Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 2:10 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Kiri Te Kanawa
InläggPostat: sön mar 04, 2012 11:51 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till en ny Veckans profil!

Den nyzeeländska operasångerskan Kiri Te Kanawa är född den 6 mars 1944 i Gisborne på norra Nya Zeeland. Hon har haft en framgångsrik karriär på operascenen sedan slutet av 1960-talet. Med sin vackra röst kom hon att bli en av de främsta sopransångerskorna i världen.

Hon föddes som Claire Mary Teresa Rawstron med blandad europeisk och maorisk härkomst. Som barn blev hon adopterad av Thomas och Nell Te Kanawa. Efter skolan tog hon sånglektioner. Sedan hon vunnit en sångtävling fick hon ett stipendium för fortsatta musikstudier i London. Kiri Te Kanawa visade sig ha en enastående förmåga att trollbinda åhörarna med sin vackra stämma. Snart porträtterade hon prinsessor och hertiginnor på all världens operascener – Paris, Milano, Sydney, Salzburg och Wien.

Bild


1981 sågs och hördes hon av uppskattningsvis 600 miljoner TV-tittare då hon sjöng på prins Charles och Lady Dianas bröllop. Några år senare hade hon rollen som Maria i operaversionen av Leonard Bernsteins musikal West Side Story. Annars har Kiri Te Kanawa särskilt kommit att förknippas med verk av Mozart, Strauss, Verdi, Händel och Puccini.

På Nya Zeeland har hon instiftat The Kiri Te Kanawa Foundation med syftet att hjälpa och stödja unga musiktalanger i deras utbildning. Också i England och Italien är hon engagerad i att hjälpa fram operaartister.

1997 skilde hon sig från sin make, Desmond Park, efter trettio års äktenskap. Paret hade två adoptivbarn.

Kiri Te Kanawas horoskop ser ut så här:


Bild

Kiri Te Kanawa, 6 mars 1944, 14:00, Gisborne, Nya Zeeland

(Källa: Astro DataBank)


De mest framträdande tecknen är Tvillingarna (med Ascendenten, Mars, Saturnus och Uranus), Fiskarna (med Solen, Merkurius, MC) och Lejonet (med Månen, Södra Månnoden, Jupiter och Pluto). Vi får bilden av en kommunikativ (Tvillingarna), känslig, artistisk och musikalisk (Fiskarna) person som älskar att stå på en scen (Lejonet). Luft- och eldelementen överväger. Markerade hus är andra, åttonde, nionde och tolfte. Hemisfärerna är balanserade men den första och tredje kvadranten dominerar – en självständig person som också vill vara med i det offentliga livet och spela en roll i samhället. Månen är i växande fas, speglande en resursstark och målorienterad person.

Med Ascendenten i Tvillingarna är Kiri Te Kanawa nyfiken, läraktig, kommunikativ och sällskaplig. Ascendenthärskaren Merkurius i känsliga och artistiska Fiskarna styr också det tredje huset för kommunikation där vi har en Venus-disponerad Neptunus – artistens planet framför alla andra. Venus i Vattumannen bildar en trigon till Mars och Saturnus på Ascendenten.

Bilden av scenartisten och operaprimadonnan framträder tydligt när vi ser de många planeterna i Lejonet. Månen i konjunktion med Pluto visar på operasångerskans intensitet och känsla för dramatik. Norra månnoden utpekar att detta är hennes levnadsväg. Jupiter speglar framgången och den stora begåvningen, något som förstärks av att den bildar sextil med Mars och Saturnus på Ascendenten. Månen och Norra månnoden bildar i sin tur en sextil med Venus-disponerade Neptunus i Vågen. Dessutom ingår Månens nodaxel i en lyckosam drakformation som inkluderar Neptunus i Vågen i tredje huset och Uranus i Tvillingarna i det tolfte huset. Lejon-Pluto styr via Skorpionen (intensitet, drama) det femte huset för kreativitet och självuttryck.

Det är alltså flera faktorer som tillsammans speglar Kiri Te Kanawa som sångartist. Till de som redan nämnts får vi inte glömma att foga Solen i Fiskarna i det nionde huset, som disponerar alla planeterna i det andra huset för tillgångar, talanger och begåvning och som också formar en utmanande kvadratur med Mars och Saturnus på Ascendenten. Konjunktionen mellan de båda senare planeterna visar på god självdisciplin, ambition och målinriktning.

Var hittar vi Pars Fortunae - ”Lyckopunkten” - om inte i Skorpionen på den femte husspetsen. Kiri Te Kanawas lycka och självförverkligande är utan tvekan förbundna med den intensitet och det uttryck för dramatik (Skorpionen) som hennes rolltolkningar på operascenen innebär (femte huset).

Kommentera gärna horoskopet!


http://www.youtube.com/watch?v=64DM6U5Z ... re=related (In Paradisum)

http://www.youtube.com/watch?v=y4bbQ6Lh ... C9DB5E500F (intervju)

http://www.youtube.com/watch?v=tMKGhaZc ... re=related (May It Be)


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron