Aktuellt datum och tid: mån okt 22, 2018 7:29 pm

 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Sveriges solretur, Mona Sahlin, och rödgrön koalition.
InläggPostat: sön dec 07, 2008 10:26 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej!

Först: ett stort grattis och lyckönskningar till ditt nya forum Mats! Det ser bra ut och behövs verkligen i detta land. Tack för det!

Lite nutidspolitik?

Idag, söndagen den 7 december 2008, ”avslöjade socialdemokraterna, vänsterpartiet, och miljöpartiet, att de är överens om att bilda en regering ihop. Under en gemensam presskonferens berättade Mona Sahlin att det kommer att vara hon som är den rödgröna koalitionens kandidat för statsminister posten. I och med dagens besked har vänsterpartiet alltså bestämt sig för att acceptera de budgetregler som de tidigare varit emot”.

”Tre partier behöver inte vara överens om allt men vi är fast beslutna att göra den nuvarande moderatstyrda regeringen och dess politik till gemensam huvudmotståndare i valrörelsen 2010”, skriver partierna i ett gemensamt pressmeddelande.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article3938777.ab

Ja, detta händer alltså just idag då transiterande Solen och Mars är i exakt konjunktion med varandra på den 16:e graden (avrundat uppåt) i Skytten i EXAKT konjunktion med Sveriges Sol på 15.33 Skytten!Sverige har med andra ord sin solretur. Samtidigt ser vi att tr. Pluto applicerar till opposition med Sveriges MC styrare Uranus (regeringen) på 2 grader 33 bågminuter i Stenbocken (”göra den moderatstyrda regeringen till huvudmotståndare…”). Denna kontakt är stark, intensiv, och omvälvande, minst sagt! Och troligtvis kommer vi att se effekterna av denna transit intensifieras i början av nästa år då den blir exakt (10 februari 2009) utlöst av progredierade Månen i konjunktion med Saturnus (12 februari 2009, +/- 1 månad). Om det ligger något i solreturers verkan kan vi förvänta oss effekten av Mars på Sveriges Sol hela året tills nästa solretur. Det skulle innebära att sittande regering och statsministern (Solen, MC) är under ständig attack, konfrontation, och hot. Transiterande Mars var även på Sveriges Sol då Palme mördades (och Mars styr Sveriges tolfte hus). Notera även att Solen styr Sveriges fjärde hus - "oppositionen", från ett politiskt perspektiv.

Detta händer samtidigt som den så omskrivna tr. Saturnus-Uranus oppositionen, som kommer att vara exakt t.o.m. 26 juli 2010, lägger sig över Mona Sahlins Ascendent-Descendent axel, och dessutom i kvadratur med hennes ledarskapsbehov Måne i tionde huset. Denna opposition har mycket att göra med det gamla och konservativa som lämnar plats för det nya och progressiva. Så uppenbarligen kommer Mona Sahlin med denna transit på hennes Asc/Desc känna av impulsen att förkroppsliga dessa energier genom att allt mer ta plats i offentligheten för att opponera och argumentera.

Intressant att även nämna i sammanhanget är att tr. Venus var i exakt konjunktion med Socialdemokratiska partiets Sol i Väduren i åttonde huset den 17 mars 2007 då Mona blev partiledare. Det föreslår kvinnligt (Venus) ledarskap (Solen) med förmåga att samarbeta (Venus) inom vänsterblocket på ett sätt som de tidigare socialdemokratiska partiledarna hade svårt att fullt ut tillåta sig. Vi ser tecken på detta tidigt i Monas ledarskap genom att hon bjöd in vänsterpartiet och miljöpartiet i mars 2008 till socialdemokraternas partistyrelsemöte, något som tidigare hade ansetts otänkbart och olämpligt.

”Att grunda en gemensam plattform”, förefaller vara precis den typ av arketypiskt uttryck som Mona Sahlin bäst är ämnad till eftersom hon föddes under tilltagande kvarter fas (hennes Måne separerade alltså från en tilltagande kvadratur med Solen, orb 2.31). Och kanske är det så att hennes Sol, Måne, och Saturnus på axlarna kompenserar en hel del för avsaknaden av några planeter eller punkter i kardinala tecken...?

Jag hinner inte argumentera just nu för varför jag anser att Sveriges horoskop, av alla de som föreslagits, bäst representeras av tiden för ståndsriksdagens avskaffande den 7 december 1865 kl.15:31 (kanske något tidigare) i Stockholm, utan vill endast lyfta fram detta horoskop som en potentiellt informationsrik bakgrund till att bättre förstå vår egen samtid.

Mona Sahlin föddes 9 mars 1957 kl. 5.40 i Sollefteå. Mer om hennes horoskop vid ett senare tillfälle….


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Vad händer i kungariket Sverige?
InläggPostat: mån dec 08, 2008 2:30 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Välkommen hit! Och tack för dina intressanta och välgenomtänkta reflektioner kring svensk politik. Här kastas vi rakt in i samtiden! Jag är imponerad, dels av dina skarpsynta och exakta astrologiska iakttagelser när det gäller vad som händer just nu i Sveriges politik och dels av astrologins förunderliga förmåga att spegla det som sker.

Jag har (hittills) inte använt det Sverige-horoskop du föreslår men det verkar mycket intressant och givande. På min hemsida har jag gjort en tolkning av Sveriges horoskop för Gustav Vasas utnämning till kung i Strängnäs den 6 juni 1523. Jag tycker det stämmer bra in på Sverige och det typiskt svenska. Det har också visat sig ha betydelsefulla transiter vid t.ex. den stora slottsbranden i Stockholm 1697 och vid mordet på Olof Palme.

http://www.starsandherbs.se/galaktiskagondolen/sverige.htm
http://www.starsandherbs.se/galaktiskagondolen/branden.htm
http://www.starsandherbs.se/galaktiskagondolen/palme.htm

Men det horoskop du hänvisar till verkar onekligen mycket intressant. Ska studera det närmare. Det behöver ju inte ligga någon motsättning i detta. De båda horoskopen visar antagligen på olika fasetter av Sverige. Kanske ditt horoskop bättre speglar den nutida politiken, eftersom det utgår från en mer närliggande politisk händelse, ståndsriksdagens avskaffande.

Vore intressant att resonera om och jämföra de båda horoskopen! För att göra det lite enklare lägger jag ut dem här i inlägget tillsammans med Mona Sahlins horoskop:

Bild
Sveriges horoskop. Gustav Eriksson väljs till svensk kung i Strängnäs. Den 6 juni 1523, klockan 10:55.

Bild
Sveriges horoskop. Ståndsriksdagens avskaffande. Den 7 december 1865, klockan 15:31 i Stockholm.

Bild
Mona Sahlin. Den 9 mars 1957, klockan 17:40 i Sollefteå.

(Du skrev 5:40 för Monas födelsetid. Menade du 17:40? Jag har den tiden från förut).

Jag har ingen exakt "födelsetid" för det socialdemokratiska partiet. Tydligen bildades partiet den 23 april 1889, gissningsvis i Stockholm. Vilka data använder du?

Mats i det blå


Senast redigerad av Mats i det blå fre mar 20, 2009 5:38 pm, redigerad totalt 1 gång.


_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Sveriges horoskop
InläggPostat: mån dec 08, 2008 9:05 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats,

och tack för ditt välkomnande!

Ja, naturligtvis menar jag att Mona Sahlin är född kl. 17.40 och inget annat (jag glömde, i all hast, att skriva p.m. efter 5.40). Och jag håller med dig när du skriver att det säkert finns flera horoskop för Sverige som beskriver olika fasetter och från olika perspektiv beroende på vad det är för information och förståelse man söker.

Jag tycker att dina artiklar om Sveriges Gustav Vasa horoskop, slottsbranden, och mordet på Palme är intressanta och kunniga, och precis som du skriver så reflekterar kanske horoskopet från 1865 bättre Sveriges nutids politik. Men inte bara det, det finns så mycket andra intressanta fenomen och rörelser i Sverige som man kan se reflekterat i detta senare horoskop. Speciellt fruktbart är att undersöka synastriska konjunktioner från kända eller offentliga svenska personer med Sveriges horoskop från 1865 och hur deras influens tas emot och uppmuntras av Sveriges horoskop.

Jag kan inte här och nu, skriva och delge allt som jag vill, men jag kanske kan ge lite förslag för vidare undersökning på egen hand. Utförligare information och astrologisk korrelation kommer jag att skriva om litet senare.

När det gäller Sveriges horoskop från tiden då ståndsriksdagen avskaffades så är exakt tid inte fastställd. En grundlig rektifiering krävs och mitt förslag på tiden 15.31 får ses som preliminär även om jag tror att den ligger ganska så rätt. Vad jag är säker på däremot är att Sveriges Ascendent är i Tvillingarna och inte i Kräftan (som blir fallet om vi flyttar fram tiden några minuter). Enligt mina uträkningar hamnar då Sveriges Ascendent på: 26.19 i Tvillingarna, istället för 29.16 i Tvillingarna som du eller ditt datorprogram räknat fram med samma tid. Är det inte märkligt att olika astrologiprogram får fram olika resultat fast att man matat in samma data? Själv använder jag Win*Star Plus 2.05, vad använder du får program, Mats?

I boken ”The book of World Horoscopes” skriver författaren Nicholas Campion på s. 307 och i fotnot 1081 att den senaste forskningen, gjord av Ivan Wilhelm, tyder på att adeln röstade bort sina privilegier någon gång emellan 15.20 och 15.30 den 7 december 1865 i Stockholm. Wilhelm menar att det finns dokumentariskt bevis på detta, så kanske vi ska experimentera med några minuter tidigare än mitt förslag på 15.31 och se vad de nya axlarna ger för information? Men, som ni ska se i exemplen som följer så behövs kanske inte det. Tyvärr har fotnot 696 om Sveriges horoskop försvunnit i Campions bok och jag har förgäves försökt få kontakt med honom för information angående denna fotnot.

Ytterligare svårigheter att kunna skilja mellan horoskopen från 1523 och 1865 är att det senares Sol är i exakt kvadratur med det tidigares Ascendent och att det tidigares Sol är i konjunktion/opposition med det senares (1865 års horoskop) Ascendent/Descendent. Det gör ju att transiterande konjunktioner, oppositioner, och kvadraturer till dessa grader kommer att aktivera de båda horoskopens Sol och Ascendent samtidigt! Men tydligt är att 16.e graden i föränderliga tecken och också området mellan 23.e och 27:e graden föränderliga tecken borde vara viktiga för Sverige.

I horoskopet för Sverige den 7 december 1865 kl. 15.31 i Stockholm transiterades inte endast (som nämnts tidigare) Solen av en exakt konjunktion (på dagen) från tolftehus styraren Mars när Palme mördades, utan dessutom så hade Sverige sekundära progredierade MC i opposition med Mars (exakt 4 december 1985, 3 månader innan händelsen). Och som vi vet, progressioner har ju en tidsorb på minst 6 månader innan och efter exakt kontakt, så visst är denna kontakt giltig. Och tr. Mars får ses som utlösaren av denna mer långfristiga MC=Mars progression, speciellt starkt då Mars är aktiv genom BÅDE progression och transit samtidigt (en lättare variation på Charles E.O. Carters ”law of excitement”). Starkare indikationer på ett mord på en statsminister får man leta efter!

Som om inte det hade varit nog så hade Sverige dessutom under denna tid: ”megatransiten” Pluto i kvadratur med MC (exakt: 23 december 1985, 29 mars 1986, 16 oktober 1986), och Pluto ”stationerade retrograd” 8 februari 1986 endast tre veckor innan mordet. (Stationer är vanligtvis den starkaste tiden för en transit). Solbåge Ascendent (solbågedirektioner) kontaktade genom quindecile (165 graders aspekt) Pluto den 17 april 1986, och även solbåge Venus=Pluto den 26 april samma år. Och låt oss då komma ihåg att Pluto i radix horoskopet är i Sveriges tolfte hus (dolda fiender, konspirationer, hemliga organisationer, undre världen, etc.).

Till all detta drama och intensitet måste vi notera att transiterande Pluto under denna tid var i konjunktion med Sveriges åttondehus styrare Saturnus i Skorpionen (död, förlust, sorg, depression) och att tr. Saturnus var i konjunktion med Sveriges tolftehus styrare Mars (våld, ilska, frustration). Transiterande Neptunus i konjunktion med Ascendentens styrare Merkurius symboliserar ett land överväldigat av sorg, desillusionering, och desorientering.

På tal om Mars och Pluto: diskotekbranden i Göteborg den 30 oktober 1998 sammanföll med att solbåge Pluto=Asc (10 november 1998) och tr. Pluto i konjunktion med Mars (24 november 1998). Även solbåge Saturnus=MC (3 december 1998) med Saturnus som styrare över åttonde huset och placerad i Skorpionen, och pr. Venus i konjunktion med Pluto (23 januari 1999). Tr. Mars applicerade till kvadratur med Sveriges Sol inom en 2 graders orb, och utlöste det hela!

När Anna Lind mördades 11 september 2003 ja då var det dags igen för Sveriges - ack så svåra och betyngda radix Saturnus i Skorpionen i opposition med Pluto: solbåge Saturnus=Asc ( 24 augusti 2003), samtidigt som Pluto, även i detta fall alltså, stationerade direkt (och som därför stannar upp, fokuserar, och koncentrerar sina energier) på 17.14 Skytten inom orb för konjunktion med Sveriges Sol (orb 1.41). Neptunus station direkt på Sveriges MC den 22 oktober 2003 med en orb på 3.41 kanske också ska nämnas (aktiv här igen precis som vid Palme mordet).

Inga glada kontakter då? Jodå, vilken händelse ska vi välja? Varför inte ABBAs vinst i Eurovision Song Contest den 6 april 1974 i Brighton, Storbrittanien? Då borde vi förvänta oss starka transiter, progressioner, och/eller solbågedirektioner som involverar Venus (sång, musik, etc.) och Jupiter (vinst, framgång, pris), inte sant?

Sverige hade den 8 maj 1974 pr. MC i opposition med Venus, solbåge Venus=Solen den 12 januari 1974, och pr. Solen i kvadratur med Jupiter den 29 januari 1974! Tr. Pluto i kvadratur med Jupiter (en mycket positiv aspekt vanligtvis) den 17 april 1974 och tr. Jupiter i kvadratur med Mars den 12 april (alltså samma vecka som ABBA vann och som gav dem eller Sverige den energi och "push" som behövdes för att lyfta fram och maximera Venus och Jupiter energierna!). Fascinerande, eller hur?

Så vi ser alltså, med dessa exempel, en stark involvering med axlarna när vi korrelerar viktiga händelser i Sveriges historia och upplevelser med horoskopet beräknat för tiden 15.31 den 7december 1865 i Stockholm.

År 2009 är det alltså dags igen för Pluto: Inte nog med att tr. Pluto lägger sig i opposition med Uranus (MC styraren) 10 februari, 31 maj, och 11 december år 2009 (kullkastning, störtning, oordning, förargelse, spänning, och konfrontation för regeringen), dessutom: solbåge Pluto=Merkurius (kommunicera nya krävande perspektiv) den 26 februari 2009. Var speciellt uppmärksamma när Pluto stationerar: 4 april 2009, och 11 september 2009, och, som redan nämnts: pr. Månen i konjunktion med Saturnus (12 februari 2009 +/- 1 månad).

Transiterande Jupiter i konjunktion med Sveriges MC 2 februari 2009 (framgång, erkännande, känsla av syfte) och solbåge Asc=Jupiter 12 januari 2009 (entusiasm, harmoni, förväntan) lindrar och motverkar emellertid spänningar något i början av året. Jag kan också nämna tr. Saturnus i kvadratur med Sveriges Sol 19 april 2009 samtidigt (!) som solbåge MC=Solen (quindecile) den 1 maj 2009. Denna kontakt borde utlösas kring den 16 maj 2009 då Saturnus stationerar i kvadratur med Solen (orb 0.38). Även 3 juni 2009 borde vara viktig då tr. Uranus är i kvadratur med Ascendenten, samtidigt som tr. Saturnus en sista gång kontaktar Solen (13 juni 2009). Pr. Månen är också i opposition med Pluto den 6 juli 2009 samtidigt som tr. Uranus kontaktar Ascendenten en andra gång och blir kanske den kontakt som tydligast utlöser Pluto energierna.

Så, ett ganska intensivt första halvår för Sverige och regeringen/politiken alltså! Mer om kontakterna på andra halvåret för 2009 vid ett annat tillfälle. Någon som har några förslag på varifrån Plutoprövningarna kan tänkas komma och vad lärdomen kan tänkas bli för regering och övriga Sverige?

För er som är intresserade av att själva kolla upp hur det ser ut i Fredrik Reinfeldts horoskop nu och framåt (och jämföra med Sveriges och Mona Sahlins horoskop) kan beräkna hans horoskop med dessa data: 4 augusti 1965 kl. 03:55 i Stockholm [Asc: 12.47 Lejonet, MC: 15.30 Väduren]. Källa: Ulf Kristoffersons bok ”Reinfeldt i huvudrollen” s. 17 (BB-journal). Han har just nu solbåge Saturnus=Uranus (22 januari 2009).

Jag återkommer med flera reflektioner och deduktioner framöver om Sveriges horoskop och hur kända svenskar backas upp av hennes horoskop! Kommentera och diskutera gärna och delge egna observationer!

Mats: Tiden jag har för Socialdemokratiska Arbetarpartiet är: 19 april 1889 kl. 15:47 i Stockholm [Asc: 26.39 i Jungfrun]. Källa: tidningen Libra.

Vill också tacka dig för att du bifogat horoskophjulen på Mona Sahlin och de två horoskopen för Sverige som vi diskuterar. Bifoga gärna Reinfeldts horoskop också!


Senast redigerad av Anders ons sep 09, 2009 5:27 pm, redigerad totalt 1 gång.

Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Regeringen Reinfeldt
InläggPostat: tis dec 09, 2008 8:21 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej igen Anders!

Några funderingar kring de båda Sverige-horoskopen:

Solen för ståndsriksdagens avskaffande 1865 i kvadratur till Ascendenten för Gustav Vasas utnämning till kung bör väl egentligen spegla vad som hände i och med avskaffandet av den gamla ordningen, att man bröt med (kvadratur) det gamla. Om samtidigt "Gustav Vasas" Sol hamnar i det nya horoskopets tolfte hus, så tycks ju det spegla att det gamla Sveriges identitet (Solen) så att säga trots allt lyser fram, om än lite dimmigt, ur det nya Sveriges undermedvetna (tolfte huset).

Trist att datorprogrammen visar olika för 1865-horoskopets Ascendent. Vilket ska man lita på? Jag använder Solar Fire v5, som väl ska vara pålitligt. Hur blir det med de andra aktuella horoskopen (Mona Sahlin, Sverige 1523, Fredrik Reinfeldt), blir det olika där också?

Jag lägger ut Reinfeldts horoskop tillsammans med ett för regeringsbildningen den 6 oktober 2006. Det kan kanske också vara av intresse i sammanhanget:

Bild
Regeringsbildningen 2006, den 6 oktober, klockan 12:00, Stockholm

Bild
Fredrik Reinfeldt, den 4 augusti 1965, klockan 03:55, Stockholm

När det gäller det socialdemokratiska partiet förekommer flera olika uppgifter om när det ska ha grundats (Wikipedia "23 april", partiets egen webbsida "19-22 april"). Hur säkra är uppgifterna från tidningen Libra? Anges verkligen klockslaget?

Mats i det blå


Senast redigerad av Mats i det blå fre mar 20, 2009 5:39 pm, redigerad totalt 1 gång.


_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Sveriges skifte
InläggPostat: tis dec 09, 2008 10:16 pm 

Blev medlem: sön dec 07, 2008 10:16 pm
Inlägg: 84
Hej Mats,

Ja, en noggrann synastri mellan de båda horoskopen för Sverige borde ju rimligtvis beskriva hur skiftet upplevdes och vad som motiverade det.

Det är intressant det där du skriver med att det gamla Sveriges Sol är i konjunktion med det nya Sveriges Ascendent. Förutom det uppenbara att det finns en direkt länk mellan det gamla och det nya kanske det också symboliserar ett hopp och en vision (tolfte huset) från det gamla Sverige som det nya Sverige helt enkelt har till uppgift att inkarnera - att förlösa förfädernas/monarkernas karma och längtan efter befrielse, även om detta hopp kanske är mer evolutionärt och nödvändigt än en medveten önskan från de "fängslade".

Även i modern tid ser vi detta symboliserat genom att vår nuvarande kung Carl Gustaf har sin Sol i Oxen i konjunktion med Sveriges Pluto i tolfte huset, och alltså både backas upp av Plutotillgångarna och den historia som Pluto bygger på, men samtidigt också fördunklas och hålls tillbaka genom tolfte huset. Notera även att denna Pluto bygger på (är i konjunktion med) det gamla Sveriges Venus som hade dignitet i Oxen och utgjorde en del av en stortrigon i elementet jord, starkt pådriven av Mars på Ascendenten.

Intressant att fundera över vad den tredje planeten i stortrigonen, Pluto i Stenbocken, kan betyda i sin relation till det nya Sveriges nodaxel, som den är i kvadratur med. Kanske Pluto i Stenbocken i fjärde huset visar på att den tidens maktstrukturer (Pluto) var direkt relaterade till och bereonde av blodsband/arv (fjärde huset/Stenbocken), och att Plutos kvadratur till det nya Sveriges nodaxel i Väduren/Vågen visar på en oerhörd spänning och utmaning att släppa på makten/kontrollen genom fredsliga förhandlingar (norra noden i Vågen) istället för att forcera och påtvinga genom krigsföring (södra noden i Väduren), eller alternativt, att kompromissa för mycket på bekostnad av sina egna ideal. Eftersom Pluto är i kvadratur med både den södra och den norra noden visar det på svårigheter att "komma in i matchen" och istället pendla mellan de båda ytterligheterna. Men att tveka och vackla ligger inte i Plutos natur så: är det kanske därför som delar av dessa makstrukturer manipulerar, styr, och forcerar "bakom kulisserna" idag (Pluto i tolfte huset i opposition med Saturnus i Skorpionen i sjätte huset), och att Plutos placering i det tolfte gör att det är svårt att nå eller sätta fingret på vad det är som kontrollerar och spjärnar emot? Lägg även märke till att både den södra och den norra nodens styrare är i sjätte huset och vad det kan tänkas innebära.

Ditt Solar Fire v5 får precis samma uträkningar som jag får! Det är bara horoskopet för Ståndsriksdagens avskaffande som skiljer sig från mitt. Kanske någon inställning som råkade bli fel? Astro.com får också fram samma Ascendent som jag själv: 26.19 Tvillingarna.

Hur säkert tiden och datumet för det Socialdemokratiska partiet är vet jag inte. Jag hittade uppgifterna på den här sidan:

http://www.cosmobiology.se/aktuelldata/aktuelldata.php


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Sverige i tiden
InläggPostat: lör dec 13, 2008 4:58 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Anders!

Det är en spännande jämförelse det här mellan 1523 års Sverige och 1865 års. De båda horoskopen bör tillsammans spegla Sveriges utveckling fram till en stat i modern mening.

Din tolkning av 1523 års Pluto i Stenbocken i det fjärde huset (att den tidens maktstruktur hade sin grund i blodsband/arv) låter rimlig och likaså kopplingen du gör till kvadraturen med 1865 års Månnoder (utmaningen att släppa på maktkontrollen till förmån för mer fredliga förhandlingar).

Att 1865 års retrograda Pluto i Oxen i tolfte huset, som du också är inne på, representerar den gamla maktstrukturens fortlevnad "bakom kulisserna" i det nya Sverige verkar också riktigt. Förutom oppositionen till Saturnus i Skorpionen (rimligen den nya men ändå bevarande/konservativa maktstrukturen) bildar Pluto intressant nog också en kvadratur till MC i Vattumannen (de nya liberala, mer demokratiska målen). MC formar ju då ett T-kors tillsammans med Pluto-Saturnus oppositionen, och det beskriver nog ganska bra hur situationen såg ut.

Att Saturnus (den nya konservativa strukturen) är i quincunx till Neptunus i Väduren (nya demokratiska visioner och ideal) förefaller ju rimligt, liksom att Neptunus också bildar sextil till MC i Vattumannen (det nya målet om ett framtida, mer demokratiskt styrt samhälle).

Samtidigt formas en kvadratur mellan Neptunus och Jupiter/Merkurius i Stenbocken, där väl Jupiter kanske står för den gamla adeln och Merkurius för det tänkande som hörde ihop med den. Men Stenbocks-Merkurius är också Ascendentstyrare! Kanske speglar Merkurius därför också själva chefsarkitekten bakom de nya förändringarna, den liberalt inriktade adels- och ämbetsmannen Louis de Geer!

Första husets Uranus i Kräftan i konjunktion med Ascendenten i Tvillingarna syftar väl lämpligen på den nya liberala och framtidsinriktade ordningen. Tvillingarna antyder ju också den nya tvåkammarriksdagen som skulle ersätta de gamla stånden. Uranus bildar också opposition till Jupiter/Merkurius i Stenbocken (den gamla adeln), som dock är i sextil till Saturnus i Skorpionen, dvs. kan samverka med den nya maktstrukturen.

Trigonen mellan Saturnus och Uranus/Ascendenten kan då spegla framväxten av en mer modern stat och kanske också en "konservativ/kapitalistisk" satsning på industriell utveckling, osv.

Solen och Månen bildar ett intressant drakmönster med nodaxeln, ett mönster som tycks främja den Norra noden i Vågen och femte huset. Månen i Lejonet i fjärde huset kan tänkas spegla de stora folklagrens ökade inflytande i landets styrelse genom de nya förändringarna, förstärkt genom trigonen till Solen i Skytten och aspekterna till Månnoderna.

Jämför vi de båda horoskopen ser vi också att 1865 års Saturnus i Skorpionen formar en "Tors hammare" med 1523 års Sol-Måne kvadratur samtidigt som den är i opposition till 1523 års Venus i Oxen (som dessutom är i kvadratur till 1865 års MC).

Torshammaren bör spegla det som hände i och med ståndsriksdagens avskaffande, att det gamla förhållandet mellan de styrande (Solen) och folket (Månen) fick en ny struktur (Saturnus), men kanske också att den gamla motsättningen mellan de styrande och styrda (1523 års kvadratur mellan Solen och Månen) och den nya maktstrukturen (1865 års Saturnus i Skorpionen i sjätte huset) mynnar ut i en effektiv styrmekanism (Torshammaren).

Man kan också notera att de båda horoskopens MC bildar en exakt trigon (orb 0º42').

1865 års Mars i Skytten i sjätte huset konjunktion Solen, trigon Neptunus och sextil MC, kan väl tänkas syfta på den framväxande industrialismen och Venus i samma tecken och hus kanske då på det välstånd som växer fram genom flit och arbete (sjätte huset). Venus bildar också en kvintil till horoskopets MC.

Fascinerande, tycker jag, att se hur astrologin speglar det historiska skeendet. Nu lär det förstås finnas en hel rad tänkbara horoskop för Sverige, både äldre än 1523 och senare än 1865. Kanske alla speglar olika stadier i landets utveckling och kanske det finns betydelsefulla länkar mellan dem alla?

Ett intressant forskningsområde ("Sverige i tiden - en astrologisk studie"). :D

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 6 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 2 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron