Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 3:24 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Öresundsbron
InläggPostat: fre jun 18, 2010 8:38 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Den 1 juli i år är det tio år sedan Öresundsbron öppnades för trafik. Bron har figurerat en del i nyhetsflödet den senaste tiden. Dels för den stora mängd narkotika som förs in i landet via bron och dels för att det faktiskt visat sig att miljön och vattnet i Öresund har påverkats till det bättre sedan bron tillkom.

Inför tioårsjubileet kan det kanske vara lämpligt att kolla in lite kring brons horoskop. Det finns flera tidpunkter att välja mellan men jag har valt tiden då bron öppnades för reguljär biltrafik, klockan 23:00 lördagen den 1 juli år 2000.


Bild

Öresundsbron öppnas för fordonstrafik, 1 juli 2000, 23:00, Malmö

Aspekter:

Bild


Horoskopet har Ascendenten i Vattumannen i konjunktion med Neptunus. Det ger associationer till förändring, företagsamhet, idéer och visioner (Vattumannen) liksom till gränslöshet (Neptunus). Allt det här var sådant som kom att förknippas med öppnandet av den nya bron över Öresund.

Ascendent-styraren Uranus befinner sig i det första huset - oaspekterad. Uranus ger många associationer som hör ihop med den nya broförbindelsen: bil-, buss- och tågtrafik, gränsområde, ingenjörskonst, uppfinningar, motorvägar, resor, samverkan, rörelsefrihet.

Den sabianska symbolen för Ascendentens gradtal (sjunde graden i Vattumannen) är: "Ett barn ses födas ur ett ägg". Något nytt föds ur det nya globala samhällets behov, människan har växt ur sitt förgångna, det nya tar form.

Broar visas i den astrologiska symboliken genom tredje huset, Pluto, Saturnus och Neptunus (enligt R.E. Bills: The Rulership Book). Det är intressant och belysande att se hur alla de här faktorerna har en framträdande roll i horoskopet. Pluto är i nära konjunktion med MC i Skytten (dessutom är den i konjunktion med Kiron, som ju också representerar broar och "sammankopplingar"). Neptunus är, som vi redan noterat, i nära konjunktion med Ascendenten och Saturnus är i stabila Oxen i det tredje huset i konjunktion med Jupiter i Tvillingarna, vilket kan översättas med "internationell bro och trafikförbindelse".

Saturnus i tredje huset kan ju också ses som traditionell Ascendent-styrare, vilket då ger en betoning på brons konstruktion och stabilitet.

Venus, som styr det tredje huset (trafik, kommunikation, broförbindelse), befinner sig i det sjätte huset i Kräftan i konjunktion med Merkurius (kommunikation, trafik, kommers), Solen, Månen och Mars, alla i Kräftan. Det här kan sägas stå för nyöppnad trafikförbindelse över vatten (Kräftan). Nymånen visar på att något nytt framträder och tas i bruk.

Den starka betoningen på Kräftans tecken bör också ha att göra med nationella känslor. Skåne och Danmark har ju tidigare hört ihop och varit delar av samma nation. Säkert rördes månget hjärta av den nya fasta förbindelsen som åter knöt samman de båda sidorna av Öresund!

Man kan undra och fundera över vad det innebär att såväl Merkurius, Neptunus som Uranus är retrograda. Någon idé?

Komplettera eller kommentera gärna tolkningen!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron