Uranus i Fiskarna quindecilaspekter ("tvångsmässighet, besatthet") till Jupiter. Ett nog så illavarslande horoskop det också, kan man tycka.


Stenbocks-ingressen före Anna Lindh-mordet ser ut så här:


Bild

Stenbocken-ingressen, 22 december 2002, 03:14:22, Stockholm


Här ser vi det du nämner, Jupiter i Lejonet i tionde huset - utrikesministern - i kvadratur till Mars (och Venus) i Skorpionen i första huset. MC-styraren Solen rör sig här mot en konjunktion med Kiron och har i övrigt en serie besvärliga aspekter att brottas med (halvkvadratur Venus/Mars, trioktil Jupiter, opposition Saturnus). Asc-styraren Venus bildar konjunktion med Mars i Skorpionen (våld mot kvinna?).

* * *

Vi har ju faktiskt utmärkta möjligheter att studera ingresshoroskop i anslutning till en mängd händelser inom ramen för Sverige-projektet! En rolig iakttagelse tyckte jag var Stenbocks-ingressen 1808, före avsättandet och landsförvisningen av kung Gustav IV Adolf - horoskopet visar på ett verkligt lågvattenmärke för den svenske kungens position:


Bild

Stenbocken-ingressen, 22 december 1808, 00:02:03 LMT, Stockholm


Ha det bra i vintermörkret!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2010
InläggPostat: tor dec 23, 2010 9:18 pm 

Blev medlem: lör okt 03, 2009 10:18 pm
Inlägg: 21
Ort: Malmö
Hej Mats!

Jo, du har helt rätt, jag gjorde ett slarvfel och ställde Kräftingressen närmast före mordet på Anna Lindh med GMT som tid, därav de skilda horoskopen.

Man får i gengäld med rätt horoskop Pluto på Asc oppostion Merkurius (som om 1523 års horoskop gäller skulle kunna fungera som signifikator för både landet Sverige och Sveriges regering). Mars som MC-härskare konjunkt Uranus antyder dessutom plötsliga våldsdåd, så helt fel är det ju inte.

Det finns dessutom en liten detalj som kan vara en slump, men som inte behöver vara det. Kräftingressen närmast före mordet på Anna Lindh har MC-härskaren i 2:a huset - och hon knivhöggs ju i en butik. MC-härskaren för Stenbocksingressen närmast före mordet på Olof Palme har MC-härskaren i 3:e huset - och han sköts ju i sin närmiljö på väg hem från en biograf. Det är åtminstone lite kittlande.

Annars funderar jag lite på hur mycket det är klokt att läsa in i ingresshoroskopen, eftersom de bara är en omständighet bland många. Stenbocksingressen närmast före Gustav IV Adolfs avsättande och landsförvisning är ett utmärkt exempel. Enligt William Lilly är det Solen och 10:e huset som nästan uteslutande står som symboler för en kung. I det aktuella horoskopet är både Solen och MC-härskaren (Månen), på väg att ingå kvadraturer med olycksbringarna, Mars respektive Saturnus.

Att det inte blir något lyckat år för kungen skulle jag nog betrakta som bortom allt tvivel. Men att det skulle komma att röra sig om landsförvisning tycker jag är svårare att se. Ingresshoroskopet måste på något vis arbeta tillsammans med Gustav IV Adolfs natala horoskop, och också Sveriges. Men Stenbocksingressen är trots allt förbluffande exakt med tanke på att 1:a huset står som symbol för själva landet, och här innehåller Mars i exil - dvs ett år som präglas av kriget, men utifrån en riktigt svag position - och med tanke på kvadraturen till Solen så påverkar det naturligtvis kungens position.

Lilly förespråkade för övrigt Vädursingressen för att se hur det närmaste året skulle bli. Men lustigt nog fungerar Stenbocksingressen bättre för en händelse som han hade stort intresse av, så puritan han var. Har kollat olika ingresser runt Charles I:s nederlag i inbördeskriget och halshuggning (i januari 1649). Stenbocksingressen 1647, ställd för London, LMT, är i själva verket katastrofal för kungen, med både Saturnus och Pluto i 10:e huset, den senare oppostion bland annat MC-härskaren Venus. Nu hade ju inte Lilly tillgång till Pluto, så han må väl vara förlåten, även om Solen konjunkt Södra Månnoden inte heller ser så uppmuntrande ut för rojalisterna.

Kungen miste förvisso huvudet i januari 1649, men det sista slaget i inbördeskriget utkämpades 1648 och faller således inom året som börjar med Stenbocksingressen 1647. Det är så att säga förlusten av konflikten och makten som verkar vara det centrala, inte förlusten av huvudet. En detalj i sammanhanget är f.ö. Jupiter i Jungfrun i 1:a huset - visserligen i exil, men kan ändå tolkas som ett lyckosamt år för puritanerna.

Tyckte det var roligt att ta med som parallell. Och måste säga att Stenbocksingressen verkligen blir allt mer intressant, som tur är, för jag håller med dig om att det känns mer symboliskt riktigt att använda den som startpunkt för året.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2010
InläggPostat: sön dec 26, 2010 5:57 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Mark!

Tack för dina synpunkter. Ja, man kan undra hur mycket eller vad som man kan läsa in i ingresshoroskopen. Det handlar ju om Solens inträde i de kardinala tecknen under årets gång, så ingresserna bör väl spegla saker som sätts igång under året.

I Gustav IV Adolfs fall, som du nämner, så visar ju den föregående Stenbocksingressen på ett svårt, för att inte säga katastrofalt, år för den svenske kungen. Det var ju också det misslyckade kriget - Mars i exil i första huset, som du påpekar - som i första hand igångsatte upproret mot kungen - i ingresshoroskopet speglat genom Mars kvadratur till Solen. Aktiva, igångsättande (kardinala) energier ledde till kungens gripande och avsättning. Landsförvisningen av kungen - och den ännu helt unge tronföljaren - föjde sedan som en naturlig fortsättning på avsättandet. I varje fall är det som du säger, att landsförvisningen inte syns direkt i (den kardinala) Stenbocksingressen.

Kanske det var något liknande i det engelska exemplet du hänvisar till - att kungens huvud rullade först senare som en följd av att han förlorade sin kungamakt.

Mer om avsättningen av Gustav IV Adolf:
http://www.starsandherbs.se/pst/sverige1809.htm
http://www.starsandherbs.se/pst/gustavivadolf.htm


Det kunde kanske också vara intressant att jämföra Stenbocksingressen med ett nyårshoroskop för landet, dvs. ett horoskop för det kommande året utifrån vår kalender. Har du någon erfarenhet av eller uppfattning om sådana "nyårshoroskop"? Där blir ju husen desamma från år till år eftersom klockslaget och årstiden är samma (1 januari, 00:00). Men vad man kan kolla är ju t.ex. placeringar och aspekter för Saturnus (svårigheter) och Jupiter (framgångar) och på så vis kanske få en viss uppfattning om det kommande året.

Allt gott!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 8 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron