Aktuellt datum och tid: mån apr 12, 2021 11:14 pm

 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Bombdåd och massaker i Norge
InläggPostat: tis aug 02, 2011 7:53 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Bombdådet i centrala Oslo och den efterföljande massakern på Utöja den 22 juli måste betecknas som den mest tragiska och traumatiska händelsen i Skandinavien sedan andra världskriget. Bomben, som riktades mot regeringsbyggnaderna i centrala Oslo, uppges ha innehållit 950 kg sprängämnen. Resultatet var förödande. Regeringskvarteren liknade en krigsskådeplats sedan bomben detonerat. Åtta människor miste livet, flera skadades. Det kunde ha blivit många fler om det inte varit semestertid.

I det efterföljande attentatet, riktat mot regerande Arbeiderpartiets ungdomsläger på Utöja utanför Oslo, uppvisade den ensamme gärningsmannen en skrämmande blandning av iskyla och galenskap, när han systematiskt gick runt på ön med sitt automatvapen och sköt ihjäl ett stort antal värnlösa ungdomar.

Hur ser då horoskopet ut för en sådan här vansinnig handling? Jag har valt tiden 15:26, då bomben detonerade, och låter det horoskopet gälla för de båda tvillingdåden, som ju hörde ihop.


Bild

Bombdåd i Oslo, 22 juli 2011, 15:26, Oslo, Norge


Handlingen kan betecknas som ett politiskt attentat eller en politisk terrorhandling – ett bombdåd plus en storskalig massaker – riktade mot landets regering och statsminister och mot regeringspartiets ungdomsrekrytering. Motivet var att markera missnöje med regeringens invandringspolitik och samtidigt ”marknadsföra” ett islamfientligt ”manifest”.

Horoskopet för händelsen har Ascendenten i Skorpionen, som styrs av Pluto i Stenbocken i det andra huset. Det antyder omstörtande värderingar och resurser att genomföra det dödliga attentatet. Från Pluto utgår en kvadratur till Uranus i Väduren (bombdåd) och dessutom en quindecil (besatthet) till Mars i Tvillingarna i åttonde huset (den dödliga massakern på ungdomarna).

Mars (attentat, våld, massaker) disponerar Uranus och Månen i Väduren i det femte huset. Månen – som kan sägas utvisa händelsens gång – rör sig från en sextil med Mars till en kvadratur med Venus i Kräftan i det nionde huset. Från Pluto utgår en quindecil även till Venus.

Det betonade nionde huset i Kräftan där också Solen är tycks spegla regeringens politik i invandrarfrågor (nionde huset), idén om det ”mångkulturella samhället” som gärningsmannen så hatiskt vände sig emot.

Solen i Kräftan – som också kan stå för nationalism – disponerar Merkurius i Lejonet, som är i konjunktion med MC i Jungfrun och i opposition till Neptunus i Fiskarna i konjunktion med IC. Detta tycks spegla storhetsvansinne (Merkurius i Lejonet), förvirrade, oklara och galna tankar, fantasier, illusioner och drömmar (Merkurius i opposition till Neptunus i Fiskarna) som får ett offentligt uttryck (Merkurius konjunktion MC) genom den tragiska händelsen. Merkurius i Lejonet speglar också gärningsmannens galna och makabra ”manifest” som offentliggjordes i samband med attentatet.

Också planeterna i de åttonde och andra husen visar på spridningen av de egna värderingarna (Norra månnoden i Skytten i andra huset) genom ett manifest (Södra månnoden i Tvillingarna i åttonde huset) i kombination med dödligt våld (Mars i Tvillingarna i åttonde huset). Mars i Tvillingarna antyder det dubbla attentatet eller tvillingdåden.

Vi har ett horoskop för Norge (7 juni 1905, 11:00, Oslo) och det kan vara intressant att se hur transiterna vid bombdådet förhåller sig till det horoskopet.


Bild

Inre cirkel: Norge, 7 juni 1905, 11:00, Oslo
Yttre cirkel: Bombdådet, 22 juli 2011, 15:26, OsloVi ser hur transiterande Mars är i exakt konjunktion med Pluto i Norges tionde hus. Händelsens Ascendent ligger exakt på Norges Mars i Skorpionen i det tredje huset. Samtidigt transiterar Månen och Uranus, båda i Mars-tecknet Väduren, genom Norges åttonde hus för död, som är i Fiskarna. Transiterande Uranus i Väduren bildar kvadratur till Norges Uranus i Stenbocken i det fjärde huset, som samtidigt transiteras av Pluto i Stenbocken och Norra månnoden i Skytten. Transiterande Pluto är i opposition till Norges Neptunus i Kräftan i tionde huset.

Terrorhandlingens Neptunus/Kiron i Fiskarna transiterar i konjunktion med Norges Saturnus och Södra månnod nära Descendenten och i opposition till Norges Norra månnod i tolfte huset. Vidare är transiterande Jupiter i Oxen i Norges nionde hus i opposition till Norges Mars och i kvadratur till Norges Måne i Lejonet i elfte huset.

Jag har inget klockslag för gärningsmannen, Anders Behring Breivik, men han är, enligt de uppgifter som publicerats, född den 13 februari 1979 i Oslo och hans födelseplaneters fördelning i tecknen ser ut så här:


Bild

Anders B. Breivik, 13 februari 1979, 12:00 (okänd tid), Oslo, Norge


Många planeter är koncentrerade dels till Vattumannens tecken dels till Jungfrun. I hans fall tycks det spegla dels hans känslokyla (Vattumannen) dels hans noggranna och metodiska förberedelse (Jungfrun).

Neptunus i Skytten antyder anlag för fanatism och förvrängda idéer om verkligheten. Kiron i Oxen (värderingar, resurser) bildar quindeciler (besatthet) till både Uranus i Skorpionen och Pluto i Vågen. Samtidigt formar den en sesquikvadratur till Neptunus i Skytten och en kvadratur till Jupiter i Lejonet.

Neptunus i Skytten befinner sig i kvadratur till de båda Månnoderna i Fiskarna (Södra) och Jungfrun (Norra). Förmodligen ligger en del av hans inneboende problematik i det här T-korset. Men utan att veta hur husen är fördelade i zodiakcirkeln är det inte mycket vi kan säga om den saken.

Kommentera gärna horoskopen och tolkningarna!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Bombdåd och massaker i Norge
InläggPostat: mån aug 22, 2011 11:44 pm 

Blev medlem: mån apr 11, 2011 11:46 am
Inlägg: 5
Hej Mats,

intressant om aspekternas betydelse.

själv har jag frågat redan från början om meningen med detta. Som en gissning tittade jag på chiron för att den står för sår som inte läker (den sårade healaren eller den sårande healaren i detta fall). vad jag hittade var att chiron befann sig i fiskarna just under dådet. när jag tittar på graden så får jag fram en händelsearketyp från la volasfera gradsymbolik som passar som handen i handsken när man vill förstå vad just utöya står för. man kan (eller kunde) säga med rätta att det var kärlekens ö där generationer samlades vid samma bord och hade det riktigt bra. en del har jag hört säga att det mest dramatiska som kunde hända på den där ön var att man kunde mista sin oskuld... ok, så här långt bara graden och chiron. Men om symboliken är så fantastisk (ME Jones ger typ en bild på bröllop vill jag minnas, betydelsen är att det ger för sossarna nya livslånga medlemmar och för att par blev till osv), så varför detta vansinne. Chiron i fiskarna är i exil och det betyder att alla dess värsta egenskaper slår in... okay, det låter ju rimligt. Pluto då? med alla bomberna och stenbocken som styr alla huvudstäder och regeringar? bombens ascendent är symboliskt "på besök hos tandläkaren". ja, det verkar att staten norge fick en galen tandläkare på besök som drog ut det styrande organets tänder i sitt vansinniga iver att ge healing på eget sätt till samhället. och naturligtvis gjorde han det i all övertygelse. Därför är det av yttersta vikt att gräva fram breiviks rätta födelsetid så att vi kan bättre förstå varför.
janne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Diagnosen stämmer med horoskoptolkningen
InläggPostat: ons nov 30, 2011 3:23 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Vill återknyta till min tolkning av horoskopet för bombdådet och massakern nu i somras. Igår (29/11 2011) offentliggjordes resultatet av den psykiatriska undersökningen av Anders Behring Breiviks mentala tillstånd. Det konstaterades att gärningsmannen var psykotisk både vid gärningen och vid samtalen med psykiatrikerna. Diagnosen var "paranoid schizofreni". Det betonades att Breivik har "grandiosa vanföreställningar" och anser sig utvald "att bestämma vilka som ska leva och vilka som ska dö" och att "skydda sitt folk". I samtalen med psykiatrikerna har han sagt att hans "tempelriddarorganisation" kommer att ta makten i Europa och att han ser sig själv som "framtida regent i Norge".

Det psykiatriska expertutlåtandet kommer, om tingsrätten godtar det, att innebära att Breivik inte kan dömas till fängelse men väl till sluten psykiatrisk vård - vilket väl är vad han behöver.

Psykiatrikernas utlåtande stämmer mycket väl med den tolkning av händelsehoroskopet som jag gjorde strax efter attentatet och massakern. Jag tolkade då Merkurius i Lejonet i konjunktion med MC och i opposition till Neptunus i Fiskarna som "storhetsvansinne (Merkurius i Lejonet)" och "förvirrade, oklara och galna tankar, fantasier, illusioner och drömmar (Merkurius i opposition till Neptunus i Fiskarna) som får ett offentligt uttryck (Merkurius i konjunktion med MC) genom den tragiska händelsen".


Bild

Bombdåd i Oslo, 22 juli 2011, 15:26, Oslo, Norge


Det finns en del kritiska röster som menar att Breivik inte kan ha varit mentalsjuk eftersom han planerat dådet så omsorgsfullt och under så lång tid. Men då kan man med fog fråga, hur galet är det inte att ägna sig åt en sådan planering? Att Breivik är mentalt sjuk minskar inte det hemska i de båda dåden. Men kanske det säger en del om den skeva politiska syn som kännetecknar den "extremhöger" han lierar sig med?

Ha gärna synpunkter!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Ny vändning inför rättegången
InläggPostat: fre apr 13, 2012 5:55 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Rättegången mot Anders Behring Breivik börjar nu på måndag (16 april). Inför rättegången har ärendet tagit en ny vändning genom att nytillkallad psykiatrisk expertis har förklarat honom "tillräknelig" och psykiskt frisk, i motsats till den förra expertgruppen. Det betyder att domstolen har två helt olika expertutlåtanden att ta hänsyn till.

Personligen anser jag att man inte behöver vara expert för att inse att bombdådet och den storskaliga massakern på Utöya hör till kategorin vansinnesdåd. Att Breivik nu hävdar att han handlade i "nödvärn", för att stoppa vad han uppfattade som ett hot mot det norska samhället, ökar väl egentligen bara det galna i hela hans framtoning. Hur gärningsmannens psyke bedöms under rättegången avgör vad påföljden kan bli - fängelse eller sluten psykvård. Var han vid tillfället "tillräknelig" eller psykotisk? Dådet är utan tvekan vansinnigt i vilket fall som helst.

Som vi har sett i inläggen här ovanför visar horoskopet för händelsen (bombdådet och den efterföljande massakern) både på storhetsvansinne och förvirring (Merkurius i Lejonet på MC och i opposition till Neptunus i Fiskarna på IC).

Bild

Anders B. Breivik, 13 februari 1979, 12:00 (okänd tid), Oslo, Norge

I Breiviks horoskop (tyvärr utan klockslag) ser vi tydliga tendenser både till känslokyla (stark betoning på Vattumannen) och fanatism/förvirring (Neptunus i Skytten). Dessutom finns en starkt aggressiv framtoning genom Mars (i Vattumannen) i kvadratur med Uranus i Skorpionen och i trigon med Pluto i Vågen. Känslokyla, fanatism, förvirring (verklighetsfrämmande drömmerier) och våldsbenägenhet är alltså vad astrologin visar på och det ger utan tvivel en god beskrivning av vad det handlar om.

Kommentera gärna!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Bombdåd och massaker i Norge
InläggPostat: fre apr 13, 2012 6:56 pm 

Blev medlem: mån mar 05, 2012 6:42 pm
Inlägg: 17
Kan man våga gissa Breivik's Skytte-Neptunus i det fjärde huset?

http://theastrologyplace.blogspot.se/20 ... house.html

Det här passar väl mycket bra in på vad media har rapporterat om honom och hans uppväxt; hans frånvarande far (både genom skilsmässa och utlandstjänst), dennes alkoholproblem, och inte minst Anders fixering vid nationen.


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Bombdåd och massaker i Norge
InläggPostat: fre apr 13, 2012 10:51 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Hamster!

Det är naturligtvis alltid vanskligt att gissa sig fram men visst, det kan faktiskt ligga något i det du föreslår. Spännande webbsida du hittat, förresten! :)

Neptunus i fjärde huset kan passa in på Breiviks föräldrahem och hans förhållande till sin pappa, som du säger. Fjärde huset representerar ju också ens rötter och Anders Breivik tycks ju idealisera (Neptunus) sina nationella rötter. Med Neptunus i sitt fjärde hus skulle han vara född på kvällen och ha Ascendenten i Jungfrun med Månen och Saturnus i närheten.

Jag prövar med födelsetiden 19:00, så får vi se hur det ser ut:

Bild

Anders B. Breivik, 13 februari 1979, 19:00 (spekulativ tid), Oslo, Norge


Det är intressant att det elfte huset då skulle hamna i Mån-styrda Kräftan, som också står för nationella känslor. Jupiter i Lejonet i elfte huset för ideal, drömmar, vänner och grupper skulle kunna passa bra in på hans föreställningar om sig själv som ledare - en slags "tempelriddare" - för en verklig eller inbillad grupp av likasinnade. Uranus i Skorpionen i det tredje huset för kommunikation kanske i så fall kan ha något att göra med hans skruvade "manifest" som han publicerade före terrordåden.

Ja, din gissning känns inte helt fel. Det finns metoder (men väldigt invecklade) för att försöka bestämma en okänd födelsetid. Man kollar olika kända händelser i livet och hur de förhåller sig till den förmodade födelsetiden. En sak som slår mig är att Solen vid terrordåden - på sista graden i Kräftan - transiterade Breiviks Jupiter alldeles i början av Lejonet, som ju med din gissning hamnar i det elfte huset för visioner, ideal och drömmar. Med den här födelsetiden skulle också Mars i sällskap med Södra Månnoden vid tiden för terrordåden passera genom hans tionde hus för offentlighet. Inte helt omöjligt, men väldigt svårt att veta säkert.

Kul i alla fall att du vågade dig på en sådan gissning. Kanske prickade du helt rätt!

Allt gott!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron