Aktuellt datum och tid: mån okt 22, 2018 5:24 am

 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Uranus i Väduren
InläggPostat: sön feb 21, 2010 9:31 pm 

Blev medlem: mån jan 18, 2010 12:28 am
Inlägg: 8
Vad har ni kunniga för uppfattning/tolkning av Uranus inträde i Vädurens tecken? Jag uppfattar det som att plötsliga avslöjande, men också plötslig brutalitet. Vad säger ni?
Vad betyder Uranus i Väduren, nya krigstekniska "framgångar"?

Hälsningar


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uranus i Väduren
InläggPostat: mån feb 22, 2010 5:35 am 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej!

Uranus går in i Väduren 27 maj 2010, och stationerar retrograd drygt fem veckor senare den 5 juli för att den 13 augusti gå tillbaks in i Fiskarna t.o.m. 11 mars 2011 då Uranus gör sin ingress i Väduren igen där den kommer att vara t.o.m. 15 maj 2018. Den besöker Väduren igen genom retrogradering den 6 november 2018 t.o.m. 6 januari 2019 då den stationerar direkt och går sedan till slut in i Oxen för gott, i denna cykeln, den 6 mars 2019.

Det viktiga att komma ihåg, eller känna till, är att under åren som Uranus är i Väduren så är den också i kvadratur med Pluto i Stenbocken. Speciellt intensivt, kraftfullt, och omvälvande kan det bli under tiden då Saturnus i slutet av Jungfrun och början av Vågen samtidigt lägger sig i opposition med Uranus och i kvadratur med Pluto och då Jupiter samtidigt förenar sig med Uranus i Väduren under våren/sommaren i år 2010.

Dessa planeter skapar ett kardinalt t-kors, och kardinala tecken har att göra med att lägga nya grunder. Fokus ligger på handling, men kräver samtidigt att det förflutna eller det gamla som man söker frigöra sig ifrån har assimilerats tillräckligt (vilket är uppgiften för de föränderliga tecknen) för att undvika impulsiva beslut och ”tre steg framåt, två tillbaks” syndromet, som är så vanligt för kardinala tecken. Aktörerna måste alltså vara klara och införstådda med vad den gamla cykeln handlar om för att på ett konstruktivt och meningsfullt sätt kunna skapa en ny värld eller nya perspektiv. Vi kan också, genom deras/våra handlingar eller ageranden, förvänta oss en stark defensiv hållning då man/vi värnar och vårdar om det nya som man/vi försöker lägga grunden till, samtidigt som det finns en rädsla och osäkerhet kopplat till det nya. ”Timing” blir alltså en viktig ingrediens i ett kardinalt t-kors.

Exempel på nyckelord för Pluto-Uranus kontakter är: befrielse (Uranus) från integritetskränkande kontroller från regering/militär/polis (Pluto). Eller omvänt: upptäckandet av ny teknologi (Uranus) för kriminella grupper (Pluto). Nya energikällor (Uranus i Väduren) som ”hotar” (kvadratur) kärnkraften (Pluto). Våldsamma upplopp eller revolutioner (Uranus) som hotar regering och etablerade institutioner (Pluto i Stenbocken). Intensifierad feminism (Uranus i Väduren) som hotar och bekämpar patriarkatet (Pluto i Stenbocken).


Med vänlig hälsning,
Anders


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: Uranus i Väduren
InläggPostat: sön mar 14, 2010 8:00 pm 

Blev medlem: mån jan 18, 2010 12:28 am
Inlägg: 8
Tack Anders för ditt svar. Skall bli intressant och se hur utvecklingen går, för närvarande tas det många snabba ogenomtänkta beslut som kommer att skapa många problem är jag rädd. Kriget i Afghanistan, NATO/USA i Sverige är några intressanta företeelser i nuet plus lite annat smått och gott som knappast gynnar utvecklingen mot ett miljövänligt samhälle. Din tolkning är intressant, det finns en optimism i din tolkning som bådar gott, men den mörka delen tar nog över misstänker jag, man ser det redan på ökat våld, växande högerextremistiska grupper även inom polisväsendet. Människor alltmer rättslösa i Sverige. Skall bli spännande om jag nu överlever mitt eget T-kors nu i april. ;-)
Hälsningar Solveig


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron