Aktuellt datum och tid: tor jan 28, 2021 3:26 pm

 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Årets ingresser 2011
InläggPostat: ons dec 29, 2010 2:10 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Årets ingresser uppvisar en serie hårda aspekter (T-kors formationer) där Solen, Uranus och Pluto växlar position och omväxlande inbjuder Månen, Månnoderna, Jupiter, Saturnus och även Merkurius att vara med.

I Stenbocksingressen, som annars domineras av planetklungan i Stenbocken i det tredje huset, är Uranus/Jupiter fokalplaneter i ett T-kors med Månnoderna där också Månen, Merkurius, Solen och Pluto figurerar. Mars i Stenbocken ligger vid IC i kvadratur till Ascendenten i Vågen och i opposition till Månen vid MC i Kräftan. Månen och Södra Månnoden är märkligt ensamma på horoskopets övre "planhalva":


Bild

Stenbocksingressen, 22 december 2010, 01:38:28, Stockholm


I Vädursingressen, med Ascendenten i Skytten och MC i Vågen, är Solen i konjunktion med Uranus på första graden i Väduren, vilka båda utgör fokalplaneter i ett T-kors med Månnoderna:


Bild

Vädursingressen, 21 mars 2011, 01:20:43, Stockholm


Kräftingressen, också med Ascendenten i Skytten och MC i Vågen, uppvisar inte mindre än tre T-kors. Det första med Saturnus som fokalplanet mellan Merkurius och Pluto. Det andra med Pluto som fokalplanet mellan Saturnus och Uranus. Det tredje med Uranus som fokalplanet mellan Pluto och Solen:


Bild

Kräftaningressen, 21 juni 2011, 19:16:30, Stockholm


Vågeningressen, slutligen, med Ascendenten i Skorpionen och MC i Jungfrun, har ett T-kors med Pluto som fokalplanet mellan Solen och Uranus:


Bild

Vågeningressen, 23 september 2011, 11:04:38, Stockholm


Återstår att se hur alla dessa korsande och motställda energier kommer att manifesteras under det kommande året. Att det ser ut att bli ett utmaningarnas och motsättningarnas år är det väl knappast någon tvekan om.

Ändå: Ha ett Gott Nytt År!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Årets ingresser 2011
InläggPostat: tor dec 30, 2010 6:38 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Ser man årets ingresser ur Solens perspektiv, så innebär inträdet i de fyra kardinala tecknen under årets gång en serie hårda aspekter till Pluto i Stenbocken. Solen går från konjunktion med Pluto (Stenbockeningressen) via utgående kvadratur (i vid mening vid Vädureningressen) och opposition (Kräftaningressen) till en återvändande kvadratur (Vågeningressen). Cirkeln sluts därefter vid den kommande Stenbocksingressen (22 december 2011), då Solen återigen är i konjunktion med Pluto.

Den här Pluto-Solen cykeln är en fortsättning på 2010 års cykel, som avslutades med att Vågeningressen hade Solen i kvadratur med Pluto. Eftersom Solen i mundan mening står för landets regering och hur landet styrs, framgår det tydligt av ingresshoroskopen - för såväl 2010 som 2011 - att stora och djupgående transformationer (Pluto) är att vänta på det här området. Den borgerliga regeringsalliansen har ju också som uttalat mål att i grunden förändra och transformera Sverige. Samtidigt lär den inte undgå att själv transformeras i den utdragna och djupgående processen.

Vi såg hur riksdagsvalet medförde en inskränkning av regeringsmakten - man tvingas nu styra i minoritetsställning till skillnad från hur det var under den förra mandatperioden, då man ohindrat kunde genomdriva sin omdaningspolitik. Vågeningressen 2010 speglar den nya regeringsbildningen och det nya politiska landskapet med en bredare men mer splittrad opposition som inkluderar de nyinvalda Sverigedemokraterna.

Ser vi Vågeningressen som "frukten" av 2010 års cykel, så motsvaras "fröet" som kommer ur frukten av den efterföljande - nu verksamma - Stenbocksingressen (22 december 2010) som, så att säga, bär vidare in i det nya årets cykel det som initierats och skapats under den avslutade cykeln.

Med Solen i hårda aspekter till Pluto finns en stark strävan hos regeringen att förändra samhället, en stark vilja att genomdriva sina mål. Tendens finns att överdriva och vara arrogant. Ett starkt kontrollbehov kan också finnas. Man kan väl säga att den här Solen-Pluto cykeln visar på en process där regeringen strävar efter att förverkliga sig själv (bli den ledande kraft som förmår omdana landet) och samtidigt förverkliga sin vision av "det nya Sverige" - ett annat Sverige än det vi vant oss vid under långa tider av socialdemokratiskt styre.

Med Pluto så nära involverad i processen och med Uranus medverkan är det knappast någon lätt väg och vad "slutresultatet" blir - för Sverige och regeringen - är svårt att säga.

Ha gärna synpunkter! Andra infallsvinklar välkomnas!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 2 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron