Aktuellt datum och tid: ons jan 27, 2021 2:43 am

 Sida 1 av 1 [ 4 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Jordbävning, tsunami och explosion i kärnkraftverk
InläggPostat: sön mar 13, 2011 1:03 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej alla!

En mycket kraftig jordbävning i havet utanför Japan, en väldig tsunami som orsakade stor förödelse längs den japanska kusten och en hotfull explosion i ett kärnkraftverk - Uranus övergång från rörliga vattentecknet Fiskarna till kardinala eldtecknet Väduren blev verkligen dramatisk och katastrofal!

Horoskopet för jordbävningen visar Månen i tionde huset i kvadratur till Neptunus och Kiron i sjunde huset. Åttonde huset är i Fiskarna med Mars, Solen och Uranus, alla i detta vattentecken. Där är också Merkurius i Väduren i konjunktion med Jupiter. Uranus är i slutet av den sista graden i Fiskarna just på väg att ta klivet in i Väduren!


Bild

Jordbävning utanför Japan, 11 mars 2011, 14:46 JST, utanför Honshu, Japan, 38N19 142E22


Uranus representerar såväl jordbävningar som flodvågor och kärnkraftsanläggningar. Fiskarna är naturligtvis havet. Neptunus, havets härskare, är på sista graden i Vattumannen i sjunde huset - i ömsesidig reception med Uranus i Fiskarna! Väduren är aktivitet och olyckor. När explosionen inträffade i kärnkraftverket vid Fukushima hade Uranus just gått in i Väduren. Kärnkraft, strålning och explosion är alla Uranus och Väduren är aktivitet.

Uranus bildar i horoskopet en quindecil-aspekt till Saturnus i Vågen i tredje huset. Samtidigt formar Månen och Neptunus (i konjunktion med Kiron) i kvadratur med varandra en s.k. Torshammare i förhållande till Saturnus. Ett enormt tryck på Saturnus speglar hur den våldsamma jordbävningen och flodvågen med stor kraft kom att ödelägga delar av den japanska kusten.

Vilken början på Uranus inträde i Väduren! Man kan undra vad som ska följa i andra delar av världen med de här energierna verksamma.

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Jordbävning, tsunami och explosion i kärnkraftverk
InläggPostat: mån apr 11, 2011 12:24 pm 

Blev medlem: mån apr 11, 2011 11:46 am
Inlägg: 5
Intressant med just Uranus så nära vädurspunkten. Jordbävningar och större turbulens runt jorden har ju förekommit när både jupiter och uranus passerar första graden i zodiaken. periodvis händer det alltså vart 84:e år.

Som en fingervisning på det pågående temat kommer nog från pluto när det gäller samhällsstrukturer bland annat. nu är pluto i stenbocken och signifikant är att människor vill ha yttrandefrihet. stenbocken med en av de grymmaste innebörden yttrar sig just genom maktmissbruk och överdriven våld till följd av rädsla för förändringar.
Pluto i det här fallet från femte huset har nog inte mera uppmaning än att människor ska tro på att hjälpa varandra för en bättre framtid (mkt turbulent position för pluto i interpersonella relationer).

Det som är ytterst slående är att man leker med naturkrafterna utan att kunna kontrollera dom. Okunskap och girighet. la volasfera symbolen för solen (styr asc i lejonet) är "en man sitter i en båt eller en flotte, utan åror, mitt i havet. Samtidigt har en stor våg kastat en fisk på stranden som drar till sig fåglar". Det symboliska är en sak och verklighetan en annan. Det var därför otroligt slående när tv visade bilder på en 60 årig japan som spolades bort ut till havs och han hade samlat ihop en flotte av bråte, helt lämnad åt havets makt. Utgången från denna symbolik kan inte bli annat än medlidande för de utsatta (sabian: "ett barn tittar på en kines ta hand om ett vitt lamm") bara nu inte lammet är ett offerlamm redo för slakt. hårda förhandlingar kommer det att bli om vem som ska betala för kalaset och hjälpen. till och med araberna måste betala med sin olja till de som hjälper. inte mycket är gratis här i världen på den nivån ännu. stor prövning i alla fall för mänskligheten.

Gör vi en geokarta baserat på epicentrum ser vi genast vilka som gynnas av katastrofen (katastroferna). utomordentligt gynsamma ekonomiska linjer över östra kina. nu är det ju fakta att kinabörsen steg mycket kraftigt vad gäller först och främst livsmedel. Baksidan på detta slår mot den kinesiska landsbygden och mot tibet i allra högsta grad (pluto opposition - linje över just tibet). det här kommer vi nog att få se inom ett par år. Frihet och mat åt alla - ja, till vilken kostnad då? dalai lama har nog inte så mycket att säga till om när folk blir tillräckligt arga: "ge oss frihet eller ge oss död!"

summering: lärdomen är gissningsvis att inte sätta sig över naturen. den vinner till slut. det positiva med dessa händelser är att medlidande vaknar hos människan. det handlar inte om egennytta något mer utan insikt om att vi alla sitter i samma båt ute till havs utan åror. respekt mot naturen.

Hela aspektmönstret i sig ser ut som symbolen för frimurarna dvs en passare. här hamnar saturnus i verkställande position som själva arkitekten håller i med sina fingrar. typiskt för saturnus att demonstrera sin kraft genom det här sättet! allt som inte håller raseras: "gör om, gör bättre, lär dig någonting!".

Solens aktivitet under detta år kan inte underskattas. solen har väldigt mycket aktivitet och utbrott just under denna vår (hela året). solen lär också ha fått ett stort utbrott ca 8 minuter innan haitijordbävningen. där fanns intressanta kopplingar till månens noder också.

Vad gäller japan 2011 så hamnar solen i mitten av:
måne-pluto
merkurius-mars
mars-uranus
mars-vädurspunkten
jupiter-neptunus
jupiter-chiron

Dessutom gör saturnus en oppositionsaspekt till sol-MC medelpunkt. Helt otoligt för att vara sant!

Händelsen kommer att bli ett klassiskt skolexempel inom astrologi. allt är mycket symmetriskt och verkningsfullt.

Med andra ord en energikoncentration med astromiska mått. Bara det att solen inte gör desto fler direkta aspekter betyder det inte att den inte skulle ha haft inflytande i händelserna. solen är ju ett stort atomkraftverk i sig och källan till aktivitet i solsystemet.

Janne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Jordbävning, tsunami och explosion i kärnkraftverk
InläggPostat: tis apr 12, 2011 12:38 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Janne och mycket välkommen till astrologiforumet!

Tack för dina många intressanta synpunkter! Ja, det är väldigt laddade planetpositioner och aspekter det här året. Pluto i Stenbocken handlar förstås om ett reningsbad för gamla maktstrukturer och, som du skriver, om maktmissbruk, våld och rädsla hos de styrande när förtryckta människor kräver frihet och drägliga levnadsförhållanden. Med Uranus i början av Väduren och på väg mot en kvadratur till Pluto i Stenbocken kan man undra vilka vändningar det hela ska ta.

Intressant också det du säger om detta att sätta sig över naturen. Det är ju något som kännetecknar hela den moderna civilisationen och hela vår livsstil. Förr eller senare måste det leda till kollision med verkligheten.

Eftersom du intresserar dig för mundan astrologi kanske du också hittar en del av intresse under forumrubriken "Sverige i tiden - ett astrologiprojekt" en bit ner på forummenyn.

Ha det så bra!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Jordbävning, tsunami och explosion i kärnkraftverk
InläggPostat: tis apr 12, 2011 9:10 pm 

Blev medlem: mån apr 11, 2011 11:46 am
Inlägg: 5
Tack själv! Trodde inte det fanns ett sådant här forum på svenska. Skönt att få byta idéer med andra astrologer. Har själv studerat ämnet sedan yngre tonåren (20 års tid).

apropå människan som sätter sig över naturen i sin fullkomlighet får en smärtsam påminnelse från sista graden på zodiaken dvs evolutionen är klar, ansikten är evigt huggna i sten. uranus stör den här föreställningen och varför inte då i Japan (typiskt stenbockigt) som egentligen har hunnit längst med teknik och inte minst förberedelser mot just jordbävningar och tsunamis. människan är inte herre över naturen/evolutionen ännu...

Janne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 4 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron