Aktuellt datum och tid: ons jan 23, 2019 10:11 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Prinsessan Diana
InläggPostat: sön jun 26, 2011 12:10 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till veckans profil!

Prinsessan Diana, som omkom så dramatiskt och tragiskt i en bilolycka i Paris, föddes den 1 juli 1961 i Sandringham i Norfolk i England. Hon var ättling till flera engelska regenter från flydda tider, som Charles I, Charles II och Jacob II. Genom äktenskapet med prins Charles blev hon mor till den brittiske tronarvingen prins William och hans bror, prins Harry. Diana anses ha varit en tillgiven och god mor, som tog väl hand om sönerna och gav dem kärlek och omsorg.

Bild


Prinsessan Diana fick stor uppmärksamhet i media, där hon blev något av en slags stilikon och där också den uppslitande skilsmässan med prins Charles bevakades i detalj. Som barn hade hon dessförinnan genomlidit sina egna föräldrars bittra skilsmässotvist. Prinsessan blev också känd för sitt engagemang i olika välgörenhetsorganisationer, framför allt till stöd för aids-sjuka och dem som skadats av landminor.

Dödsolyckan inträffade kort efter midnatt den 31 augusti 1997 i Paris, då prinsessan Diana färdades tillsammans med Dodi Fayed i en bil som jagades av franska paparazzi-fotografer in i en biltunnel i alltför hög fart. Hon blev 36 år.

Horoskopet ser ut så här:


Bild

Prinsessan Diana, 1 juli 1961, 19:45, Sandringham, England

(Källa: Astro DataBank)


Mest framträdande tecken är Kräftan (Solen, Merkurius) och Vattumannen (Jupiter, Månen, Södra månnoden). Det ger en bra bild av prinsessan som en god mor (Kräftan) och en humanitärt engagerad person (Vattumannen). Ascendenten i Skytten tyder på entusiasm och idealism och att hon såg livet som ett äventyr med många lärdomar.

Att Solen i sjunde huset styr den Norra månnoden i Lejonet tycks utvisa hennes livsöde att uppnå kunglig status (Lejonet) genom giftermål (sjunde huset). Venus, i kvadratur till Månnoderna, i Oxen i femte huset, visar att hon tyckte om (Venus) barn (femte huset) och speglar dessutom hennes kvinnlighet och utstrålning som stilikon – särskilt som Venus styr MC, hennes offentliga framträdande. Neptunus i Skorpionen i tionde huset – i quindecil till Venus – antyder prinsessans humanitära engagemang och välgörenhet.

Venus trigon till Saturnus i Stenbocken på den andra husspetsen visar på pålitlighet och stabilitet medan kvadraturen till Uranus mer talar om rastlöshet och relationsproblem. Kiron i Fiskarna i prinsessan Dianas andra hus tycks spela en viktig roll. Dels visar den på stark medkänsla med andra (trigonen med Neptunus) och förmåga att förstå och bry sig om andras smärta (trigonen till Merkurius och Solen i Kräftan), dels visar den, genom oppositionerna till Mars och Pluto, på en mer destruktiv sida med negativa passioner och svartsjuka. Roten till detta tycks höra samman med barndomen och den smärtsamma upplevelsen av föräldrarnas uppslitande skilsmässa (Mars styr via Väduren det fjärde huset för familjen).

Månen i konjunktion med Södra månnoden i Vattumannen styr det åttonde huset och bildar opposition till Mars, Uranus och Norra månnoden. Också detta beskriver negativa emotionella mönster. De många och illavarslande planeterna i det åttonde huset tycks utvisa hennes våldsamma och plötsliga död. Fjärde huset, som också handlar om livets slut, är i Väduren, som styrs av Mars (olycka) i åttonde huset (död), en Mars som dessutom är i konjunktion med Pluto och i opposition till Kiron.

Ha gärna synpunkter på horoskopet!


Ett videoklipp om prinsessan Diana: http://www.youtube.com/watch?v=_Efz3s7QiM8


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron