Aktuellt datum och tid: ons feb 20, 2019 10:01 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Det sideriska horoskopet – själens kors
InläggPostat: tor mar 07, 2013 3:03 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Det sideriska horoskopet visar hur den inkarnerande själen kommer till uttryck i den jordiska inkarnationen - ”fastspikad på födelsens kors”.

Det mesta av det jag framför här är hämtat från eller inspirerat av Nick Anthony Fiorenzas webbsida The Lunar Planner: http://www.lunarplanner.com/.

De tropiska och sideriska systemen strider inte mot varandra på något sätt utan ingår båda i ett större, levande kosmologiskt system. Båda utforskar vår inkarnationsupplevelse. Men de visar på vår mänskliga upplevelse från två skilda synvinklar inom vår medvetandehierarki. Det tropiska horoskopet kan sägas visa hur jaget på personlighetens nivå blickar "upp mot" och strävar efter att nå själsnivåns medvetande, medan det sideriska horoskopet visar själsnivåns perspektiv riktat "nedåt" mot inkarnationsupplevelsen på Jorden.

Den ”tropiska verkligheten” är det vi upplever, det vi är mitt inne i, medan den sideriska själsnivån för det mesta är ”över våra huvuden”, något vi oftast inte är direkt medvetna om eller upplever. Den försiggår på ett annat plan. Ändå är vi en del av den, hör ihop med den. Den är vårt övermedvetande eller omedvetna. Detta reflekteras även i det tropiska horoskopet genom flera faktorer, t.ex. de yttre planeterna Pluto, Neptunus och Uranus, det tolfte huset och Fiskarnas tecken.

Det sideriska horoskopets födelsekors eller själskors består av den vertikala MC/IC-axeln och den horisontala Asc/Des-axeln.

Bild

Den vertikala axeln visar på själens väg nedåt mot inkarnationsupplevelsen, överföringen av själsenergi till det jordiska/biologiska planet, till den fysiska cellnivån. Axeln kan representeras av vår ryggrad. Den horisontala axeln är istället själens upplevelseaxel som visar hur själen uttrycker sig och interagerar i inkarnationsupplevelsen, hur den förmår manifestera sig i vårt liv.

De här båda axlarna – inkarnationskorset – har stor betydelse i den sideriska astrologin. De förbinder oss personligen med den omgivande stjärnhimlen, med den kosmiska verklighet som omsluter och genomtränger oss och som vi är en del av. Detsamma gäller planeterna i vårt sideriska horoskop. De tar emot och vidarebefordrar, var och en på sitt sätt, stjärnornas astrala inflytande.

Det sideriska horoskopet visar vår personliga, alldeles egna och unika relation till det omgivande kosmos, till den väldiga stjärnhimlen. De stjärnbilder och enskilda stjärnor som vid födelsen befinner sig i linje med horoskopets båda axlar (± 7.5°) och med horoskopets planeter (± 2°) visar hur vi personligen ingår i det väldiga kosmiska skeendet – sett ur vårt själsperspektiv.

De stjärnor som är i linje med vår sideriska MC är våra ”kulminerade stjärnor”. De är våra personliga ”polstjärnor”, som utvisar kursen under vår livsvandring – alltjämt ur själens perspektiv. De motsatta stjärnorna, de som är i linje med vår sideriska IC, är våra ”antikulminerande stjärnor” som istället visar den materiella grund vi står på, vårt genetiska arv, och hur själen grundar sig i vår inre cellstruktur. Hela den vertikala MC/IC-axeln visar alltså hur vår själ stiger ned i materien och manifesterar sig i den fysiska och biologiska värld vi lever i.

De stjärnor som är i linje med vår sideriska Ascendent är våra ”uppstigande stjärnor”. De beskriver själens uttryck, hur – alltså på vilket sätt – den manifesterar sig i den jordiska tillvaron. De stjärnor som är i linje med vår sideriska Descendent är våra ”nedgående stjärnor”, som visar själsuttrycket i relation till och i interaktion med den omgivande världen och hur vi själva speglas i världen.

Det sideriska horoskopet beskriver på så vis – ur själens synvinkel - vårt eget särskilda och unika förhållande till det stora kosmiska skeende vi ingår i. Planeternas positioner vid födelsen och de stjärnor som då var i linje med dem bidrar ytterligare, var och en, och gör bilden mer fullständig. Detsamma gäller andra viktiga punkter i horoskopet, som Pars Fortunae, ”East Point” och Vertex.

I den sideriska astrologi det är fråga om här, betyder de enskilda stjärnorna (och de stjärnbilder de tillhör) mer än de sideriska tecken de ingår i. Tecknen blir mer av en allmän sammanfattning av de ingående stjärnornas olika innebörder. De finns där i bakgrunden medan stjärnorna ger en mer fokuserad bild av det himmelska inflytandet och hur det speglar vår särskilda inkarnation.


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron