Aktuellt datum och tid: ons feb 20, 2019 9:50 pm

 Sida 1 av 1 [ 12 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: 12:e husets komplexitet
InläggPostat: ons nov 12, 2008 12:51 am 

Blev medlem: ons nov 12, 2008 12:23 am
Inlägg: 33
Hej Mats!

Har börjat fördjupa mig i astrologi.Tycker det är intressant och att man kan lära sig mycket både om sig själv och andra...

De flesta hus förstår jag ganska bra. :D Svårare tycker jag det är med 12:e huset...

Så hur kan man beskriva det på bästa sätt för att förstå det bättre? :roll:

Ljus o det bästa

Maranne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Själens växande
InläggPostat: ons nov 12, 2008 12:56 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Marianne!

Roligt att du har hittat hit. Ja, det tolfte huset är inte så lätt att förstå. Man kan ju säga att det motsvarar Fiskarnas tecken i Zodiaken och planeten Neptunus.

Huset associeras till många saker, som ensamhet, avskildhet, längtan, det omedvetna, fosterstadiet i livmodern (tiden före födelsen i första huset), karma, andlighet, meditation. Paradoxalt nog handlar det både om ensamhet och om gemenskapen med alltet. Förklaringen är förstås att det är genom att vända oss inåt, i avskildhet, i djupet av vårt inre, som vi kan uppleva den stora enheten med allt liv.

Om det motsatta huset, det sjätte, handlar om att växa som person i vardagslivet genom arbete, dagliga rutiner och genom att sköta sin fysiska hälsa, osv, så står det tolfte huset mer för själens växande genom försoning med det som varit och genom utvecklandet av osjälvisk kärlek till allt och alla.

Vi ser hur de motsatta husen samspelar med varandra och samverkar. Om sjätte huset står för den fysiska hälsan så står det tolfte för den känslomässiga och mentala hälsan. Man skulle kunna kalla tolfte huset försoningens och den villkorslösa kärlekens hus.

Men där finns också mycket smärta samlad från det förflutna - hela vår karma - och allt det vi förträngt och inte vill veta av. Det är genom medvetandegörandet och bearbetandet av allt detta som vi kan växa i vårt inre.

Ta gärna upp fler tankar och funderingar kring det här.

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Inspirerande!
InläggPostat: ons nov 12, 2008 2:52 pm 
Tack Mats,intressant det du beskriver.


Har tidigare saknat att få höra o förstå styrkan med 12:e huset.Fått känslan när jag läst om Fiskarnas hus att här samlar vi allt elände.Att 12:e huset blivit zodiakens soptip.

Lustiga var oxå innan jag skrev igår att jag tänkte på avskildheten att visst märker jag att jag behöver mycket avskildhet,har själv 4 planeter i 12:e huset.Men är oxå väldigt social och umgås med många olika slags människor.

Så din beskrivning och inte allra minst rubriken själsligt växande är befriande! Även det du förklarade parallellen med 6:e huset.

Underbart detta forum att man kan ställa frågor till dig...

Har läst att 12:e huset även står för sjukhus,fängelse,institutioner.

Kan det innebära en styrka för att kunna arbeta med människor som har det svårt på många sätt?

Funderar på kan kyrkan hamna här eller hör den till nionde huset?

Har massor av frågor om allt möjligt :wink:


  
 
 Inläggsrubrik: Känslighet
InläggPostat: ons nov 12, 2008 10:05 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej igen!

Visst är det så att planeter i tolfte huset eller i Fiskarnas tecken kan visa på att man passar för arbete med människor på sjukhus och liknande. Men kanske får man då också titta på sjätte huset (arbete, tjänande) och det tionde (karriär, livsinriktning). Ascendenten och Månens placering säger också en del och Solen förstås.

Tolfte huset associeras med slutna institutioner, som kloster, sjukhus och andra vårdinrättningar, fängelser, osv. Kyrkan brukar kanske inte räknas hit, även om delar av det religiösa livet kan göra det, som klostervistelse, religiös mystik liksom bön och meditation i avskildhet. Kyrkan som samhällsföreteelse hör nog mer till nionde huset, som du föreslår. Delar av kyrkans verksamhet hör också till sjätte huset (tjänande).

Fiskarnas tecken, tolfte huset och planeten Neptunus visar på medkänsla och omtanke om andra men därmed också en känslighet och mottaglighet som gör att man lätt tar in för mycket från omgivningen (känslor, stämningar, osv) och därför behöver stunder av avskildhet så att man kan återhämta sig.

Det behöver inte vara någon motsättning mellan detta och att vara social och umgås med andra. Men det kan vara bra att vara medveten om båda behoven och växla mellan att vara social och att dra sig tillbaka.

Andra områden i livet som associeras med Fiskarna/tolfte huset är konstnärlighet och skapande.

Tolfte huset är ett viktigt område i livet och absolut inte bara en "soptipp" för allt elände. I så fall möjligen en "återvinningsstation" där eländet/soporna omvandlas och görs värdefulla och livsberikande.

Roligt att du har många frågor och funderingar!

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Gott eller ont?
InläggPostat: fre nov 14, 2008 3:08 am 

Blev medlem: ons nov 12, 2008 12:23 am
Inlägg: 33
Tack för fortsatt lärorika reflektioner som lägger pusslet mer på plats. :)

Ja detta hus är komplext och jag kan fortfarande tycka att det tar tid att förstå det. Även om jag förstår en del om det så känns det ibland förvirrande och svårt att enkelt kunna beskriva dess funktion då det känns som de innehåller så många aspekter... :roll:

Intressant det du skrev med att 12:e huset ger oss möjligheten att bearbeta våra problem för att på såvis växa.Gillade även din beskrivning om att 12:e huset är en återvinningsstation där soporna förvandlas till ngt berikande,givande.
:D
Det är så jag upplever det. Har insett att jag erfarit mycket lidande och sorg tidigare i mitt liv. Nu efter att jag mött det o börjat göra upp med det börjar det transformeras...

Mycket genom just att jag målat och uttryckt mig för första gången i mitt liv. Börjar jag känna mig rik på många sätt. Meningen är kanske att jag skall hjälpa andra.

Funderar på det du skrev med att 12:e huset är tiden före dvs i moderlivet innan vi går ut i första huset...

Har en tanke... Kan det inte vara tvärtom?
Kan inte 12:e huset innebära att man gått hela varvet runt zodiakens hus o nu möter alla gamla karma. Dvs att man är rik på alla gamla erfarenheter men att man kanske inte lyckats löst dem riktigt och behöver ta itu med dem innan man kan avancera till nästa andliga nivå?Hmm bara en tanke...

Funderar även vidare på Neptunus energi den låter så tvetydig på många ställen beskrivs den som bedräglig,opålitlig.

Läste en engelsk astrolog på nätet som pratade om att han hittat två grupper av personer som har 12:e huset placeringar. Antingen är det snälla,vårdande personer som tagit o stått ut med mycket skräp från andra eller så är det massmördare,seriemördare :oops:...

Vilken kontrast...Scary med massmördare...

Hur kan det vara så?Massmördare...
Skulle det kunna vara för att de känner in andras ilska etc och inte kan handskas med den?
Eller är Neptunus illusioner?

Känner igen mycket av det du skrev känsligheten,mottaglighet för stämningar etc o behovet att dra sig tillbaka...Intressant.

Andlighet kan det förknippas med 12:e huset.
Naturen?

Du ser 1000 frågor...Får ta en i taget :wink:
Tacksam för dina tankar... :D


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Både och
InläggPostat: fre nov 14, 2008 3:00 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Tack för dina funderingar!

Det tolfte huset är ju till stora delar det omedvetnas hus, så det är kanske inte så konstigt att det upplevs som svårt att få grepp om.

Det gäller egentligen alla tre vattenhusen: fjärde, åttonde, tolfte. Där finns ett djup som bara kan uppfattas med känslan eller intuitionen. Rationell förståelse räcker inte till. Vi ställs inför själva livsmysteriet och det kan vi bara närma oss med känslan och intuitionen, kanske bäst via konst, musik och poesi.

Du har alldeles rätt i att tolfte huset fullbordar cirkeln och att vi bär med oss dit alla erfarenheter från alla de andra husen. Man kan säga att det representerar både avslutning och början. Horoskophjulet är ju en cirkel utan definitiv början eller slut.

I ett reinkarnationsperspektiv står tolfte huset för det samlade resultatet av allt som varit (i det här livet och också i tidigare liv). På det viset står det också för det vi så att säga bär med oss in i det här livet när vi föds.

Man kan nog säga att tolfte huset representerar både himmel och helvete. Finns det alltför mycket av obearbetade skuldkänslor, rädslor, instängd bitterhet och hat i det undermedvetna, så kan det i värsta fall driva en människa till irrationella och hemska handlingar och vansinnesdåd. Det är den negativa sidan av det tolfte huset (och även Neptunus och Fiskarnas tecken).

Samtidigt representerar de alla tre osjälvisk kärlek och det högsta goda, så nog är det paradoxalt alltid. Och så är det egentligen med allt inom astrologin. Ingenting är i sig självt gott eller ont utan det beror på hur vi klarar av att handskas med de olika energierna.

Tolfte huset kan framför allt sägas handla om själens växande genom försoning med det som varit.

Och visst står det för andlighet. Det skulle egentligen nästan kunna kallas andlighetens hus. Allt sådant som meditation, stillhet, mystik, djup vördnad, försoning och villkorslös kärlek hör hit. Likaså meditativ eller andlig upplevelse av naturen. Många har ju sin "kyrka" ute i naturen.

Konst- och musikskapande är ett underbart och välgörande sätt att komma i kontakt med sina djupare känslor och kanske med själva livets mysterium.

Härligt att du har börjat måla och att du börjar känna dig rik!

Gunnel Söderström anger i sin bok Livshjulet enkla men tänkvärda nyckelord för de olika husen: 1 Möta, 2 Äga, 3 Säga, 4 Känna, 5 Skapa, 6 Förfina, 7 Möta, 8 Förändra, 9 Förstå, 10 Verka, 11 Samverka, 12 Tillhöra.

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Sammanhang
InläggPostat: lör nov 15, 2008 5:00 pm 

Blev medlem: ons nov 12, 2008 12:23 am
Inlägg: 33
Hej igen Mats!

Glad att ha hittat din sajt för att kunna förstå astro mer tillämpbart och inte enbart i text som en ordmassa. :lol:

12:e husets Neptunusdimmor klarnar så sakteliga genom det du beskrev genom själsligt växande genom att bearbeta och nå djupet.
Utmaningen att känna kärlek till allt levande.Natur,andlighet,konstnärlighet.Behovet att behöva dra sig tillbaka då intryck och känslor utav andra kan bli övermäktigt.

Tacksam oxå för att du beskriver det positiva med 12:e huset.För det jag tidigare hittat på nätet har kännts mindre positivt.

Även intressant kopplingen du tog upp med de andra vattenhusen 4,8.Var just en annan tanke jag hade :D

Har en väninna som har Solen i Lejonet i åttonde huset. Själv har jag Solen i Vågen i tolfte huset.

Kan man säga ngt generellt om skillnader el likhet oss emellan med tanke på husplacering? :roll:

Nyckelorden från Gunnel Söderström var oxå väldigt användbara... :D

Kartläggningen i livspusslet fortsätter... :wink:

Ser fram emot dina reflektioner

Önskar dig en trevlig helg.

Marianne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Åttonde och tolfte husen
InläggPostat: sön nov 16, 2008 2:11 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Marianne!

Astrologin är ett fantastiskt sätt att lära om sig själv, andra och hela tillvaron. Roligt att du har upptäckt det.

Det är förstås svårt att säga något med säkerhet - det är det ju egentligen alltid inom astrologin - om skillnader och likheter mellan dig och din väninna bara utifrån soltecken och Solens husplacering. Mycket beror ju av andra faktorer i horoskopet, hur planeterna är aspekterade till varandra, osv.

Lite försiktigt kanske man kan säga i alla fall att känslor är viktiga för er båda. Men skillnaden kanske ligger i att din väninna helst söker starka och djupa känsloupplevelser för att kunna växa och förändras genom dem, medan du kanske helst vill känna och uppleva tillhörighet, känna att du har del i någonting större.

Du har kanske större behov av att ibland dra dig tillbaka och gå in i dig själv för att känna samhörigheten med allt, medan din väninna kanske mer söker intensiva känsloupplevelser genom "drama" och "äventyr".

Gemensamt har ni i alla fall känsligheten och att ni båda vill tränga in i djupet och undersöka det dolda och outforskade. Båda är ni nog också kreativa och fulla av skaparglädje, gissar jag.

Som Lejon kanske din väninna vill vara i centrum och bli sedd, vill kanske dominera. Men som Våg bjuder du antagligen på det och uppskattar hennes värme och generositet. Kanske har du också upptäckt att även Lejon kan vara känsliga och lättsårade ibland.

Det blev många "kanske" här, eftersom det som sagt är jättesvårt att säga någonting bestämt utan att se horoskopen som helhet. Kanske något stämmer in i alla fall?

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: 12.e och Pluto ihop...
InläggPostat: sön nov 16, 2008 8:01 pm 

Blev medlem: ons nov 12, 2008 12:23 am
Inlägg: 33
Tack Mats för dina reflektioner.

Intressant och visst finns det något som stämmer!Har ofta kännt med denna väninnan att hon är en utav få som jag känner en djup samhörighet i att kunna prata mycket sådant som man inte kan ta upp med alla...Och visst har vi båda skaparglädje.Hon är ett proffs med Feng shui och har intressen som mig med astrologi,numerologi och det ockulta...

Även det här med att hon är Lejon och trivs med att bestämma stämmer bra.Jo att Lejon kan vara lättsårade är ngt jag märkt.Min lillasyster och hennes pappa är båda Lejon.Båda är charmiga,framåt,starka men puh där kan det bli maktkamper. :lol:

Tänkte på det innan jag skrev att det troligtvis är svårt att säga ngt med säkerhet då det finns så mycket annat dvs helhetsbilden som du tog upp med aspekter etc.För om man tittar på mitt astro så har jag oxå mycket med pluto i mitt astro. Jag har bland annat

Solen i Konjunktion med Pluto.
Månen Opposition med Pluto.
Venus Konjunktion med Pluto.
Mars i Konjunktion med Pluto.
Pluto i Konjunktion med Ascendenten
Neptunus i Sextil med Pluto.

Solen i Vågen 12:e huset.
Venus i Jungfrun 12:e huset.
Mars i Vågen 12:e huset
Pluto i Vågen 12:e huset.

Jo det är intressant att tolka sig själv o sina nära kära o andra o andra oxå. Astro har gett mig en djupare förståelse och många aha-upplevelser..Men är som sagt en nybörjare och det tar tid ibland innan man kan tolka riktigt...

Ja mina frågor fortsätter då jag har en astrolog att bolla mina tankar med... :wink:

Funderar på... Vad kan man säga om ovanstående aspekter och med 12:e huset ihop..

Att jag behöver mycket tid att i ensamhet och vill förändra alla och allt och är superdjup? :wink:

Tacksam för dina tankar. Ger mycket.

Ljus o det bästa
Marianne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Rikedom
InläggPostat: mån nov 17, 2008 4:09 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej Marianne!

Ja, det var verkligen mycket med Pluto i ditt horoskop! Inte konstigt att du skrev att ditt liv "börjar bli rikt" - Pluto står också för rikedom! :D I ditt fall tycks det framför allt handla om inre rikedom.

Pluto står ju för en nedbrytande, förändrande men samtidigt uppbyggande och renande process. Husplaceringen i horoskopet visar vilket område i livet vi känner störst behov av att ha kontroll över. Samtidigt är det ett område där vi genomgår stora och omvälvande förändringar, viktiga för vårt växande.

Med Pluto i tolfte huset handlar det för dig mycket om inre förändringar. Men eftersom Pluto också är i konjunktion med Ascendenten så färgas förstås också ditt yttre liv kraftigt av det som sker i det inre.

Konjunktionen med Solen, Venus och Mars och oppositionen till Månen gör att hela ditt liv påverkas av Pluto-energin. Du tycks vara en känslig och intensiv person med stark vilja och ambition. Den starka Pluto-framtoningen kanske bidrar till att du och din väninna med Lejonsolen i åttonde huset förstår varandra så bra. Åttonde huset motsvarar ju Skorpionens tecken som styrs av Pluto.

Det kan hända att det finns en konflikt inom dig genom Plutos (och Solens?) opposition till Månen. Det kanske handlar om att vilja kontrollera eller våga frigöra starka och intensiva känslor. Det kan vara viktigt att ibland våga bejaka och frigöra känslor och släppa lite på kontrollen.

Framför allt tycks det för dig handla om att "förvalta rikedomen" i det inre livet genom andlighet och konstnärligt skapande, kanske i kombination med att arbeta med människor. Då får också de starka och intensiva känslorna ett naturligt utlopp. Säkert är det viktigt för dig att våga lita på livet - inte bara på den egna kontrollen!

Att du lär känna dig själv är nog mycket betydelsefullt med de här planetkonstellationerna. Och det har du säkert också särskilt goda förutsättningar för just tack vare dem.

Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Träffande!
InläggPostat: tor nov 20, 2008 8:01 pm 

Blev medlem: ons nov 12, 2008 12:23 am
Inlägg: 33
Hej Mats!
Sitter på biblioteket min egna dator har kraschat...

Återigen tack för dina insiktsfulla reflektioner! :D

Astrologi upphör aldrig att förvåna och förundra en hur det kan stämma så väl även utifrån olika hussystem.

Ändock kan man få en analys som stämmer så väl...

Kändes mitt i prick med det du beskrev med känslighet,intensitet, stark vilja och ambitioner samt att livet har gjort mig rik och andligheten är ett nav i mitt liv.

Påverkas mycket oxå som du skrev av just de inre förändringarna som ofta manifisterar sig i det yttre livet. Känner även igen mig i konflikten du beskrev med kontroll eller att ha svårt att förlora kontrollen.

Tyckte mycket om din mening...Säkert är det mycket viktigt för dig att våga lita på livet-Inte bara på den egna kontrollen. :lol:.

Nu stänger biblioteket måste avsluta.
Tack för dina träffande tankegångar!

Återkommer igen för vidare tankar om hussystem. Vilket verkar vara ett mystiskt område :)

Ljus,o det bästa Marianne


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
 Inläggsrubrik: Re: 12:e husets komplexitet
InläggPostat: ons nov 24, 2010 4:23 pm 
Användarvisningsbild

Blev medlem: tis nov 23, 2010 2:29 am
Inlägg: 33
Ort: Sthlm
Om 12e huset:
Tycker andra med planeter i eller fokus på 12e huset ger ett intryck av att vara någon annan stans, inte mentalt kanske och nödvändigtvis inte på flykt.. snarare på mer än ett ställe samtidigt, ett mystiskt uttryck, en transcendental integritet och rolig humor, man vill "följa med".. eller kanske inte.. (kanske finns en lättleddhet och viljan att dra sig undan, en upplösning av dualiteter... rädslan för att ta steget framåt/utåt, behovet av en finurlighet -eller? Kanske: känslorna av att inte kunna se sig själv eller finnas.. filosofisk mysticism..)


Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 


Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 12 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron