Aktuellt datum och tid: ons jan 23, 2019 6:49 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Marilyn Monroe
InläggPostat: sön maj 29, 2011 11:15 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Den amerikanska skådespelerskan, sångerskan, fotomodellen och sexsymbolen Marilyn Monroe föddes 1 juni 1926 i Los Angeles i Kalifornien som Norma Jeane Mortenson (men döpt till Norma Jeane Baker). Vem fadern var är osäkert. Modern, Gladys Pearl Baker, var manodepressiv, liksom hennes båda föräldrar hade varit.

Norma Jeane hamnade omväxlande hos olika fosterföräldrar och på barnhem, där hon for illa och också tidigt utsattes för sexuella övergrepp. Den svåra barndomen satte naturligtvis sina spår och bakom den yttre glamouren under hollywoodkarriären dolde sig i själva verket en djupt olycklig och osäker människa.

Bild

Skådespelerskan Marilyn Monroe var naturligtvis i mycket en produkt av den amerikanska filmindustrin. Med håret färgat blont och namnet ändrat till Marilyn Monroe var hon snart en firad skådespelerska och sexikon. Till de mer kända filmerna hon medverkade i hör ”Herrar föredrar blondiner” (1953), ”Bus stop” (1956), ”I hetaste laget” (1959) och ”De missanpassade” (1961).

Marilyn Monroe var gift tre gånger, bland annat med baseballspelaren Joe DiMaggio (äktenskapet varade nio månader) och med författaren Arthur Miller. Marilyn fick inga barn, men hade ett flertal missfall. Känt är också att hon hade en ”affär” med den amerikanske presidenten John F. Kennedy.

Natten till den 5 augusti 1962 dog Marilyn Monroe, 36 år gammal, efter en överdos av mediciner. Rykten har till och från cirkulerat att hon skulle bragts om livet för att inte affären med Kennedy skulle bli avslöjad. Men det troliga är att hon i en svår depressionsperiod själv tog en överdos av mediciner i kombination med alkohol.

Hennes horoskop ser ut så här:


Bild

Marilyn Monroe, 1 juni 1926, 09:30, Los Angeles, Kalifornien, USA

(Källa: Astro Databank)


Norma Jeanes olyckliga och traumatiska barndom speglas av T-korset mellan Saturnus i Skorpionen i fjärde huset, Neptunus i Lejonet i första huset och Månen i Vattumannen i sjunde huset. Här anar vi också anlag för svår depression (Saturnus i kvadratur med Månen).

Neptunus i Lejonet i första huset och Ascendenten i Lejonet speglar samtidigt den firade hollywoodstjärnan med generös och gränslös utstrålning (Neptunus, film, gränslöshet; Lejonet, att stå på en scen, generositet, utstrålning). Ascendenten i Lejonet visar på värme och generositet och ger bilden av en person som tycker om att ha kul och som älskar att vara i centrum för all uppmärksamhet.

Ascendenthärskaren Solen bildar en i övrigt ”oaspekterad ö” tillsammans med Merkurius i Tvillingarna i tionde huset men på elfte husspetsen. Elfte och femte husaxeln relaterar till ”show business” - den värld där hennes korta men intensiva vuxna liv kom att utspelas. Solen och Merkurius i kommunikativa Tvillingarna visar på nyfikenhet, intelligens och mångsidighet.

Venus i Väduren i konjunktion med Kiron och Pars Fortunae och i sextil med femtehusstyraren Jupiter i Vattumannen i sjunde huset styr MC i Oxen, dvs. hennes karriär och kändisskap som kvinnlig sexsymbol.

Hennes tragiska död speglas tydligt redan i födelsehoroskopet. Neptunus (överdos av läkemedel och alkohol) i första huset (hennes person och kropp) styr det åttonde huset (död) med Uranus (självmord) i konjunktion med Mars (olycka), båda i Fiskarna (medicin, alkohol, överdos).

Det finns mycket mer att säga om Marilyn Monroes horoskop och hennes levnadsöde. Komplettera gärna och utvidga min tolkning av horoskopet!


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron