Aktuellt datum och tid: tor jan 24, 2019 5:57 am

 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: husens betydelse
InläggPostat: tis sep 29, 2009 9:47 pm 

Blev medlem: tis sep 29, 2009 9:21 pm
Inlägg: 5
Hej, jag är ny här på forumet och ny i astrologins värld. Hoppas ni har överseende med detta.

Till frågan- Hur mycket påverkar de olika husen ens personlighet? Om man till exempel jämför en person som har solen, pluto i åttonde husen, samt att alla dessa ligger i skorpionens tecken, med en person som har fler planeter i själva tecknet skorpionen, vi säger solen, pluto, merkurius och venus, fast de ligger i till exempelvis fjärde huset. Båda karaktärerna har både solen och pluto i skorpionen (ger en tydlig skorpionkaraktär), fast en av dem har dessa i åttonde huset, och en av dem har fler planeter i själva tecknet skorpionen. Vilken av dessa alternativ ger starkast skorpion karaktär?

Jag vet att man måste ta hänsyn till fler faktorer när man tolkar horoskop, men om någon ändå skulle vilja Försöka dra en generell slutsats så vore jag väldigt tacksam.

mvh


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: husens betydelse
InläggPostat: tis sep 29, 2009 11:49 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej astrol!

Du är hjärtligt välkommen till vårt forum! Känn dig som hemma!

Husen i horoskopet har stor betydelse. Medan planeter och tecken speglar olika sidor av personens psyke och karaktär, visar husen istället mer konkret på var i livet, på vilka livsområden eller i vilka erfarenhetssfärer, de olika sidorna kommer till uttryck.

I det exempel du tar upp, så visar planeter i Skorpionens tecken på sådana sidor i karaktären som intensitet, viljestyrka och målmedvetenhet och en stark önskan att gå till botten med saker och ting, att tränga ner på djupet, och liknande. Ofta finns en viss hemlighetsfullhet. Negativt kan det finnas kontrollbehov eller önskan att manipulera omgivningen. Tecknet, och de planeter som uppehåller sig i det, visar alltså rent allmänt på sådana saker. Men huset de vistas i visar mer konkret på vilket område i livet det hela tar form.

Om Solen och Pluto är i Skorpionen visar det på intensitet, stark vilja, osv. Befinner de sig sedan i åttonde huset, så förstärks de här sidorna ännu mer eftersom det huset "sympatiserar" med Skorpionen och Pluto. Men det visar också mer konkret att intensiteten, osv. kommer till uttryck på något område i livet som hör till det här huset, t.ex. sexualitet, djupgående personliga förändringar, intresse för tillvarons dolda, "ockulta", sidor eller mötet med döden. Det kan också handla om gemensamma eller kollektiva tillgångar och resurser, om arv och lån, osv. Så huset får det hela att konkretiseras eller föras in i något område i livet.

Om Solen, Pluto och andra planeter som Merkurius och Venus alla är i Skorpionens tecken, så blir det naturligtvis ett mycket betonat och framträdande tecken för den personen. Befinner de sig sedan i fjärde huset, som du tar som exempel, så kommer intensiteten, den starka viljan, osv. att framför allt uttrycka sig på de områden i livet som fjärde huset representerar: hemmet, privatlivet, familjen, vår uppväxt, våra föräldrar - särskilt modern, men också vår egen inre grund, vår stabilitet.

Så det blir på de här områdena det "skorpioniska" kommer till uttryck i det här fallet. Fjärde huset sympatiserar med Månen och Kräftan, så det handlar här en hel del om känslor, ömtålighet, stöd och näring.

Vilket av dina båda alternativ som ger starkast Skorpionkaraktär?

Som du ser är det inte så lätt att svara helt bestämt på frågan. Mycket beror förstås - som du själv också antyder - på horoskopet som helhet, hur planeterna är inbördes aspekterade, osv.

Allmänt kanske man kan säga att ju fler planeter det är i ett tecken desto mer framträdande blir det. Och det skulle ju då tala för det andra av dina båda alternativ. Men å andra sidan förstärks, som sagt, Solen och Pluto i Skorpionen om de samtidigt är i det "samvibrerande" åttonde huset. Och som sagt, det hela beror av horoskopet som helhet.

Vi får kanske, med viss osäkerhet, säga att det blir "oavgjort" mellan dina två alternativ. :D

Hoppas du får ut något av mitt svar även om jag inte kan svara säkert det ena eller det andra. Ställ gärna fler frågor om du vill eller berätta lite om ditt astrologiintresse!

Det är alltid intressant och roligt att resonera om astrologi.

Med vänlig hälsning

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: husens betydelse
InläggPostat: ons sep 30, 2009 7:14 pm 

Blev medlem: tis sep 29, 2009 9:21 pm
Inlägg: 5
Tack för ett mycket bra svar :)


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 3 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron