Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 2:37 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Påskuppropet
InläggPostat: tor apr 28, 2011 11:35 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

En landsomfattande manifestation mot utförsäkringarna enligt de nya sjukförsäkringsreglerna ägde rum på annandag påsk (25 april). Bakom manifestationen stod bl.a. Sveriges Kristna Råd och Svenska kyrkans biskopar.

Det man vänder sig emot är de orimliga konsekvenserna av de nya reglerna i sjukförsäkringen, att svårt sjuka människor inte blir rätt bedömda av Försäkringskassan utan tvingas ut och söka arbeten som de på grund av sin sjukdom omöjligen kan klara av. Det krävs en humanare och medmänskligare "arbetslinje" än den som den nuvarande regeringen förespråkar.

På ett 30-tal orter arrangerades protesttåg mot orättvisorna och orimligheterna. I Stockholm samlades ett tusental deltagare vid Medborgarplatsen och ute i landet samlades hundratals protesterande på var och en av de olika platserna. Här i Karlstad där jag bor deltog kanske upp till 600 personer först i ett tyst protesttåg och sedan vid själva uppropet. Tiden var på de flesta platser utsatt till 14:00 och så här ser horoskopet ut för uppropet ställt för Stockholm:


Bild

Påskuppropet mot sjukförsäkringssystemet, 25 april 2011, 14:00, Stockholm


Merkurius ("upprop"), i konjunktion med Mars och Venus i Väduren i det åttonde huset (försäkringar) styr Ascendenten , dvs. själva manifestationen. Att Solen lyser i Oxen i det nionde huset (religion), där också Jupiter befinner sig i Väduren, speglar att uppropet var ett kyrkligt initiativ, vilket också antyds av Neptunus i Fiskarna i det sjätte huset (arbete, hälsa). Neptunus, på Fiskarnas första grad i konjunktion med Kiron beskriver medkänsla (Neptunus, Fiskarna, Kiron) med de sjuka (sjätte huset) som tvingas ut i arbete (också sjätte huset) trots sin sjukdom. Solen styr MC i Oxen och därmed också manifestationens syfte och mål att kräva trygghet för de sjuka.

De många planeterna i Väduren i åttonde huset står i opposition till Saturnus i Vågen i det andra huset (ekonomi, pengar, resurser). Oppositionen bildar ett T-kors med den retrograda Pluto i Stenbocken. Det handlade om krav på en förändring av sjukförsäkringssystemet. Uranus i Väduren i det åttonde huset speglar protesterna mot försäkringsreglerna och säkert också det faktum att hela uppropet till stor del organiserats via Internet och Facebook (Uranus). Månen på sjätte husspetsen är i Uranus-styrda Vattumannen (solidariteten med de utsatta).

Här är en länk till Helle Kleins kraftfulla och tänkvärda tal vid uppropet på Medborgarplatsen i Stockholm: http://www.youtube.com/watch?v=UZmDMozWGaQ

Ha gärna synpunkter på horoskopet!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron