Aktuellt datum och tid: tor jan 24, 2019 5:55 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Whitney Houston
InläggPostat: sön aug 07, 2011 12:00 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till Veckans profil!

Den amerikanska sångerskan Whitney Houston föddes den 9 augusti 1963 i Newark, New Jersey. Hon växte upp i en musikalisk miljö. Modern är den kända gospelsångerskan Cissy Houston. Sångerskan Dionne Warwick är hennes kusin. Hennes gudmor är den kända soul- och rhythm-and-blues-sångerskan Aretha Franklin.

Whitney började sjunga i kyrkan och vid elva års ålder blev hon medlem i en gospelkör. Efter att ha uppträtt med sin mor en tid fick hon snart möjlighet att göra sin första skiva, ”Whitney Houston” (1985), som blev en stor succé och följdes av fler framgångsrika album och en helt storslagen karriär.

Bild

Hon kom även att medverka i flera filminspelningar. Debuten var i filmen ”The Bodyguard” (1992), där hon spelade huvudrollen tillsammans med Kevin Costner.

Bild

1992 gifte hon sig med rhythm-and-blues-sångaren Bobby Brown och fick en dotter året efter. Äktenskapet urartade dock med tiden och Whitney utsattes för misshandel av maken och drogs in i ett allvarligt drogmissbruk, något som skapade stora rubriker. Karriären höll på att ta slut men Whitney skilde sig från maken, lyckades ta sig ur drogmissbruket och kom igen som artist.

Bild


Hennes horoskop:


Bild

Whitney Houston, 9 augusti 1963, 20:55, Newark, New Jersey, USA

(Källa: Astro DataBank)


Framträdande tecken är Väduren, Lejonet och Jungfrun. Vi får bilden av den självständiga, motiverade och framåtsträvande men också noggranna och hårt arbetande artisten. Att Solen lyser i sitt eget tecken Lejonet i konjunktion med Venus ger en tydlig bild av den kvinnliga artisten som älskar att framträda på scen. Placeringen i det Sol-styrda sjätte huset antyder att hela hennes vardag är uppfylld av det strålkastarljus som karriären medför. Solen och Venus i Lejonet bildar trigon med Månen i konjunktion med Jupiter i Väduren i det första huset. Såväl Solen som Månen/Jupiter bildar ytterligare trigoner till Jupiter-styrda MC i Skytten.

Det var Whitneys mor (Månen), gospelsångerskan Cissy Houston, som agerade som hennes mentor och vägledare (Jupiter) när det gällde att forma hennes karriär (MC) och scenframträdanden (Solen och Venus i Lejonet). Månen styr också, via Kräftan, det femte huset för kreativitet och självuttryck, där också Norra månnoden befinner sig.

Ascendenten är i känsliga och artistiska Fiskarna och bildar en trigon med Ascendent- och horoskophärskaren Neptunus, som är i Skorpionen i det åttonde huset. Man kan undra över vad Kiron i Fiskarna i konjunktion med Ascendenten kan innebära, vad slags sår eller smärta det speglar i hennes liv. Kiron är i opposition till Pluto och Merkurius i det sjunde huset. Att Whitney Houston kom att uppleva ett stormigt och omtumlande äktenskap kan man förstå av att planeterna Mars och Pluto befinner sig i det sjunde huset.

Ha gärna synpunkter på horoskopet!


Här är en länk till en tidig intervju med den ännu unga artisten (lägg märke till hur hon lyfter fram moderns roll vid formandet av hennes karriär): http://www.youtube.com/watch?v=_gvJCCZz ... re=related


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron