Aktuellt datum och tid: tor jan 24, 2019 6:30 am

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Kronprinsessan Victoria
InläggPostat: sön jul 10, 2011 12:02 pm 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Välkommen till Veckans profil!

Sveriges tronarvinge, kronprinsessan Victoria, föddes den 14 juli 1977, som dotter till kung Carl XVI Gustaf och drottning Silvia. En grundlagsändring - aktuell redan innan hennes födelse men genomförd först 1980 - gjorde henne till kronprinsessa och tronarvinge. Tidigare ärvdes tronen av det äldsta manliga barnet men genom ändringen ärvs den av det äldsta barnet oavsett kön.

Kronprinsessans officiella titel är Hennes Kunglig Höghet Victoria, Sveriges Kronprinsessa, Hertiginna av Västergötland. I officiella sammanhang tilltalas hon Ers Kunglig Höghet, men mer informellt Kronprinsessan. Hennes namnsdag (12 mars) och födelsedag (14 juli) är officiella flaggdagar i Sverige.

Under uppväxttiden har kronprinsessan förberetts för sin kommande roll som landets regent. Utbildningen har omfattat studier i franska språket i Frankrike, statskunskap och historia vid Yale-universitetet i USA. Hon har också praktiserat vid FN i New York och vid Svenska ambassaden i Washington, samt tjänstgjort i den svenska armén. Vidare har hon genomgått en kurs i konfliktlösning och fredsfrämjande aktivitet vid Uppsala universitet. 2009 avlade hon filosofie kandidatexamen med freds- och konfliktkunskap som huvudämne.

Bild

Den 24 februari 2009 tillkännagavs förlovningen mellan kronprinsessan och herr Daniel Westling. Året därpå ägde bröllopet rum (den 19 juni 2010), varvid Daniel Westling blev prins Daniel av Sverige och hertig av Västergötland. Tronföljarparet är bosatta på Haga slott utanför Stockholm.

Kronprinsessan Victorias horoskop ser ut så här:


Bild

Kronprinsessan Victoria, 14 juli 1977, 21:45, Stockholm

(Källa: Astro DataBank)


Kräftan, Tvillingarna, Lejonet och Skytten är framträdande tecken i horoskopet och det får ses som en bra beskrivning av kronprinsessan. Flera av hennes planeter framhävs genom att ligga vid husspetsar. Solen och Månen är båda i Kräftan (familj, tradition, moderlighet) vid sjätte respektive femte husspetsen. MC-styraren Jupiter ligger exakt på IC i Tvillingarna och Venus i samma tecken ligger nära den tredje husspetsen.

Betoningen på fredsarbete och konfliktlösning i hennes utbildning speglas genom Neptunus i Skytten i det nionde huset i quindecil till Mars i Venus-styrda Oxen i det andra huset.

Planeternas spridningsmönster med flertalet planeter på den norra hemisfären, under horisonten, visar betydelsen av de egna resurserna som grund för hennes officiella framträdande.

Ascendenten på Vattumannens sista grad och ascendentstyraren Uranus i det sjunde huset antyder giftermålet med en man av folket. Vattumannenascenenten blev tydlig, tycker jag, i kronprinsessans tal till folket vid bröllopet, där hon med visst eftertryck inledde med orden: ”Kära - kära vänner!” och fortsatte, ”Jag vill börja med att tacka svenska folket för att ni har gett mig min prins!”. ( http://www.youtube.com/watch?v=CtoLtHKLD5k ). Här lyser också Venus i tredje huset fram, en Venus som i Tvillingarnas tecken disponeras av Merkurius i Sol-styrda Lejonet i det sjätte huset.

Norra månnoden och Pluto i Venus-styrda Vågen i det via Lejonet Sol-styrda sjunde huset visar ytterligare på äktenskapets betydelse i kronprinsessans liv. Solen i traditionsbevarande Kräftan i det sjätte huset för vardagens rutiner bildar kvadratur till Månens noder i första respektive sjunde huset och fokuserar därmed på kronprinsessans livsväg att genom sin gärning som tronarvinge och framtida regent (Solen i Mån-styrda Kräftan i sjätte huset) relatera det egna jaget (Södra månnoden i Väduren i första huset) till äktenskapet (Norra månnoden i Venus-styrda Vågen i sjunde huset).

Kommentera gärna och ha synpunkter på horoskopet!

Här ett videoklipp om Victorias och Daniels bröllop:

http://www.youtube.com/watch?v=ynNjV7Kc ... re=related


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron