Aktuellt datum och tid: sön okt 21, 2018 5:35 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Rajiv Gandhi
InläggPostat: sön aug 14, 2011 10:45 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen en ny Veckans profil!

Rajiv Gandhi föddes den 20 augusti 1944 och var indisk premiärminister åren 1984-1989. Han var inte besläktad med den välkände ickevåldskämpen Mahatma Gandhi, men var son till den kvinnliga premiärministern Indira Gandhi.

I sin ungdom studerade Rajiv vid Cambridge-universitetet i England, där han träffade sin blivande fru, italienskfödda Sonia. Rajiv tycks inte ha haft några politiska ambitioner att följa i moderns – och morfaderns, Jawaharlal Nehrus – fotspår. Istället utbildade han sig till flygpilot och tjänstgjorde en tid som sådan vid Air India. Men ödet ville annorlunda och efter den yngre broderns död 1980 förmådde hans mor honom att kasta sig in i politiken, till att börja med som moderns rådgivare.

Då Indira Gandhi sedan mördades av sina livvakter 1984 blev det sonen Rajiv som fick överta premiärministerposten. Som politisk ledare var han inriktad på att modernisera landet genom modern teknologi. Hans vision var ett modernt teknokratiskt samhälle. Däremot gjorde han inte så mycket för att avhjälpa fattigdom och orättvisor eller komma till rätta med de politiska motsättningar som splittrade Indien.

Bild

Hans regeringsperiod kom att kännetecknas av skandaler och korruption (bl.a. den s.k. ”Boforsaffären”). Vid valet 1989 förlorade hans parti. Några år senare ändades hans liv genom att han sprängdes till döds (21 maj 1991) i Södra Indien av en kvinnlig självmordsbombare och tamilsk separatist från Sri Lanka. Vid en hyllningsceremoni räckte hon fram en blomsterkrans och knäböjde inför Gandhi samtidigt som hon utlöste bomben.

Rajiv Gandhis horoskop ser ut så här:


Bild

Rajiv Gandhi, 20 augusti 1944, 06:34, Bombay, Indien

(Källa: Astro DataBank)


Helt dominerande hus är det första och det tolfte. Inte mindre än sex planeter uppehåller sig i första huset (även Mars och Neptunus fast det inte ser ut så på bilden). Fokus ligger alltså på identitet och personlighet. Den starka betoningen på den östra hemisfären visar på en självmotiverad person som vill staka ut sin egen väg och som värderar sin självständighet och frihet. Nymånen speglar en impulsiv och subjektiv natur, särskilt som den är i nära konjunktion med Ascendenten.

Månens centrala och dominerande roll (förutom Ascendenten är den också i konjunktion med Jupiter och Venus) visar naturligtvis på moderns, Indira Gandhis, helt avgörande inflytande i hans liv. Samtidigt är det som om Solen och Pluto i Lejonet i det tolfte huset antyder en viss obenägenhet eller ett ointresse från Rajivs sida att anträda den politiska bana som familjetillhörigheten bjöd honom.

Månen styr det elfte huset med den Norra månnoden i Kräftan. Jag tolkar det som den styrande familjekrets eller ”klan” han kom att ingå i genom födelsen. Saturnus (begränsning, plikt, ansvar) ligger på den elfte husspetsen i Kräftans tecken. Månen bildar betecknande nog en sextil till Saturnus.

Rajivs eget yrkesval, innan han av modern – och särskilt naturligtvis genom moderns dramatiska död – drogs in i politiken, var ju att vara flygpilot, vilket speglas väldigt tydligt i horoskopet genom Uranus (flygplan) i Tvillingarna (trafik) i tionde huset i konjunktion med MC (yrkesval, karriär). Uranus bildar en kvadratur till Månen och Venus.

Men Uranus högst på himlen speglar även hans strävan eller önskan att modernisera Indien genom modern teknologi (Uranus).

Rajiv Gandhis dramatiska och våldsamma död antyds av att Mars i första huset via Väduren styr det åttonde huset för död.

Som person tycks han – att döma av de många planeterna i Jungfrun i det första huset – ha varit ordningsam, praktisk och metodisk med god blick för detaljer. Jungfrun antyder också en villighet att tjäna andra, en sida som kanhända stod i viss motsättning till hans behov av självständighet och frihet. Men Månens sextil med Saturnus visar ändå att han förmodligen fann sig till rätta med att axla det ansvar som blev lagt på honom.

Ha gärna synpunkter på horoskopet eller tolkningen!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron