Aktuellt datum och tid: tor jan 24, 2019 6:33 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Jacqueline Kennedy Onassis
InläggPostat: sön jul 24, 2011 4:39 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej och välkommen till Veckans Profil!

Jacqueline Lee Bouvier ”Jackie” Kennedy Onassis föddes den 28 juli 1929 i Southampton, Long Island i New York. Hon avled av en cancersjukdom den 19 maj 1994. Under sin levnad kom hon att gifta sig med två av världens mäktigaste män – den amerikanske senatorn, senare presidenten, John F. Kennedy och därefter den rike grekiske skeppsredaren Aristotelses Onassis.

Familjen tillhörde New Yorks societet och den unga Jacqueline studerade vid ansedda privatskolor och sedan bl.a. vid Sorbonne-universitetet i Paris. 1953 gifte hon sig med den unge senatorn, John F. Kennedy. Efter makens valseger flyttade paret in i Vita huset 1961. ”Jackie” var då 31 år och mor till två barn. Som ”First Lady” vann hon beundran för sin goda smak och stil. Hon grep sig an med att förnya inredningen i Vita husets bostadsdel och kom genom sin positiva attityd och tilltalande yttre att bidra mycket till presidentparets popularitet.

Bild

Även om Jacqueline inte hade något emot att stå i rampljuset och bli intervjuad och fotograferad, strävade hon ändå efter så mycket privatliv som möjligt för sig själv och barnen.

Barnafödandet var fyllt av svårigheter och trauman. Förutom missfall födde hon ett dödfött barn (1956) och en pojke som dog redan efter två dagar (1963). De två överlevande barnen förlöstes båda genom kejsarsnitt.

1963 var Jacqueline Kennedys mörka år. Först dog hennes nyfödde son i augusti, därefter mördades hennes make vid attentatet i Dallas i november. Jacqueline beundrades för det mod och den styrka hon uppvisade i samband med det tragiska mordet. Efter presidentens död drog hon sig tillbaka från det offentliga livet för att ta hand om barnen. 1968 gifte hon om sig med Aristoteles Onassis. Men fler tragedier följde. Makens ende son dog i en flygkrasch 1973 och Onassis själv drabbades av ohälsa och dog 1975.

Jacqueline Kennedy Onassis arbetade därefter som redaktör för ett bokförlag samtidigt som hon levde i ett fritt förhållande med Maurice Tempelsman, en belgisk industriidkare och diamanthandlare. Hon bodde på Manhattans fashionabla Upper East Side i New York till sin död 1994. Hon kom att begravas på Arlingtonkyrkogården utanför Washington, DC, bredvid sin första make, president John F. Kennedy.

Hennes horoskop:


Bild

Jacqueline Kennedy Onassis, 28 juli 1929, 14:30, Southampton, New York, USA

(Källa: Astro DataBank)


Framträdande tecken är Väduren (Månen, Uranus, femte och sjätte husen) och Lejonet (Solen, Merkurius, Pars Fortunae och MC). Eldelementet dominerar och visar på en entusiastisk och motiverad person med många mål och strävanden och med en dragning till utmaningar och äventyr.

Planeternas spridning i horoskopet (västra och södra hemisfärerna överväger) visar att hon ville spela en roll i samhällslivet, att offentligheten var viktig för henne och att hon nådde tillfredsställelse genom framgång i det yttre livet.

Bland husen dominerar det femte (kreativitet, barn), det åttonde (död, transformation, intensiva upplevelser), det nionde (utbildning) och det tionde (social ställning, offentligheten).

Att det femte huset för barn är i Mars-styrda Vädurens tecken visar på Jacqueline Kennedys svårigheter med barnafödande. De båda överlevande barnen förlöstes båda med kejsarsnitt (Mars). Detta förstärks genom Månen (moderlighet) och Uranus (kriser) i Väduren i det här huset.

Att hon gifte sig med två av världens mäktigaste män speglas tydligt av planeten Jupiter i Tvillingarna i sjunde huset för äktenskap. Att det hörde till hennes öde betonas av den Norra månnodens placering i mycket nära konjunktion med Descendenten. Jupiter i Tvillingarna – de båda mäktiga makarna i hennes liv – styr via Skytten det andra huset för tillgångar, resurser och finanser och disponerar planeten Saturnus i det här huset som i sin tur bildar en opposition till sjundehusstyraren Venus i Tvillingarna i det åttonde huset. Hela det här mönstret speglar hur Jacqueline Kennedy Onassis attraherade yttre resurser genom äktenskap med framgångsrika män som kunde erbjuda henne finansiell trygghet.

Norra månnodens konjunktion med Kiron antyder att hennes öde var länkat till svåra upplevelser av livets smärtsamma sidor. Kanske behövde emotionella sår från tidigare liv (Södra månnoden i Skorpionen i nära konjunktion med Ascendenten) aktualiseras och få möjlighet att läka i detta liv.

Ascendent- och horoskophärskaren Pluto befinner sig i Kräftan (familjen, moderskapet) i det åttonde huset för död och transformation. Planeten är oaspekterad förutom trigonen till Ascendenten och Södra månnoden – som den också styr –och sextilen till den Norra månnoden. Utan tvekan var transformation och död viktiga teman i Jacqueline Kennedy Onassis dramatiska och omvälvande liv. Med Ascendenten i Skorpionen kan man också förstå att hon mitt i det offentliga rampljuset ändå föredrog privatlivet för sig själv och sina barn.

Samtidigt visar MC i Sol-styrda Lejonet att hon tyckte om att lysa i offentliga sammanhang. Med Solen själv, Merkurius och Pars Fortunae i Lejonet kunde hon också inspirera andra genom sin soliga och generösa personlighet. Neptunus nära konjunktion med MC speglar hennes roll som stilikon och förebild och även hennes ambitioner att konstnärligt förnya Vita husets inredning. Neptunus kan här också stå för att hon förlorade (Neptunus) sin offentliga ställning som ”First Lady” (MC i Lejonet) genom makens tragiska död mitt i karriären.

Eldtrigonen mellan MC i Lejonet, Månen i Väduren och Saturnus i Skytten disponeras av tre maskulina planeter: Solen, Mars och Jupiter. Det tycks anspela på hur männen i hennes liv kom att forma hennes kvinnoroll: som moder (Månen), som stilikon och ”First Lady” (MC/Neptunus) och som den hårt drabbade men i svårigheterna ändå starka och samlade änkan (Saturnus).

Ha gärna synpunkter på horoskopet och tolkningen!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron