Aktuellt datum och tid: ons jan 23, 2019 5:35 pm

 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 
Författare Meddelande
 Inläggsrubrik: Drottning Elizabeth II
InläggPostat: sön apr 17, 2011 10:56 am 
Site Admin
Användarvisningsbild

Blev medlem: mån aug 28, 2006 12:36 pm
Inlägg: 827
Ort: Sverige
Hej!

Den engelska drottningen, Elizabeth II, föddes i London den 21 april 1926. Hon blir därmed 85 år i år och lär vara den äldsta regenten någonsin i Storbritannien.

Då hon var 10 år dog hennes farfar, kung George V. Tronen gick först till hennes farbror Edward VIII, som dock abdikerade och lämnade tronen vidare till Elizabeths far, hertigen av York, som då blev kung Geroge VI. Som hans äldsta barn blev Elizabeth brittisk tronarvinge vid 11 års ålder och kom att fostras för sin framtida roll som regent.

Redan när hon var 13 år träffade hon sin blivande make, den då 18-årige prins Philip av Grekland och Danmark. Tycke uppstod och de gifte sig 13 år senare, den 20 november 1947.


Bild


1952 dog hennes far, kung George VI, och året därefter, den 2 juni 1953 kröntes Elizabeth till drottning i Westminister Abbey. Hennes roll som modern drottning är framför allt att representera enheten och kontinuiteten hos det Brittiska Samväldet. Själv har hon med perfektion levt upp till rollen som oklanderlig kunglighet. Värre har det då varit med några av hennes skandalomsusade vuxna barn.

1992 har kallats hennes 'horrible year', då sönerna, prinsarna Charles och Andrew, separerade från sina fruar och dottern, prinsessan Anne, skilde sig från sin man och då Windsor Castle dessutom skadades svårt i en brand.

Så här ser drottningens horoskop ut:


Bild

Drottning Elizabeth II, 21 april 1926, 02:40, London, England

(Källa: Astro Databank)


Ascendentstyraren Saturnus (plikt, disciplin) står högst på himlen i drottning Elizabeths horoskop, nästan exakt på MC. Saturnus bildar dessutom ett T-kors till oppositionen mellan Mars/Jupiter i Vattumannen i första huset och Neptunus/Månen i Lejonet i sjunde huset.

Livet som kunglighet är oerhört krävande och ställer enorma krav på disciplin och pliktuppfyllelse. Elizabeth II har under sin långa regenttid (Saturnus) lyckats med den närmast omänskliga uppgiften att leva upp till vad som förväntas av en regent. Men man kan undra till vilket pris det har skett. I vilken grad har det som undertryckts av den saturniska disciplinen projicerats ut på drottningens närmaste omgivning, framför allt i de vuxna barnens liv?

Drottningens Lejonmåne har en serie svåra aspekter: quincunx Venus, opposition Mars, konjunktion Neptunus och sesquikvadratur Uranus. Man kan ana att hon haft problem med den egna modersrollen. I tidiga år överläts vårdnaden av barnen till andra. Att Merkurius, som styr drottningens femte hus (barn), är i Väduren i konjunktion med Uranus (revolt, skandaler) i Fiskarna kan nog sägas spegla de många skandalerna i det brittiska kungahuset. Tvillingarna på femte husspetsen antyder nyhetsskvallret i media.

Solen är på första graden i Venus-styrda Oxen, och Venus, själv i Fiskarna i det första huset, styr både det tredje och fjärde huset och tycks skänka drottningen ett förmodligen välbehövligt mått av privatliv (IC, fjärde huset).

Ha gärna synpunkter på horoskopet!

Här är en länk till ett tidigt TV-framträdande som Elizabeth II gjorde vid jultid 1957: http://www.youtube.com/watch?v=mBRP-o6Q ... re=related

Och här är ett videoklipp som visar den en gång i tiden TV-sända kröningen i Westminister Abbey: http://www.youtube.com/watch?v=aGLN1kRE ... re=related


Mats i det blå_________________
Det finns en sång i allting
Offline
 Profil Skicka personligt meddelande  
 
Visa inlägg nyare än:  Sortera efter  
 Sida 1 av 1 [ 1 inlägg ] 


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 0 gäster


Du kan inte skapa nya trådar i denna kategori
Du kan inte svara på trådar i denna kategori
Du kan inte redigera dina inlägg i denna kategori
Du kan inte ta bort dina inlägg i denna kategori
Du kan inte bifoga filer i denna kategori

Hoppa till:  

cron