Aktuellt datum och tid: sön feb 17, 2019 10:08 am

 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Påve Benedictus XVI
InläggPostat: sön apr 10, 2011 11:20 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Den nuvarande påven för den katolska kyrkan, Benedictus XVI, föddes som Joseph Ratzinger den 16 april 1927 i staden Marktl am Inn i tyska Bayern. I dagarna fyller han 84 år.

Joseph Ratzinger kom från en bayersk bondesläkt men hans far var polis till yrket. Den unge Joseph växte upp i Nazityskland där han först var medlem i Hitlerjugend och sedan tjänstgjorde i den tyska krigsmakten fram till våren 1945 då han deserterade från armén.

Efter kriget kom Joseph Ratzinger att studera teologi och den 29 juni 1951 prästvigdes han. Två år senare doktorerade han och kom att stiga mer och mer i de kyrkliga graderna.

Den 27 juni 1977 utnämndes Ratzinger av dåvarande påven, Paulus VI, till kardinal och den 19 april 2005 – 28 år senare – valdes han själv till påve, med påvenamnet Benedictus XVI.

Bild

Som påve har han gjort sig känd som en förespråkare för kyrkans kontinuitet och den kyrkliga traditionen. Han betraktas av många som kyrkligt mycket konservativ. Han har också från mer radikalt håll fått kritik för sin traditionella hållning när det gäller kristen tro och synen på frågor om homosexuella, abort, skilsmässa och kvinnans ställning. Dessutom orsakade han en hel del rabalder för några år sedan (den 12 september 2006) då han citerade en kristen skrift från 1300-talet med nedvärderande ord om profeten Muhammed.

Här har vi hans horoskop:


Bild

Påve Benedictus XVI, 16 april 1927, 04:15, Marktl am Inn, Tyskland

(Källa: Astro Databank)


Nog får vi bekräftat av horoskopet att vi har att göra med en andligt och teologiskt sinnad person. Planeten Jupiter är stark i sitt traditionella egna tecken Fiskarna (andlighet) nästan exakt på Ascendenten. Dessutom bildar Fiskarnas moderna styrare Neptunus, som är i Lejonet, en trigon till den upphöjda Solen i Väduren i det första huset och till MC i Skytten. Jupiter styr också det nionde huset och MC i tecknet Skytten.

Påvens traditionella och stränga syn på kristendomen och kyrkan antyds av Saturnus högst på himlen i Skytten på den nionde husspetsen.

Välkommen med synpunkter och iakttagelser!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Påve Benedictus XVI
InläggPostat: mån apr 11, 2011 7:50 pm 

Blev medlem: mån apr 11, 2011 11:46 am
Inlägg: 5
hmm... det syns att påven verkar vara en bestämd gubbe med strikta ideal. bl.a lyckopunkten på första graden i vågen i sjunde huset talar just om att lyckan hänger på absolut perfektion i relationer i synnerhet. han är alltså någon som har ett Uppdrag att göra världen till en bättre plats och naturligtvis måste det gå i strikta tecken för att ge personlig tillfredställelse.

Men att sträva efter perfektion på grund av övertygelse i sin tro på 2000 år gamla ideal med t.ex att människan ska befolka jorden tillhör det förgångna. jupiter på asc som den första planeten som stiger över asc och saturnus som den sista i kön talar om en framstående ledare med tämligen energisk och fasthållande karaktär med liknande budskap till efterkommande generationer. Den lilla reformvänligheten med uranus på vädurspunkten verkar inte heller komma till hjälp förutom på den personliga nivån för påven själv.

jag tror mycket handlar om den gigantiska känslighet som kommer från norra månnoden på första graden i kräftan i fjärde huset. tillsammans med mars och pluto i samma hus förstår jag att hans liv har trotts allt handlat om att "byta flagga" (1:a i kräftan) ett antal gånger - det är politiskt. Det handlar ju i grund och botten om filosofiskt övertygelse och tro. sedan om det handlar om nazism eller katolicism eller att vara kristus talesperson på jorden med stor makt över mänskligheten. kanske uranus position återigen på zodiakens första grad tillåter vissa "flaggbyten" även i vatikanens slutna rum. med tanke på kvadraturaspekten handlar det om kompromisser i realpolitik, därmed också detta pågående "flaggbyte" som måste baseras på övertygande krav från "motståndarsidan". Det här är nog hans yttersta utmaning i detta liv. Få se om han ror projektet i hamn.

Janne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Påve Benedictus XVI
InläggPostat: tis apr 12, 2011 12:54 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Janne!

Ja, påvens horoskop är väldigt intressant och visar, tycker jag, på en hel del inre spänningar och motsättningar hos denne på en gång beskedlige och stridbare kyrkans överstepräst och apostel.

Jag tycker det är märkligt med hans Uranus på Vädurspunkten i kvadratur till Månnoderna och till Mars vid IC. Här bör man kunna förvänta sig det oväntade, tycker jag, särskilt nu när transiterande Uranus just passerat hans natala Uranus...


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron