Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 1:44 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Per Oscarsson
InläggPostat: fre jan 14, 2011 12:36 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Tragiskt nog förolyckades den välkände skådespelaren Per Oscarsson och hans hustru, Kia Östling, när deras hus brann ner till grunden natten till nyårsafton. Per Oscarsson beskrivs som sin generations störste skådespelare. Under sin långa karriär lyckades han med konststycket att både vara oförutsägbart provocerande och folkkär. Både som människa och skådespelare gick han sin egen väg. Vänner och kollegor beskriver honom som djupt originell, färgstark, vacker och säregen, ödmjuk, vänlig, modig, humoristisk, intensiv och egensinnig.

I en intervju i samband med inspelningen av Julkalendern 2001 beskrev han själv sin rollfigur med orden: "Det är en tjuvgubbe. Självständig och hemmafilosof, kan man säga." Och nog stämmer väl den beskrivningen in rätt bra på honom själv också.

Tyvärr har jag ingen födelsetid för Per Oscarsson, så horoskopet får ställas för klockan 12:00. Planeternas fördelning i tecknen ser ut så här:


Bild

Per Oscarsson, 28 januari 1927, 12:00 (okänd tid), Stockholm


Dominerande tecken är Vattumannen och Skytten och redan det beskriver den store skådespelaren och människan mycket väl: okonventionell, vänlig, oförutsägbar, originell, rebellisk (Vattumannen) och äventyrlig, självständig och rastlös (Skytten). Av elementen dominerar luft och eld - tänkaren och idealisten.

Månen och Saturnus i Skytten bildar sextiler till Solen och Merkurius i Vattumannen. På något sätt leder det tanken till sådana saker som Oscarssons berömda fotvandring till Paris mitt i framgången med Hamlet på Göteborgs stadsteater och till hans period som medlem i Jehovas vittnen på 50-talet - den intensive och okonventionelle sökaren, idealisten, äventyraren och rebellen.

Med åren blev Per Oscarsson alltmer folkkär och populär, framför allt genom roller i filmer och serier som Änglagård, Fasadklättraren, Polisen i Strömstad, Herr von Hancken och Kan du vissla Johanna. I horoskopet speglas populariteten genom Venus i Vattumannen i konjunktion med Jupiter i Fiskarna. Det visar också på hans generösa, vänliga och skojfriska sida.

Teater och film representeras i astrologin av planeten Neptunus och Fiskarnas tecken. Per Oscarsson hade som sig bör Neptunus i Lejonet. Oppositionen till Venus i Vattumannen och trigonen till Kiron i Väduren antyder något av den speciella känslighet och "nerv" som var karakteristisk för honom. Jupiter och Uranus i Fiskarna förstärker bilden av den framgångsrike och populäre (Jupiter) men också oförutsägbare och rebelliske (Uranus) skådespelaren. Uranus oaspekterad (så när som på en quincunx till Neptunus) levde sitt eget liv hos denne överraskningarnas man - enligt egen uppgift visste han inte ens själv i förväg hur långt han skulle gå i sin chockerande avklädning i Hylands hörna den där berömda kvällen annandag jul 1966...

Vid sin död hade han sin Uranusretur och dessutom Neptunusopposition. Pluto var i konjunktion/opposition till hans båda Månnoder.

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron